Vraždy s monogramem řeší Poirot

Vraždy s monogramem řeší Poirot

Tisk

vrazda s monogramem perexKnižní novinka Vraždy s monogramem od úspěšné britské spisovatelky Sophie Hannah byla vydána na konci roku 2014 a již před svým vydáním vzbudila kniha zájem nejen kritiků, ale také věrných čtenářů detektivních příběhu Agathy Christie. Po necelých padesáti letech, kdy tato spisovatelka zemřela a lidé se s jejími novinkami nadobro rozloučili, si spisovatelka Sophie Hannah, se svolením dědiců zemřelé spisovatelky, půjčila pro svoji knihu postavu Hercule Poirota, který řeší neobjasněné vraždy.

 

 

O čem Vraždy s monogramem tedy jsou?

Tak v první řadě je to detektivní příběh, odehrávající se roku 1929 Londýně, kdy Hercule Poirot během svého odpočinkového pobytu navštěvuje kavárnu Pleasants a při čekání na večeři si všimne velmi rozrušené zákaznice Jennie. To by nebyl Hercule Poirot, aby tajemná Jennie unikla jeho zájmu, zvláště poté, co mu prozradí důvod svého rozrušení. Jennie se bojí, že bude zavražděna, a Poirota prosí, aby si její tajemství nechal pro sebe a jejího vraha později nehledal. Po tomto rozhovoru už Jennie v kavárně Pleasants nepotká. Neví, co si o tom všem myslet, ani jak jí pomoci.Ovšem brzy nato se od svého přítele ze Scotland Yardu, kterým je mladý detektiv Catchpool, dozvídá o třech velmi podivných vraždách, které byly spáchané v luxusním hotelu Bloxham. Všechny spojuje zlatý manžetový knoflík s monogramem PIJ. Hercule Poirot se snaží pomoci případ vyřešit a dávat si do spojitostí všechny detaily, kterým právě detektiv Catchpool nepřikládá větší význam.

vrazdy s monogramem

Kam zmizela Jennie? Proč byli zavražděni během dvou hodin tři hoteloví hosté a proč jim byl rituálně vložen po smrti do úst knoflík s monogramem?

Kniha je poutavá a čtivá. Kdo má rád detektivky, přijde knize na chuť a bude se zájmem číst stránku po stránce, kde se bude linie příběhu poutavě rozehrávat. Myslím, že spisovatelce Sophii Hannah se svolení od dědiců královny detektivek vyplatilo a slovo bestseller bude této knize po právu slušet.

Sophie Hannah (1971) je anglickou úspěšnou spisovatelkou. Ztráty a lži (2007), Fantastická kniha lidských tajemství (2008), Vraždy s monogramem (2014). Věnuje se psaní prózy a knihám pro děti. Je vdaná a žije se svým manželem a dětmi vCambridgi.

Vraždy s monogramem
Autor: Sophie Hannah
Vydavatel: Knižní klub
ISBN: 978-80-242-4594-2
Počet stránek: 344
Vazba: Vázaný

Hodnocení: 90 %

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jsem občas tvrdohlavý a rád jdu proti proudu, říká Pavel Oparty

pave l oparty perexMalíř, grafik, fotograf a nyní i autor oděvní kolekce. To všechno je Pavel Oparty, který žije kousek od Ostravy. Má za sebou několik výstav, kde se prezentuje nápaditými variacemi svého výtvarného talentu. Známá je jeho voln...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

O mnohdy netušených aspektech chovu včel

ekologie chovu vcel200O včelách a zacházení s nimi vyšla v průběhu dějin dlouhá řádka publikací. K nejnovějším se řadí kolektivní monografie Ekologie chovu včel, vydaná nakladatelstvím Pavel Mervart. Domácí i zahraniční odborníci (slovenské pří...


Literatura

Prvotřídní blázni maj potíže s kázní

Blazni perexTento název nese druhá kniha nezbedných básniček pro děti od komika Lukáše Pavláska, který v ní dětskýma očima popisuje a zobrazuje okolní svět.

...

Divadlo

Kočkožrout kašle na zažitá pravidla... a to se neodpouští

Kockozrout 2Lidé v malém bavorském městečku žijí svůj obyčejný život. Ze všeho nejradši se setkávají v místní hospodě, kde probírají nejnovější drby a popíjí pivo. Jejich dalšími zálibami jsou sex a věčné snění o novém začátku a lepším životě. Jejich životní...

Film

Teroristka sice chce zabít Martina Hoffmana, ale přesto vás pobaví

Teroristka 1

Hned na začátku dubna přichází do kin nový český film Teroristka s Ivou Janžurovou a Martinem Hoffmanem v hlavních rolích. Stojí tato komedie s poučnou zápletkou za návštěvu kina?

...