Pozor! Za tebou

Pozor! Za tebou

Tisk

za tebou 200V červenci vyšel u nakladatelství Kalibr příběh Za tebou britské autorky Sibel Hodge s thriller prvky. Jedná se o příjemnou oddechovku, která se čte sama!

 




O autorce

Sibel Hodge je anglická autorka, která v českém překladu debutovala psychothrillerem Faleš (2020), který si získal popularitu a pochvalné recenze. Je to vášnivý člověk a stoupenkyně práv zvířat. Její žánrově rozmanité knihy byly nominovány na nejrůznější literární ceny a patří mezi nejprodávanější například ve Velké Británii, USA, Austrálii i Německu.

O příběhu

Mladá a krásná Chloe Bensonová se probudí v děsivé kobce, ale nakonec se jí podaří utéct. Jejímu příběhu o únosu však nevěří ani doktoři, ani policie, dokonce ani manžel Liam. Chloe však není blázen a rozhodne se na vlastní pěst přijít na to, co se jí stalo a proč si nepamatuje hned několik dní ze své minulosti. Odhalí prodělaná traumata, ale musí se mít na pozoru, protože někdo usiluje o její život.

O mých pochybách

Když jsem si uvědomila, že kniha má jen něco přes dvě stě stran, tak jsem byla na obavách, jak si autorka dokáže poradit s věrným zachycením myšlenkových pochodů jednotlivých postav a logicky postavit příběh, aby měl hlavu a patu. Ale mé obavy nebyly na místě, povedlo se to zdárně a já měla z knihy dobrý pocit, ačkoliv jsem už od první kapitoly věděla, kdo za tím stojí a autorka jela podle klišoidní šablony.

O tom, komu ji doporučit

Pokud máte rádi knihy na jeden-dva dny, při kterých nemusíte moc přemýšlet, ale hlava si odpočine a zabaví se, pak je Za tebou vhodnou volbou pro vás. Příběh je průhledný, ale hrdinčino skládání minulosti dohromady neurazí.

za tebou

Název: Za tebou
Autor: Sibel Hodge
Žánr: thriller
Originální název: Look Behind You (2014)
Nakladatelství: Kalibr
Rok vydání: 2020, pevná vazba
Počet stran: 216
Hodnocení: 70 %

Odkaz na web: https://www.euromedia.cz/za-tebou/kniha/10574/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Zádveřice

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Knihovna duší plná překvapení

sirotcinec 200Série plná podivných dětí má své třetí pokračování. Autor překvapuje odhalením zbrusu nových údajů ze světa podivných a přináší i nové legendy o zvláštním světě v časových smyčkách. Jenže jak dopadne Jacobova skupinka, když jejich ymbryna z...


Literatura

Historický román z doby Velké Moravy: Co zpívá Sojka

co zpiva sojka200V dubnu vyšel díky nakladatelství Ikar historický román Lenky Poláčkové Co zpívá Sojka s kouzelným obalem o záhadném pohádkáři, který putuje zemí a vypráví své příběhy. Pojďte navštívit Velkou Moravu i vy!

...

Divadlo

Jubilejní Ceny Thálie rozdány

thalie200V sobotu 21. března byly při slavnostním 20. ročníku uděleny Ceny Thálie za nejlepší umělecké počiny v roce 2012 a celoživotní mistrovství v daném oboru.

...

Film

Volání ženského rodu

volanirodu perexSborník dvojznačně nazvaný Volání rodu se nevztahuje ke stejnojmennému českému filmu odehrávajícímu se v pravěku (ačkoli má na obálce záběr z něho), nýbrž přináší statě čtyř autorek, napsané za posledních deset let pod zá...