Potřebujete zjistit něco ze světa Marvelu? Pak sáhněte po této knize

Potřebujete zjistit něco ze světa Marvelu? Pak sáhněte po této knize

Tisk

marvel 200Nakladatelství CPress opět potěšilo všechny fanoušky komiksů a především Marvelu. Po knize Marvel Studios: Encyklopedii postav přichází titul MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět.

 

 

 

Z knihy hned na první pohled a prolistování přímo sálá, že je nabitá nejrůznějšími zajímavostmi, tak vzhůru na to!

Kniha je rozdělena na pět velkých kapitol. Nejprve se čtenáři seznámí s postavami. Ty jsou rozděleny na superhrdiny, superpadouchy a klasické souboje. Druhá kapitola se pak věnuje týmům, a to jak superhrdinů, tak padouchů a také S.H.I.E.L.D.u. Další kapitola popisuje místa, následující se zabývá vědou a magií (dělí se na mechanoidy a kultovní artefakty). Závěr pak patří hlavním událostem: válkám, které změnily svět a alternativním světům. Na konci nechybí rejstřík.

Design knihy dodržuje komiksový ráz – spíše než sáhodlouhé texty čekejte spoustu obrázků, bublin a zajímavostí v krátké formě, to vše doplněné vykřičníky. Čtenář díky tomu ani nemusí číst vše a jen zaměřit pozornost na to, co ho zaujme. Například u každé postavy se nachází rámeček se stručnými fakty, kde jsou informace o pravém jméně, profesi, zbrani, silných a slabých stránkách, spojencích a protivnících. K dalším rámečkům pak patří například ten nazvaný Chci vědět více, Vstal z mrtvých!, Startujeme!, Tajemství agentury S.H.I.E.L.D., Skutečně?! nebo Trocha čísel. Ten mě obzvlášť bavil – dozvěděla jsem se třeba, že přibližná rychlost letu Wasp je 63 km/h nebo že nejslabší zvuk, který Daredevil slyší je jeden decibel.

MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět je skvělá publikace pro všechny fanoušky Marvelu, a především pro ty, kteří nemají v malíčku všechny komiksy a potřebují si v něčem udělat jasno. Já se dozvěděla spoustu nového a ráda se ke knize budu vracet.

marvel

MARVEL: Absolutně všechno, co potřebujete vědět

Autor: Adam Bray, Lorraine Cink, John Sazaklis, Sven Wilson
Překlad: Jakub Goner
Žánr: komiks, populárně naučná
Nakladatelství: CPress, Albatros Media
Rok vydání: 2019
Počet stran: 240
Hodnocení: 85 %

www.albatrosmedia.cz/tituly/55486836/marvel-absolutne-vsechno-co-potrebujete-vedet/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jana Pronská: Psaní je jako dýchání, když se jednou nadechnete, už nemůžete přestat

archiv Jana Pronská 4Psát začala již v dětském věku, nejdříve krátké historické příběhy a již tehdy snila, že jednou vydá knihu. První velký příběh Kethy, který má 750 stran začala psát ještě na ZŠ a psala jej celou střední a stal ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

I farářka může mít svůj blog (a knihu)

denik fararky 200Farářka Martina Viktorie Kopecká je v posledních dnech hodně vidět především díky její účasti ve Stardance. Před několika dny vydala však také knihu Deník farářky vycházející z jejího blogu.

...

Literatura

Stali jsme se městem a nakopali p*del Lovecraftovi

 files e 4688 stali-jsme-se-mestemV nakladatelství Host vyšla městská fantasy Stali jsme se městem od úspěšné afroamerické spisovatelky N. K. Jemisinové. Od ní již v překladu vyšla především oceňovaná trilogie Zlomená země (Host 2018, 20...

Divadlo

Divadelní Rock for People

Letošní, 18. ročník Rock for People byl beze sporu výjimečný po všech stránkách a jen tak někdo na něj nezapomene. Jedním z těch unikátů byla i rozsáhlá divadelní scéna s bohatým programem. Na některých festivalech se čas od času najde prostor ...

Film

Velký: Hanks se stal přes noc dospělým s duší dítěte

velky tom hanksTom Hanks natáčí filmy už vážně dlouho. V rodinné komedii Velký (1988) je ještě v kůži naivního mládence a jen těžko by se hodil na něco jiného. Nejistý a trošku zmatený kukuč nemá hlavní hrdina náhodo...