Skvostný a magický Kouzelný kočičí tarot

Skvostný a magický Kouzelný kočičí tarot

Tisk

Tarot 200Pokud jste někdy přemýšleli, co se skrývá za těma zvláštně vševědoucíma a nad věcí se dívajícíma kočičíma očima, pak je zrovna tato karetní sada a kniha možnou a velmi pravděpodobnou odpovědí. Já si dokonce myslím, že Lunaea Weatherstonová to dokonale ve své knize Kouzelné kočičí příběhy vystihla. Skvělá odbornice na tarot se tentokrát na vše podívala z optiky kočičí moudrosti a ladnosti. Něžná a láskyplná stvoření to jsou, stejně tak jako chladnokrevní zabijáci s chutí krve na tesácích.  Zkuste se tedy těch posvátných egyptských zvířat zeptat, jakéže je tajemství tarotových karet.

 

.


Byla jsem si jistá, ještě než jsem knihu otevřela, že se dozvím něco fascinujícího. A vlastně kdo ví, celkem často jsem se nad Kouzelnými kočičími příběhy nechala unést romantickou představou, že kočičí duše nám tady ten tarot sakumprásk nechaly jakožto své vlastní tajemství. Žádný Egypt, žádná kabala… Kočky v tom mají prsty. Často jsem se ptala, jak je možné, že v tarotových významech a životech koček je taková shoda. Taková něžná vrňivá shoda. Takové blaho předoucích koček i prskání vzteklých šelem.


Odpověď najdete v této knize a hlavně, v přiložených kartách.


Excelentní obrázky na kartách
Karty vám vykouzlí něžný a hebký úsměv na tváři. Nespustíte z nich oči! Ty nakreslila Mickie Muellerová a ta mne velmi příjemně překvapila hned dvakrát. Nejprve úžasně zpracovanými kartami, na kterých je vypracován každý detail, jež způsobí ten správný tarotový jev: vůbec si nemusíte brát žádnou příručku, protože karty mluví už jen svými obrazy. Plují vám v duši a před očima se vám odehrávají emoce. Každý obrázek jakoby dýchal svou vlastní atmosféru a při výkladu více karet se snoubil s těmi ostatními a fakticky vyprávěl příběh. Příběh výkladu. Samozřejmě, že když si k tomu všemu přidáte všeobecné znalosti tarotu a jednotlivých karet a posléze třeba i vyprávění z z Kouzelných kočičích příběhů, které máte k dispozici, vznikne obraz mnohem ucelenější.

„Již celé tisíce let se všechny kultury světa snaží pochopit mystickou povahu koček. Žádný jiný tvor dosud neinspiroval tolik uměleckých, literárních a hudebních děl. Lidské báje a pověsti jsou plné příběhů o magických vlastnostech koček. Kočky však umějí držet svá tajemství, a proto se nikdy nikdo z jejich lidských společníků nedozví, co se skutečně skrývá za jejich moudrým pohledem.“

Tarot 1


A já si troufnu tvrdit, že když se proberete těmito kouzelnými příběhy i kartami, tak maličko poodhalíte tu mystickou a neuvěřitelně klidnou povahu koček. Anebo odhalíte tajemství tarotových karet. A vlastně se tak stane jedno s druhým.


Proto považuji toto dílo za jedno z nejvydařenějších v tarotovém světě hlavně kvůli dokonalému propojení dvou témat, jež jsou si hluboce podobná, excelentnímu výtvarnému zpracování a velmi poetickému, čtivému a zároveň věcnému stylu zpracované knihy. Dávám 100%, protože jsem nenašla vůbec nic, co bych tomu všemu vytkla. Snad jen – tak výborná kniha si zasloužila možná větší formát než jen ten  „kabelkový“.


Vůbec, vůbec bych se nezlobila, kdyby byl celobarevný a obrovský.


O autorce a výtvarnici
Lunaea Weatherstone
Je kněžka, spisovatelka, učitelka a vykladačka tarotu. Pohanské obci slouží již přes dvacetpět let, od chvíle, kdy se stala majitelkou a editorkou časopisu SageWoman. Stala se matkou keltského ženského časopisu Kruhu stříbrné větve (Sisterhood of the Silver Branch) a nabizí roční online programy Návrat Bohyně. Tarotu se věnuje přes čtyřicet let.


Mickie Mueller
Je výtvarnice, která již získala mnohá ocenění a uznání kritiků jako autorka děl z oblasti fantazie, pohádek a mýtů. Mickie ráda vytváří magické obrazy plné víl, bohyň a bájných postav. Maluje především pastelkami, do nichž přidává kouzelné bylinky hodící se k malovanému tématu.

Tarot 2


Originál: Mystical Cats Tarot a Tales of the Mystical Cats
Autorka: Lunaea Weatherstone
Ilustrovala: Mickie Mueller
Vydalo: Llewellyn, 2014
Přeložila: Jana Dvorská
České vydání: Kouzelný kočičí tarot a Kouzelné kočičí příběhy
Vydání první
Vydalo: Synergie Publishing SE, 2015
Hodnocení: 100%


www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor s designery pořadu Jak se staví sen

sen 200Oblíbený pořad Jak se staví sen se vrací v nové sérii a to s novými designéry, prodlouženou stopáží, novou moderátorkou Laďkou Něrgešovou a řadou změn. My jsme u této příležitosti vypovídali jednu z dvojic designerů - Andreu Hylmarovou a Marka Povolného....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vydejte se s dětmi do mytologických světů

atlas-mytu 200Ve vydavatelství Presco Group vyšla v edici Ella a Max další dětská kniha – tentokrát velkoformátový a úžasný Atlas mýtů, kterým je radost listovat.

...

Literatura

Pečeme bez mouky

peceme bez mouky perexV květnu vyšla v nakladatelství Esence moderní kuchařka Anji Donnermeyerové Pečeme bez mouky. Nabízí nám přes 90 inspirativních receptů na nejrůznější dezertíky, moučníky a další sladké pochutiny v bezlepkové formě. Pok...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Naděje: Tak trochu jiný studentský film s Jiřím Mádlem v hlavní roli

200 nadejeKaždý rok spatří světlo světa desítky studentských filmů. Většina z nich ale bohužel unikne veřejné pozornosti, což je veliká škoda.  Mezi filmovými pokusy mladých tvůrců totiž můžeme najít skutečné unikáty, dokládá to napříkl...