Věda v kostce

Věda v kostce

Tisk

veda v kostce 200Nakladatelství Universum jednoduše umí vydávat vynikající encyklopedie, o tom žádná! Edice ..v kostce nabízí již několik pozoruhodných titulů a v srpnu ji doplnila neméně interesantní publikace Věda v kostce.

 

 

 

Mezi encyklopedie této edice patří: Vědomosti v kostce – svět, jak jste ho ještě neviděli, Dinosauři v kostce – více než 60 prehistorických tvorů tak, jak jste je dosud nikdy neviděli, Vesmír v kostce, Zvířata v kostce, Lidské tělo v kostce, Dinosauři v kostce.

Vědu v kostce má na svědomí kolektiv autorů a odborníků na slovo vzatých a k ruce měli jak odborného poradce, tak celou řadu ilustrátorů. A na encyklopedii to jde znát jak na obsahu, tak na formě. Nabízí celou řadu informací, barevných ilustrací a fotografií a je doslova nabitá vědomostmi.

Encyklopedie je přehledně rozdělena do několika základních kapitol, které se dále větví. Patří mezi ně: Látka, Energie a síly, Život, knihu uzavírají Přehledy. Posledně zmíněné mě velmi zaujaly svým zpracování, jedná se například o Měřítko vesmíru, Jednotky měření, Vědeckou klasifikaci, Časovou osu na Zemi. Nechybí nezbytný Slovníček a Rejstřík a poděkování.

Tato kniha má sice „jen“ 208 stran, ale díky většímu formátu (260 × 308 mm) to člověku ani nepřijde. Podtitul Věda, jak jste se s ní nikdy předtím nesetkali též není zavádějící a při zběžném pohledu na obal knihy podpoří k nákupu. Jedná se o encyklopedii, takže informace v ní zaměstnají dospělé, ale na své si přijdou i zvídaví školáci a fakta v ní obsažená mohou pomoci jak při školní docházce, tak pro lepší pochopení našeho světa.

Osobně se mi líbí, že informace jsou barevně rozkouskované do menších celků a to považuju za mnohem lepší, než čistý, ale nudný a jednolitý text. Také čtení pak lépe ubíhá a čtenář si může naplánovat, kde skončit nebo přeskočit to, co mu nepřipadá zajímavé.

Vědu v kostce doporučuji jako ideální edukativní dárek pro děti i dospělé, neboť pojem věda je tak široký a obsáhlý a je pěkné mít po ruce příručku, která nám tuto tematiku osvětlí.

veda v kostce

Název: Věda v kostce
Autor: kolektiv autorů
Název originálu: Knowledge Encyclopedia Science! (2018)
Žánr: encyklopedie
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 208
Hodnocení: 95 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/372127-veda-v-kostce.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Medicinské karty

medicinske karty200Moudrost indiánů nepřestane lidstvo nikdy fascinovat. Je hluboká a svým způsobem se dotýká podstaty lidského bytí, která snad ještě má být lidstvu skryta. Někdo ji vnímá dokonce jako nebezpečnou nebo minimálně rizikovou. Však také š...


Literatura

Zamávejte se svým jídelníčkem a přijďte na chuť Luštěninám

luste200Nakladatelství Ikar nás začátkem roku zásobuje samými zdravými kuchařkami a příručkami, tentokráte se podíváme na zoubek 100 neodolatelných receptům pro milovníky fazolí, čočky a cizrny pod souhrnným názvem Luštěniny. Moderně pojaté recepty rozhodně nejs...

Divadlo

Z malého brouka v hlavě velké divadlo

brouk v hlave 200Městské divadlo Zlín se derniérou rozloučilo s hrou Brouk v hlavě, ve které v dvojroli exceluje Pavel Vacek, a nejen on.

...

Film

Rusovlasá a vzpurná Rebelka zpříjemní konec prázdnin

rebelkaVýpravná akčně-dobrodružná pohádka protkaná kouzlem a folklórem skutečného Skotska. V těchto dnech do českých kin přichází nový dobrodružný fantasy animák o odvážné rusovlásce Meridě. Americký film Brave (statečná), v českém nepříliš...