Martina Boučková: Past na sňatkového podvodníka

Martina Boučková: Past na sňatkového podvodníka

Tisk

Past na snatkoveho podvodnika perexTéma vztahů a přelétavosti, seznamování i hořkých slibů je velmi oblíbené. V tomto případě se podíváme na samé dno záletníkovy duše. Román o něco vážnější a přemýšlivější, než předchozí kniha autorky Deníku zoufalé třicítky. Více vzpomínáme, přemýšlíme, filozofujeme.

A kujeme pikle.

Tedy on kuje pikle. A ona taky.

A tak se potkají přelétavý podvodník ženských ložnic a žena, která už muže vůbec nechce.

A ono to vypadá, že když by se vymyslel dobrý plán, mohlo by to být velmi zajímavé.

No, rozhodně to bude zajímavé ve chvíli, kdy zlodějíček hledá ukryté poklady v hrnku s mléčnými zuby dětí.

Popravdě, nálady mi u tohoto románu létaly jako motýli. Tu jsem s hlavními hrdiny souznila, tu mi zase byli naprosto nesympatičtí… Schopnost autorky lehounce a svižně popisovat příběh, který je občas tak všední, občas tak bizarní, je obdivuhodná. A právě tato čtivost vám udržuje úsměv na tváři. Pěkně roztříděné kapitoly dají možnost přečíst si před spaním jednu a hezky si celý příběh vychutnat.
Nemusíte se bát, že vám z hlavy zmizí, jeho příchuť je tak jedinečná, že na knihu zůstává emoční vzpomínka.

Doporučuji přečíst i první Deník zoufalé třicítky psaný podobným stylem. Ale tady nám mizí lehkost až rozlétanost, tedy někdy jsem ten pocit měla; ale o to víc ten odstup od příběhu lahodí duši. Více jsem měla sklony přemýšlet, zamýšlet se a držet si hlavní hrdiny v hlavě i mimo čas vyhrazený čtení.

Znovu se zamilujete do dialogů, které jako by stvořil všední den. Pro někoho nijaké, pro někoho ale velmi relaxační. Jsem z těch, kdo velmi ocení táhnoucí se děj, kdy se víc a víc můžeme pouštět do popisu zcela obyčejných věcí všedních dnů. Někdy tu jde o ocenění života po rozvodu a někdy zase o kalhotky v kabelce. Dá se říci, že tu máte možnost souznít s každou chvílí. Souznít a zase se rozejít. A zase souznít.

Nebylo to u mne jednoznačné, jakožto čtenářka jsem chvílemi byla přímo uprostřed příběhu, chvílemi jsem se stávala jen pozorovatelkou, protože popisované mi bylo na míle vzdálené.

Past na snatkoveho podvodnika

Autorka: Martina Boučková

Vydalo nakladatelství C Press, Albatrosmedia

Rok vydání: 2023

Hodnocení: 90 %

www.cpress.cz/tituly/83662411/past-na-snatkoveho-podvodnika/ 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Letní rozhovor s Magdalenou Wagnerovou

200 rozhovor„Rok co rok si naplánuji na léto nejvíc práce,“ řekla nám spisovatelka Magdalena Wagnerová

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Prázdniny s Dinou a tajemstvím starých tenisek

200perexKdy jindy mají děti větší šanci zažít pořádné dobrodružství, než o letních prázdninách! Ale pozor, je k tomu potřeba pořádná dávka fantazie a samozřejmě také odvahy.

...

Literatura

Vikingové a vědmáci v podání českého autora - Hladová smečka

sladek hladova smecka 200V květnu vydalo nakladatelství Mystery Press knihu mladého českého autora Martina Sládka Hladová smečka. Děj nás přenese do doby dávno minulé, do doby, kdy svět věřil na magii, do nádherného leč nemilosrdného Norska, ...

Divadlo

Na Plovárnu jedině v lázních!

plovarna 200V rámci multižánrového festivalu LUHOvaný Vincent čeká jeho návštěvníky také divadlo. A ne ledajaké. Půjde o žonglérsko-akrobatické představení Plovárna souboru Bratři v tricku. Kde jinde strávit nedělní odpoledne rozmarného léta než v Jurkov...

Film

Mamma Mia! Pokračování letního hitu je konečně tady

mamma-mia 1Muzikál Mamma Mia! si před deseti lety získal srdce diváků po celém světě a ti od té doby doufali, že se dočkají pokračování osudů bláznivé Donny a jejich blízkých. Jejich čekání je konečně u konce – a mohou se těšit hned na dva příběhy!