O snech a jejich naplnění

O snech a jejich naplnění

Tisk

Sen ktery se naplnil perexRok 1913. Rocco, Ráchel a Rosetta by se za normálních okolností nikdy nepotkali. Rocco je ochotný udělat všechno proto, aby se nestal mafiánem jako jeho otec. Rosetta je odvážná Sicilanka, která jen bránila svůj domov a téměř přišla o život při znásilnění. Malá Ráchel je jediná, která přežila protižidovskou akci v jejím rodném městě.

 

Najdou štěstí v Argentině?

Tři sirotci – všichni v beznadějné situaci – se vydávají na nebezpečnou cestu do Argentiny a doufají, že tam naleznou štěstí. Buenos Aires je nádherné město, které zaujme na první pohled. I ono má však svou temnou stránku. Řídí jej mafie a policie je zkorumpovaná, takže je jen malá šance dočkat se spravedlnosti. Na každém kroku jsou nevěstince a zločiny se dějí pod rouškou charity a dobročinnosti. Dokážou si na takovémhle místě tři mladí, nezkušení lidé zachovat svou důstojnost a splnit své sny?

Knihu Sen, který se naplnil, napsal italský spisovatel Luca Di Fulvio. Ten má na svém kontě především historické romány, v nichž hrdinové musí čelit nelehkým životním situacím. V Česku s úspěchem vyšly jeho knihy Dívka, která se dotkla nebe, Chlapec, který rozdával sny a Dítě, které v noci našlo slunce.

Ztracené iluze emigrantů

Život emigrantů těsně před první světovou válkou nebyl snadný, právě naopak. Často byl jen o něco málo lepší než život, který opustili. Někdy byl stejný a někdy dokonce horší. Autor se nebojí realisticky popisovat drsné podmínky, ve kterých hlavní hrdinové žijí, a nevyhýbá se ani násilným a sexuálním scénám. Ty jsou popsané tak naturalisticky, že mohou citlivější čtenáře šokovat, stejně jako dramatická dějová linka plná utrpení, která odhaluje, jak fungoval obchod s bílým masem.

O snech a jejich naplnění

Hlavní hrdinové jsou silní a lidští, a i když čelí nepředstavitelným situacím a problémům, nevzdávají se a nezapomínají na své sny. Ano, jsou to právě jejich sny, které je drží nad vodou a nedovolí jim zapomenout na to, že jsou lidmi. Že se nesmí nechat zlomit. Drsný a emotivní příběh má však až příliš pohádkový a naivní konec, který se k předešlému ději moc nehodí, a působí, jakoby byl z úplně jiné knihy. I tak se ale jedná o kvalitní a dobře napsaný román, který v sobě ukrývá nejedno cenné poselství.

Sen ktery se naplnil obal

Sen, který se naplnil
Autor: Luca Di Fulvio
Originální název: Quando la vita trovó i nostri sogni
Žánr: historický román
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2019
Počet stran: 520

Hodnocení: 80%

www.knizniklub.cz/knihy/339022-sen-ktery-se-naplnil.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

MetaLinda: „Bola iná doba, asi aj lepšia, ako je teraz.“

Metalinda perexSkupinu MetaLinda založili v Bratislave v roku 1983 členovia skupiny Halušky a Regata Peter Sámel, Ján Lapoš, Vlado Suchán a Dušan Horecký. Ich začiatky ako uviedol Peťo Sáme

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Robert Galbraith: Hedvábník

Hedvabnik 200Když se na trhu objevila nová detektivka od jistého bývalého vojáka, nesklidila žádné velké ohlasy. Před vydáním ji údajně dokonce tři nakladatelství odmítla a po vydání se o ní hovořilo jen jako o ucházejícím debutu. Pak ale vyšlo najevo, kdo...


Literatura

Cesta za tajemstvími minulosti i současnosti

Sprizneni perexGenealog Jefferson Tayte pátrá po minulosti jiných lidí, tu svou však nezná. Jediná stopa, kterou má, je fotografie ženy, která ho porodila. Ta žena měla něco společného s nacistickou propagandou. Proto Jefferson s profesorkou Jean Sum...

Divadlo

78. sezónu otevře zlínské divadlo v novém sále: první premiérou bude Špína
mestke divadlo zlin sezona200Městské divadlo Zlín vstoupí v září do 78. sezóny. Diváci se mohou těšit na neobyčejně pestrou kolekci celkem jedenácti premiér: sedm ve Velkém sále, dvě ve Studiu Z a jednu v Dílně. Již nyní herci pracují na d...

Film

Luxusní obrázky z Barrandova

kniha barrandov popelka perexNa trhu jsou velké obrázkové knihy věnované filmovému studiu Barrandov, filmům, které tam vznikaly, i jejich tvůrcům.  Sepsal je Pavel Jiras. Vesměs se nazývají BARRANDOV, opatřeny doprovodným...