HumbookFest odstartoval předprodej a zveřejnil kompletní program

HumbookFest odstartoval předprodej a zveřejnil kompletní program

Tisk

Humbook maláPrávě dnes odstartoval předprodej vstupenek na literární festival pro mladé s názvem HumbookFest. Pořadatelem již čtvrtého ročníku je opět společnost Albatros Media a její přidružená nakladatelství. I tentokrát se můžete těšit na bohatý program, který nabídne řadu besed či autogramiád. Akce se bude konat 5. října v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě.

Jednoznačně největším lákadlem je dvojice zahraničních autorů Mary E. Pearson a Jay Kristoff. Oba se objeví na festivalu hned několikrát, představí své knihy a prozradí zajímavosti ze své práce i života. Můžete se těšit i na autogramiády těchto literárních hvězd. Mary E. Pearson vám určitě ráda podepíše některou z knih série Letopisy Pozůstalých nebo nedávno vydaný Zlodějský tanec. A Jay Kristoff svým autogramem zase poctí pozitivně hodnocenou Nikdynoc nebo knihy z řady Akta Illuminae.

Humbook velka

Celkový program toho ovšem nabízí daleko více. Můžete se těšit na mnoho mladých a perspektivních spisovatelů. Jednou z nich je například Martina Čekalová, které v září vyjde její debut Město duší. Vydává ho právě ve spolupráci s festivalem pod značkou HumbookStart, která pomáhá začínajícím autorům.

Nebudou chybět ani výherci literární soutěže Hvězda inkoustu Alžběta Bílková, Kateřina Šardická a Petra Podolová. Třeba se od nich dozvíte, jak napsat svůj vysněný young adult román. Besedy se zúčastní i knihovník a spisovatel Míla Linc.

Na festivalu můžete vidět i Lenku Dostálovou, Pavla Renčína, Thea Addaira nebo modelku Veroniku Kašákovou.

Hodně přitažlivým bodem programu bude i beseda s dvojicí zpěváků Pavlem Calltou a Raegem, kteří na podzim chystají své první knihy. Samozřejmě v nich půjde hodně o muziku, ale zároveň se snaží i motivovat v překonávání životních překážek. Oba totiž mají za sebou nelehkou minulost, ve které se museli potýkat s řadou zvratů.

Samozřejmostí jsou potom stánky s knihami i občerstvením, stanoviště partnerů festivalu a řada dalších aktivit.

Kompletní program najdete na stránkách festivalu Humbook.

Vstupenky můžete zakoupit na www.ticketstream.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Básník Michal Talo: „Chcete-li vydat knihu, musíte si být jistí“

rok vepre michal 200Několik zvídavých otázek jsme položili mladému básníkovi Michalu Talo, který je autorem originální a osobité poezie skrývající se ve sbírkách Perly sviním, Jinak řečeno a Rok vepře

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Padělatel Adolfo Kaminsky nabízí příběh neuvěřitelné odvahy

kaminsky 200Nakladatelství Metafora nedávno vydalo pravdivý příběh muže, který zachránil stovky lidí před mučením, deportací a smrtí díky tomu, že se živil jako padělatel. Byl to Adolf Kaminsky a jeho dcera, která jej přiměla zveřejnit jeho životní misi.


Literatura

Příjemná oddechovka nejen na dovolenou

nejdrazsi suvenyr200Petře Š. Jirglové vyšla další kniha, po románu z Anglie tentokrát Nejdražší suvenýr odehrávající se v Mexiku a Praze.

...

Divadlo

Večeru tříkrálovému něco chybělo

vecer trikralovy 200Do jedné z nejslavnějších komedií od klasika všech klasiků Williama Shakespeara - Večera tříkrálového se pustilo Městské divadlo Zlín.  Jedná se o první velký titul tohoto roku a na svědomí jej má režisér Jakub Nvota oblíbený dí...

Film

Jeníček a Mařenka jsou postrachem všech čarodějnic

jenicek a marenka 200Žili byli dva malí sourozenci Jeníček a Mařenka, které jejich otec odvedl v noci do hlubokého černého lesa a zanechal je tam napospas divoké přírodě. Po krátkém bloudění ve vysokém porostu našli bratr se sestro...