Bernadette von Dreien: Christina: Dvojčata zrozená jako světlo

Bernadette von Dreien: Christina: Dvojčata zrozená jako světlo

Tisk

Christina 200Příběh, který asi není pro každého. Maminky a lidé se zájmem o vyšší duchovno ale zaplesají. Tohle určitě zanechá hluboký emocionální čtenářský otisk.

 

 

Christina je jasnovidné dítě, které přišlo na svět jako jedno z dvojčat předčasně. Potud obyčejný příběh. Na autorce nebylo nic zvláštního, nic, co by předznamenávalo, že její dcera bude tak zvláštní a neobyčejné dítě.

Knihu bych rozdělila do dvou rovin – osloví maminky tělem i duší, načež druhá rovina osloví každého, kdo má rád silnou, těžkou a hlubokou ezoteriku a úvahy nad smyslem světa a nad láskou. 

Tady zatím opravdu nevíme, jestli podobní lidé jsou jen o generace napřed, nebo zůstávají o pár úrovní jinde, protože „kéž by to tak na světě skutečně bylo“. No, bylo by hned lépe!

Být maminkou dvojčat není jednoduché

Autorka přesně popisuje svůj život do narození dětí i po něm – nelehké období, kdy jedno dvojče zemřelo a druhé zůstalo. V tu chvíli se jejich život změnil. Ačkoliv možná jinak než čekáte, tehdy nejspíše začal celý příběh, díky kterému je matka přesvědčena, že dvojče Elena s nimi stále je, že se do jisté míry stala součástí Christiny. A ona zůstává mámou obou děvčat.

Rodina si zvyká na novou životní situaci, mění se, sílí, některé vlivy ji oslabují, jiné posilují. Střídá se tu popis těžkého mateřství a prvních zvláštních až povznášejících pocitů a událostí. Život a svět se skládá z úkolů s nejistým výsledkem. Naučit Christinu přijímat potravu, vyžaduje velkou trpělivost, a je až neuvěřitelné, jakými těžkými zdravotními situacemi se rodina prošla. A přesto, nebo právě proto, je tu tato zvláštní dívka.

„Zatímco mi Christina přibližuje každý den kousek po kousku své pozoruhodné vidění světa, a rozšiřuje tak můj duchovní horizont o další dimenze, velmi jasně cítím ve svém nitru, že její výklady nejsou určeny pouze pro mě…“

A proto vznikla tato kniha…. Ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že to, co Christina postupně vzkazuje nejen matce, ale celému světu, bere autorka tužku a papír a vzniká celé toto poselství. Kniha Christina: Dvojčata zrozená jako světlo.

CHRISTINA ODPOVÍDÁ: O čem je svět, o čem je život?

Jaký má smysl? Kladete si někdy právě tuto otázku? Pak je Christina jednou z dobrých a velmi hlubokých odpovědí. Na podobné téma je řada knih, mohu říci, že to, co v Christině, se často dočtete i jinde, v různých knih vycházejících ze channelingu, něco je prostou známou duchovní pravdou, něco je nové… ale pořád tu je ten apel, o kterém si můžete myslet cokoliv. Vše na světě je podřízeno lásce. Ta je odpovědí na všechno. JAKÉ MÁ FORMY? Jak s ní nakládat? To už jsou odpovědi, které vnímám v této knize jako pouze inspirativní, protože každému do jeho osobního příběhu mohou zapadat různě.

Zajímavé jsou i Christininy vize. Ať už současného povrchu Země, ale také možných budoucností.

Prolínají se tu historické mýty i současnost. Například:

„Dozvídáme se také, že v současné době je ohniskem elementárních bytostí zejména Island. Odhaduje se, že polovina tamní populace ví o jejich existenci. Silnice na Islandu jsou obvykle velmi vinuté a žádná nevede rovně na delší vzdálenost. Islanďané se vyhýbají stavbách a sídlům elementárních bytostí, aby je nerušili a nevypudili. Údajně vždy, jakmile se má stavět nová silnice, je přizván jasnozřivý člověk, aby poradil, kudy má silnice vést, aby nenarušila trollí sídla.“

A to je třeba jedna z informací, která mi utkvěla v paměti, a když se řekne Island – představím si národ, který má posvátnou úctu ke své mýtické historii, protože… protože ona stále platí?

A to je ta zvláštní příchuť na jazyku i na duši, kterou tato fialková kniha zanechává….

Je dobře, že v přípravě jsou další díly. Nezbývá než se těšit…

O autorce:

Autorka s pseudonymem Bernadette von Dreien napsala tuto knihu jako svědectví jejich života a způsob, jakým dát světu vědět filozofické úvahy (další díl bude následovat) a způsob, jakým nahlížet na svět v pravdě, lásce a jednoduchosti vědomí. S vydáním knihy jim pomohl osud, když jim přivedl do cesty po mnoha peripetiích i vydavatele této knihy. „Kam to všechno povede, ukáže čas. Předpokládáme však, že v příštích letech můžeme počítat s dalšími tituly.“

Dvojčata zrozená jako světlo jsou průvodci tímto příběhem, který vám naťukne sem a tam myšlenku, že celý svět je mnohem jemnější, barevnější a protkaný nejrůznějšími bytostmi a světy, víc než si jsme ochotni si připustit.

IMG 20190926 155850

Vydalo nakladatelství Anch Books, 2019, www.anch-books.eu

Original: Christina Band 1, Zwillinge als Light geboren

Překladatel: Zuzana Kyllerová

Hodnocení: 80 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Caryn Sangster, Amy Edwards: Moudrost čaker

moudrost 200V lidském těle je sedm hlavních čaker, které se jeví jako otáčející se kola energie. Reagují na naše emoce, zdravotní stav i na okolí, ve kterém se pohybujeme. Stav našich čaker je ukazatelem našeho fyzického i duševního zdraví a právě tato útlá kniha a výkladové karty nám ...


Literatura

Chcete si založit e-shop? Nejdřív si přečtěte tuto knihu!

tajny denick eshopistu perexMít vlastní e-shop je lákavá představa. Snadná práce, která zahrnuje pouze balení a posílání balíků, spousta volného času a hodně peněz. Za nablýskanou fasádou se však ukrývá realita – a ta je plná nejen hezkých...

Divadlo

Kniha džunglí ožívá na prknech Divadla Kalich

200divSlavný příběh Rudyarda Kiplinga o lidském mláděti Mauglím, kterého vychovala džungle, se stal dobrým tahem a námětem pro muzikálovou verzi, kterou do hudební podoby přepracovali Ondřej Soukup a Gabriela Osvaldová.

...

Film

Woody Allen přichází s retro duchařskou komedií Kouzlo měsíčního svitu

Kouzlo mesicniho svitu 200Hlavní hrdina filmu  - celosvětově uznávaný Stanley alias Wei Ling Soo  (Colin Firth – Deník Bridget Jones , Mamma Mia, Králova řeč) poměrně silně odkazuje  svým charakterem na „křížence“  Marka Darcyho z Deníku Bridg...