FOTOEXPO 2019, nejen neotřele oblečené modelky

FOTOEXPO 2019, nejen neotřele oblečené modelky

Tisk

FE perex2Dne 19. 10. 2019 se již tradičně uskutečnil 7. ročník veletrhu a festivalu současné fotografie FOTOEXPO 2019. Konal se v Národním domě na Vinohradech a v nedalekém Arcibiskupském Gymnáziu v Praze. Sešlo se zde kolem 1400 příznivců fotografie z různých koutů republiky. Zájemci si mohli vyzkoušet novinky ze světa fototechniky a dalšího příslušenství předních značek. Nechyběli ani zástupci z oblasti tisku a tiskových médií. 

 

V ceně vstupenky bylo možné zhlédnout několik zajímavých přednášek současných fotografů, kteří mají ohlas i v zahraničí. Velkým lákadlem se stala beseda Jana Šibíka s názvem Revoluční rok 1989, po které následovala autogramiáda jeho nové knihy na stejné téma.

FE 3

Dále pak zde, mimo jiné svou tvorbu prezentovali v hlavním přednáškovém sále Adolf Zika a Jan Šmíd.

FE 1

Za příplatek se také mohli zájemci aktivně účastnit různých lákavých workshopů, které vedli fotografové, jako např. Vlastimil Kula, Jan Tichý nebo Daniel Řeřicha.

FE 4

V Majakovském sále se na pódiu při programu Acrobatic a Glamour Stage střídaly neotřele oblečené modelky, které bylo možno volně fotografovat, což vzbudilo velký zájem. Avšak své modelky a modely měli u svých stánků i zástupci velkých značek vyrábějící fototechniku.

FE 6

V rámci festivalu FOTOEXPO 2019 byl také vyhlášen FOTOTALENT 2019. Jednalo se již o 6. ročník této fotografické soutěže, do které bylo přihlášeno přes 600 fotografií na různá témata. Přední příčku obsadili zajímaví autoři, jako např. Peter Čech v kategorii Pulsující příroda, který je znám zejména svými poutavými snímky z prostředí Prahy.

FE 2

Fotofestival byl jako vždy velmi zdařilý, hlavně z hlediska pestrosti programu a skvělé prezentace všech vystavujících značek, firem a významných fotografů.

FE 5

www.fotoexpo.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Začala jsem svým snům rozumět a vykládat je i druhým

Taťána KročkováNejdříve psala básničky, které, jak sama přiznává, byly spíše jakési přetlaky emocí a jejího silného vnímání. Pak přišly novelky ze života, v nichž mohla uplatnit svoji fantazii, která pracovala na plné obrátky. Později si jen t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Veronika Holcová: Through The Needle´s Eye As A Frame

veronika holcova´Neměnnost  přírodních zákonů je naší jedinou ochranou před ataky chaosu a démonů nesmírného kosmu.´ H. P. Lovecraft

 

...

Literatura

WhistleBloweři v knize Jana van Helsinga: Dejte si k tomu něco ostřejšího

blower perexO obou autorech lze říci, že skutečně umí proniknout do světa za oponou, konspirací, ověřování neskutečného a posvítit pořádně pod oponu lží a iluzí světovlád. Těžké téma? To rozhodně, takže čtenář jistě ocení, že kniha je koncipována formou ro...

Divadlo

Velký Gatsby: Dramatizace slavného románu jazzového věku

Velky Gatsby200Právě před sto lety začal sedmadvacetiletý spisovatel, který měl za sebou dva úspěšné romány a kopu časopiseckých povídek, psát jedinečný příběh problematizující dobově rozšířený mýtus „amerického snu“, příběh o muži s tajemnou minulostí, ...

Film

Mission: Impossible – Fallout vtrhne do pražského kina IMAX o týden dříve!

Mission1 perexOd počátku srpna opět ovládne zdejší kina tajný agent Ethan Hunt, kterého již tradičně ztvárnil oblíbený herec Tom Cruise. Nové, v pořadí již šesté pokračovaní špionážní série MISSION: IMPOSSIBLE nese podtitul FALLOUT a diváci se ho doko...