Turistický průvodce: Sardinie

Turistický průvodce: Sardinie

Tisk

Turistický průvodce SardinieChystáte se cestovat do Itálie? Vybíráte destinaci nebo jste už tu svou vysněnou vybrali? Pokud jste stále na vážkách, třeba vám nakladatelství JOTA pomůže v rozhodování, protože přichází s průvodcem pohádkově krásným středomořským rájem – Sardinií.

 

Jak průvodce uvádí, Sardinie je perlou Středomoří. Údajně zde poznáte kouzlo Karibiku, aniž byste opustili Evropu. Sardine se totiž pyšní plážemi s bílým pískem a průzračně modrým mořem. Najdete zde opravdu vše. Od slavnostního a karnevalového ruchu, přes divokou horskou scenérii s bohatou zelení až po dokonale klidná místa vhodná k té nejhlubší relaxaci. A samozřejmě nesmí být opomenuta výtečná italská kuchyně plná domácích těstovin, poctivých sýrů a lahodného vína. Turistický průvodce od nakladatelství JOTA vám představí veškeré krásy Sardinie pěkně postupně a do posledního detailu.

 Sardinie 

Objevíte 10 nejlepších sardinských pláží. Některé dokonce patří k těm nejlepším ve Středomoří. Také 15 míst, které nesmíte na Sardinii minout. Jde o hlavní turistické atrakce, které byste při svých výletech po ostrově určitě měli navštívit.

 Turistický průvodce Sardinie

Dále najdete v průvodci několik doporučených tras ostrovem. Kdy jedna se vydává na toulky divokou přírodou a horami Sardinie. Další je výpravou po historických sídlech, hradech a pevnostech. A poslední třetí doporučená trasa vede po Nuragských nalezištích a celkově vám odkryje tajemství této civilizace, která se na ostrově nějakou dobu vyskytovala a její historie je velice zajímavá.

 Turistický průvodce Sardinie

V průvodci nesmí chybět základní avšak důležité informace o cestě na Sardinii. Tedy vše praktické o tom, kdy vyrazit, jak, kde a za kolik se ubytovat, vše o stravování, zvyklostech, událostech, nakupování a třeba i o cestování s dětmi.

  Turistický průvodce Sardinie 

A teď přichází ta hlavní část. Průvodce Sardinií rozdělený do osmi hlavních částí, kdy každá část ještě obsahuje popis jednotlivých letovisek dopodrobna. Tady se dozvíte veškeré důležité informace, které vás zajímají, a které vám možná pomohou se rozhodnout, do které části ostrova se prioritně vydáte. Každá část Sardinie je totiž zcela odlišná a každý jedinec tak zde najde to své, za čím se vydat.

 Turistický průvodce Sardinie

V závěru nesmí chybět něco málo z dějin, trochu o přírodě a samozřejmě pár italských slovíček a frází pro základy konverzace.

 Turistický průvodce SardinieTuristický průvodce Sardinie

MÉ HODNOCENÍ: Velikost průvodce je tak akorát do batůžku. Má měkkou vazbu, tedy je lehký a vaše cestovní zavazadlo vám moc nezatíží. Po obsahové stránce jsem velice spokojena, dozvěděla jsem se vše důležité a už teď vím, kam na Sardinii se zrovna já vydám. Jediné, co bych já osobně ocenila ve větší míře, je ilustrace. Obrázků je tu pár vždy k hlavnímu tématu v úvodu. Líbily by se mi třeba fotky těch nejlepších pláží, abych si udělala prvotní představu a nemusela k tomu navíc dohledávat na internetu. Avšak s tímto průvodcem v batůžku se na Sardinii rozhodně neztratíte, a navíc si ji užijete přesně podle svého gusta.

Turistický průvodce SARDINIE

Původní název: The Rough Guide to Sardinia
Překladatel: Jan Sládek
Počet stran: 344
Datum vydání: 22. 7. 2020 
Formát knihy: 129x198 
Vazba: Brožovaná
EAN: 9788075657107
ISBN: 978-80-7565-710-7

Hodnocení: 95 % (za ty obrázky)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

M. Nasir KHAN z Bali: Šperky z kokosu, perleti i plodů keřů

sperky200Šperky pro něj znamenají celoživotní zálibu, možnost realizovat se, dává do nich pozitivní energii. Ve svém obchodě na ostrově Bali nabízí M. Nasir Khan stovky originálních šperků, včetně extravagantních mohutných náhrdelníků. Všechny navrhuje a vyráb...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Žárlivé ženy dělají zoufalé věci

znicim-te-a-vezmu-si-co-je-me 200Zničím tě a vezmu si co je mé je název knihy Jane Lythellová, která vyšla v loňském roce v nakladatelství Metafora. Co se skrývá pod tímto psychologickým thrillerem, jak napovídá obálka?

...

Literatura

Mlha nad Shadow Sands

mlha nad shadow sands200Nakladatelství Cosmopolis vydalo v listopadu 2020 knihu Mlha nad Shadow Sands, druhý díl detektivní série Kate Marshallová, od Roberta Bryndzy. A tato krimi rozhodně stojí za přečtení, donutí vás hltat stránky!

Divadlo

Nebezpečné hry irského tance

Lord perex1. listopadu jsme měli možnost zhlédnout další unikátní taneční show Lord of the Dance, tentokrát s názvem "Dangerous games". Představení proslulého Michaela Flatleyho opět nezklamalo.

...

Film

Baltasar Kormákur zavítá v květnu do Prahy uvést svůj film Hluboko, výjimečný příběh o vůli a síle přežít

Hluboko plakat 200Mezinárodně vyhledávaný režisér, scenárista a příležitostný herec Baltasar Kormákur je v českém prostředí patrně nejvíce známý díky krimi snímku Severní blata (2006), který na ka...