Mrazivé echo

Mrazivé echo

Tisk

mrazive echo 200Nakladatelství Kalibr vydalo v listopadu psychologický thriller Mrazivé echo britské autorky C. J. Carverové. Dokázali byste svěřit svůj život do rukou nejlepšího přítele z dětství?



Kdo je C. J. Carverová?

Autorka (* 1959) se považuje za napůl Angličanku a napůl Australanku, je vášnivou cestovatelkou a milovnicí dobrodružství v nejrůznějších formách. Její knihy vycházejí po celé Evropě i v USA a byly přeloženy do více jak 16 jazyků. Mrazivé echo je první knihou ze série Psycholog Harry Hope.

Jak minulost ovlivňuje přítomnost

V dětství byli Harry, Lucas a Guy nejlepšími kamarády, ale udělali lumpárnu a jejich přátelství se rozpadlo. O mnoho let později poznáváme hlavního hrdinu našeho příběhu, psychologa Harryho, který je povolán jako konzultant ke zrůdnému případu, kdy je v ledě nalezena hlava, stažená z kůže a s vyříznutým jazykem. Události naberou rychlý spád, kdy ž vyjde najevo, že oním mrtvím je jeho dávný přítel Guy. Zanedlouho zmizí Harryho pacient a jakoby náhod nebylo dost, při vyšetřování potkává i Lucase. Kruh se uzavírá, jde o lidské životy a Harry se musí rozhodnout, jestli bude riskovat a uvěří Lucasovi.

Hrdina a ti ostatní

Autor nám nejdřív ukáže událost v minulosti, od které se odvíjí pozdější události a fakt, že nás občas minulost dožene. Pak nás uvrhne do přítomnosti a my poznáváme protagonistu Harryho, který nemůže zapomenout na minulou ženu, rád se napije a prostě je to celkově takový sympatický chlapík. Jako protiklad tu máme Lucase, který už v mládí vystupoval arogantně, měl problém s autoritami a teď dokonce i se zákonem. Tento rozpor se vine celou knihou, ale nenechte se mýlit, ne všechno je tak, jak na první pohled vypadá.

Mé doporučení

Mrazivé echo bylo pěkné napínavé čtení se zajímavými postavami a nečekanými zvraty a hádám, že popis detektivního vyšetřování spolu s nečekaným závěrem bude vyhovovat všem těm čtenářům, kteří rádi detektivky s prvky psychologického thrilleru.

mrazive echo

Název: Mrazivé echo
Autor: C. J. Carverová
Originální název: Cold Echo (2019)
Žánr: thriller
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 272
Hodnocení: 70 %

Odkaz: https://www.euromedia.cz/mrazive-echo/kniha/12414/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Přišel jsem na to, že i s harfou se dají dělat šílené věci, říká Michal Matejčík

michal matejcik perexVídeň, Hamburg, Berlín, Sapporo, New York... To jsou alespoň některá z měst, kde koncertoval slovenský harfista Michal Matejčík. Respekt mu zajistily precizní hra a originální úpravy skladeb různých stylů, což vyvrcholil...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Léto, které nikdy neskončilo

konec leta 200V Knižním klubu před pár dny vyšla kniha Konec léta od oblíbeného švédského autora Anderse de la Mottea, které se v jeho domovině prodalo přes 100 000 výtisků. Tak co, jaký úspěch bude mít tento titul u nás?


Literatura

Zkusíte si uvařit podle Malé úsporné kuchařky?


altNavzdory svému názvu není tato klasická kuchařka Anuše Kejřové z roku 1905 zrovna „malá“, neboť čítá 368 stran. Úspornost nejenom při vaření ale opravdu tvoří hlavní téma knihy. Autorka kuchařku věnovala své milované dceři Jiř...

Divadlo

Pejsek a kočička bavili děti první festivalové odpoledne

altDivadelní přehlídka Setkání 2012 Stretnutie není jen o věhlasných divadelních souborech a profláklých tvářích prken, která znamenají svět. Není ani o výhradně dospělém divákovi. Děti jsou ve zlínském divadle vítány, a tak hned první od...

Film

Jak spolu prchali princezna a budoucí písař

princ 200Z trojice nových pohádek, které přichystala Česká televize, spatříme jako první Princeznu a písaře, a to ve stědrovečerním čase. O den později následuje Kdyby byly ryby a na druhý svátek vánoční se můžeme těšit na slovenský příspěvek Láska na vlásk...