O stvoření světa

O stvoření světa

Tisk

stvor 200O stvoření světa je leporelo určené pro děti od 3 let. Vypráví příběh o stvoření světa Bohem den po dni, kdy vznikla Země, nebe i život na naší planetě. Knížka se kromě pevných desek jako stran může pochlubit pohyblivými obrázky. Jemným tahem do stran dítě objeví další kresbu mezi dvěma půlkami původního obrázku. Milé, barevné ilustrace děti dozajista okouzlí.

 

Již první strana je otevírací a vtahuje nás do příběhu starého jako lidstvo samo. „Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi, ta však byla chladná a pustá, skrytá v temnotách,“ stojí psáno mezi půlkami obrázku pestrobarevné krajiny s lidmi, zvířaty a rostlinami. Po otočení strany se děti dozví, jak Bůh stvořil světlo a rozlišil den a noc. Pokračuje stvořením pevniny a moře. Dozvíme se, jak vznikly rostliny a stromy. Čtvrtého dne pak vzniklo Slunce, Měsíc a hvězdy. Pátého dne se seznamujeme se stvořením ptactva a ryb. Šestého dne pak se stvořením malých a velkých zvířat a člověka, muže a ženy. Sedmého dne si Bůh odpočinul a kochal se svou prací.

stvor 2


Leporelo zábavným způsobem seznamuje děti s náboženskou tématikou stvoření světa. Knížka velikosti A5 je sice určena pro děti od 3 let, ale neurazí se ani trošku starší děti. Obzvláště pokud se s náboženským výkladem světa setkávají prvně. Také si procvičí jemnou motoriku při otevírání a zavírání jednotlivých stránek. Dokonce se podle nakreslených objektů na stránkách leporela mohou naučit samy kreslit zvířátka i rostliny.
Tato publikace je pěkným dárkem jako první kniha pro vaše dítě.

Název: O stvoření světa
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2014
Počet stran: 10 s.
Hodnocení: 100 %

( 2 hlasů )
 
http://www.fragment.cz/nabidka/pop-naucna-pro-deti-a-mladez/leporela-puzzle/leporela-special/o-stvoreni-sveta-s505542991


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejcennější je důvěra, říká Vladan Drvota

Vladan Drvota  portrét (2)Říká, že jeho snahou je v médiích hledat nejvhodnější prostor pro umělce, kteří potřebují představit svoji novou tvorbu a nepovažuje tedy za úplně vhodné, aby interview poskytoval on...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nejen e-čtečky, ale i tablety a počítače jsou v oblibě pro čtení knih

KOYAANISQATSI 200Ani knihy neunikly moderním technologiím; oproti minulosti jsou čím dál více propojované třeba s chytrou elektronikou. Technologický pokrok několika posledních let rozšířil možnosti, jak jak si svou oblíbenou knihu přečíst.

...

Literatura

Claudia Lazar, Monika Cordes: Vegetariánské dobroty

Vegetarianske-dobroty-box-na-web (2)36 tipů na kartičkách. Zdá se vám to málo? Jen do chvíle, než se těmi recepty pěkně jeden po druhém proberete. Pak zjistíte, že jsou to základy pro různé další obměny, které vynikají především ná...

Divadlo

Pan Kaplan má třídu rád, budete ho mít rádi vy?

pan kaplan ma tridu rad 200V dubnu se v Městském divadle Zlín konala poslední premiéra 73. sezóny, a to lingvistická komedie Pan Kaplan má třídu rád od Leo Rostena.

...

Film

Před osmdesáti lety vyhrál anketu českých žen Rolf Wanka, "nejušlechtilejší z českých filmových milovníků"

wanka 200Pokud by se v polovině třicátých let minulého století vyhlašovala anketa o nejkrásnějšího filmového herce či milovníka, zvítězil by Rolf Wanka. Patřil k filmovým idolům, kterého milovaly služky, úřednice stejně jako dámy z vyšší společnosti. Potvrdil...