Ve městě řádí sériový vrah. A všechny jeho oběti vypadají jako ona

Ve městě řádí sériový vrah. A všechny jeho oběti vypadají jako ona

Tisk

katemusizemrit perexKate se právě vrátila z dovolené, kde se snažila vyrovnat s rozchodem se svým dlouholetým partnerem. Informace o tom, že ve městě byla zavražděná dívka, ji znepokojila, ale nevěnovala jí více pozornosti. Pak se objevila druhá mrtvola – a Kate se začala bát. To, že první mrtvá dívka vypadala jako ona, mohla být náhoda. To, že tak vypadá i ta druhá, je znepokojující. Co když je další na řadě?

 


Phil, Katin bývalý přítel, předpokládal, že jeho desetiletý milostný vztah skončí svatbou. A pak se s ním Kate rozešla. Rychle a nečekaně. Phil se s tím snaží vyrovnat, ale nedaří se mu to. Pořád se drží naděje, že si to Kate rozmyslí, ale zdá se, že žádný návrat se konat nebude. Jak jeho život ovlivní řádění sériového vraha?

Komplexní příběh o potenciální oběti sériového vraha
Napínavý thriller Kate musí zemřít pochází z pera autora nebo autorky, který/á si říká Alex Lake. V Česku je známý/á díky své předešlé knize Když Anna zmizela. Ta byla komorním dramatem jedné rodiny, zatímco Kate musí zemřít je komplexnější příběh o ženě, na kterou se zaměřil sériový vrah, o jejím bývalém příteli, rodičích a přátelích.

Příběh je psaný v er-formě a střídají se v něm krátké kapitoly vyprávějící buď o Kate nebo o Philovi. Navzdory rozchodu jsou jejich životy pořád částečně propletené, a tak se tyto dvě dějové linky skvěle doplňují. Několik kapitol, které se odehrávají v době před pěti lety, nenápadně naznačuje, jaká je příčina současných událostí, a ukazuje, že důvod Katina utrpení je komplikovanější, než by si dokázala představit.

Napětí, akce a propracované rozuzlení
Alex Lake promyšleně buduje napínavou atmosféru a každou kapitolu zakončí tak, aby vás donutil číst dál. Poslední čtvrtina knihy je naplněná akcí, při níž i sebemenší chyba může být pro hrdiny fatální. Protože zmiňovaný sériový vrah ví, co chce, a nezastaví se, dokud to nezíská. Jenže to mu Kate a její přátelé nemíní dovolit, a tak začíná strhující závod s časem, ve kterém se jedna strana snaží přelstít tu druhou.

Třešničkou na dortu je propracované rozuzlení, které překvapí, nepostrádá logiku a je skvělou tečkou za tímto vynikajícím thrillerem.

katemusizemrit

Kate musí zemřít
Autor(ka): Alex Lake
Originální název: Killing Kate
Překlad: Jan Jirák
Žánr: thriller
Vydáno: Ikar, 2020
Počet stran: 408

Hodnocení: 95%

Kate musí zemřít - nakladatelství Ikar


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je potřeba neustále tvořit a snažit se být lepší a lepší, říká výtvarník Pavel Oparty

oparty 200Od pátku 25. února představuje ve foyer v Domě kultury v Kroměříži svou tvorbu bohumínský výtvarník Pavel Oparty. Jeho výstava nese název Melodie barev a přináší kromě obrazů také umělecké fotografie a digitální grafiku. Kroměřížská výstava tohoto kr...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Cikán Gabriel s černou hřívou v oblaku meruňkové vůně

Gabriel perexProč se o některých knihách hned tolik mluví, stávají se bestsellery, které závratným tempem mizí z pultů knihkupectví a regálů knihoven, jejich autoři jsou vynášeni do nebes a jiné jen tiše čekají na teplý dotek lidských dlaní, citlivě hle...


Literatura

Právě vypukl Měsíc autorského čtení v Brně, Košicích, Ostravě a Wrocławi

mesic autorskeho cteni 200V pondělí 1. července 2013 byl v Brně zahájen již 14. ročník tradičního literárního festivalu Měsíc autorského čtení. Jednotlivá autorská čtení českých i zahraničních autorů budou probíhat denně v ...

Divadlo

Zářijové novinky na Dramoxu: legendární Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho i švihlá Římská Lukrécie

Podivné odpoledne doktora Zvonka BurkehoOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. Nově nabídku obohatila švihlá barokní opera Římská Lukrécie, legendární grotesk...

Film

Kritiky očekávaný film Dítě číslo 44 míří do kin

44 perexFilm Dítě číslo 44 s podtitulem Jak najít vraha v zemi, kde vraždy neexistují, se točil před dvěma lety v Praze a také v dalších českých městech. Na natáčení se významně podílelo pražské filmové studio Barrandov, kde v...