Made of Metal – hvězdy prvního dne

Made of Metal – hvězdy prvního dne

Tisk

mom 200Ve dnech 15. – 17. srpna 2014 se v Hodoníně uskuteční první ročník open-air festivalu s názvem MADE OF METAL. Návštěvníci budou mít příležitost vidět výběr těch nejlepších světových kapel z oblasti folk metalu, symphonic metalu a power metalu. My vám nyní přinášíme přehled hlavních hvězd jednotlivých dní.


Porta Inferi

Čeští Porta Inferi fungují v aktuální sestavě (Mirek Andrássy – sólová kytara, klávesy, Jaroslav Dobrota – baskytara, Lukáš Kroutil – bicí a Norman Power - zpěv) od roku 2010 a sami se charakterizují jako „energický „moderní “ power metal s prvky elektroniky , symfonie ,atmosféry,agrese a hlavně energie…“. Za sebou mají desku s názvem Another World a o jejich kvalitě svědčí například to, že v Polsku předskakovali skupině Gamma Ray a několikrát si zahráli na festivalu Masters of Rock.

Dalriada

Tato maďarská folk metalová skupina původně vystupovala pod názvem Echo of Dalriada a zkrátila jej až v roce 2006. Jejich písně vycházejí z maďarské lidové tradice a historie, oslavují například maďarské bojovníky za svobodu. Dohromady vydali 7 alb (Fergetek, Jégbontó, Kikelet, Szelek, Arany-album, Ígéret a Napisten Hava), které byly v Maďarsku velmi úspěšné. V čele Dalriady stojí zpěvačka Laura Binder.

mom dalriada

Edenbridge

Edenbridge z Rakouska bývají přirovnávání například k Nightwish a vyklubali se z páru kytaristy a klávesáka Lanvalla a jeho přítelkyně Sabiny Edelsbacher v roce 1988. Od té doby vydali osm alb a na jednom z nich, MyEarthDream z roku 2008, spolupracovali s pražskou filharmonií. Do Hodonína si pak přivezou poslední počin s názvem The Bonding.

Suidakra

Pod tímto tajemným názvem se ukrývá v prvé řadě přesmyčka jména zakladatele Arkadiuse Antonika a hlavně německá skupina hrající keltský metal s prvky death metalu. Ten je ozvláštněn hrou na banjo či dudy. Suidakra vydala 11 studiových desek a zahrála si na několika velkých festivalech.

Atrocity

Atrocity patří k nejúspěšnějším německým metalovým skupinám. Deska OKKULT, kterou do Hodonína přivezou, není podle jejich slov nejbrutálnější album, ale rozhodně je nejtmavší. A také bombastické a plné energie. Můžete se těšit na pořádně tmavý death metal, který může být protkán některým z coverů, které má kapela za sebou.

Wisdom

Power metalisti z Maďarska mají po vzoru například Iron Maiden svého maskota s názvem Wiseman. Ten jim napomáhá s příběhem třech vydaných alb a jistě stojí i za jejich úspěchem, kdy předskakovali Iron Maiden, Saxon, Europe nebo Doro. Wisdom už však dávno nejsou jen předskokané a po Maďarsku ovládnou jistě i Hodonín!

Alestorm

Hudba těchto Skotů je pořádně navoněná rumem – jsou to totiž pořádní piráti! Jejich muzika je označována jako folk power metal a rozhodně vás dokáže roztančit. Nová deska Alestorm s názvem Sunset on the Golden Age" vychází 1. srpna, tudíž bude ještě horká.

mom alestorm2

Luca Turilli´s Rhapsody

LT´s Rhapsody vznikli po rozpadu skupiny Rhapsody of Fire, kdy si k sobě Luca Turilli vzal další členy a mohla tak pokračovat další epizoda skvělé orchestrální hudby. Sami se označují jako „cinematic metal“, tedy filmový metal. Ten se objevil i na desce z roku 2012 s názvem Ascending to Infinity (2012). Skupina slibuje filmovou show plnou video projekcí a dalších překvapení, tak uvidíme!

mom ltrhapsody

Sirenia

Připravte se na gothic metal servírovaný skrze půvabnou zpěvačku Ailyn. Norská Sirenia se zformovala díky Mortenu Velandemovi v roce 2001 a má za sebou 6 úspěšných alb a mnoho koncertů na velkých pódiích.

MADE OF METAL

15. – 17. srpna 2014
Hodonín

mom plakat

Více informací: www.madeofmetal.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hana Hindráková přináší další napínavý příběh z exotického prostředí

hindrakova perexSe spisovatelkou Hanou Hindrákovou už jsme na našich stránkách hovořili v září loňského roku. Nyní se znovu setkáváme u příležitosti vydání její další knihy s názvem Dobrovolnice, který se odehrává v Keni....

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

155 receptů Růženy a Andrease: Gurmánská živá strava

gurman200Hurá, konečně kniha, která si neklade za cíl osvětlit problematiku syrové stravy! Ostatně, toho je všude až dost, velmi oceňuji, že tady tento nutný úvod vzali autoři jen velmi stručně a jasně – a tím pádem i velmi zajímavě a čtivě, protože si odpustili agitaci, jež ve všežravcí...

Divadlo

Vstupte do světa fantazie, příběhů a nevšedních úkazů! Vstupte do světa pouličního divadla!

AirGym Art company  šerosvět  3 (2)Ve dnech 12. – 18. července se koná již 15. ročník pražského festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Čekají vás divadelní a novocirkusová představení v podání českých i zahraničních umělců, ko...

Film

Cyrano – nadčasový příběh o srdceryvném milostném trojúhelníku

cyrano 200Fanoušci dobrých filmů se mají na co těšit! Nové zpracování nesmrtelné love story s názvem Cyrano, ve které exceluje jedinečný Peter Dinklage vstoupí na konci měsíce do kin. Nešťastně zamilovaný hrdina, skvělý šermíř a básník Cyrano z Bergeracu v jeh...