Tomáši Vaňkovi to s Romanem Tomešem skvěle ladilo

Tomáši Vaňkovi to s Romanem Tomešem skvěle ladilo

Tisk

vanek tomes200Ve čtvrtek 13. dubna se ve Společenském centru Bystrc konala druhá zastávka jarního turné Tomáše Vaňka a Romana Tomeše.

 

 

Od okamžiku, kdy se tito dva objevili, bylo jasné, že se pro pódium narodili. Hned zaujali, navázali kontakt s publikem, dokázali všem rozlít úsměv na rtech a navodit tak velmi příjemnou a uvolněnou atmosféru. Začali písní Spěchám od Hany Zagorové a pokračovali skladbou Žij právě dnes, žij s tím, co máš z muzikálu Rent, který je dal dohromady.

Zpěváci se mezi sebou různě střídali – někdy zpívali společně, jindy každý sám. Například Roman Tomeš předvedl píseň z muzikálu Jesus Christ Superstar, zatímco Tomáš Vaněk se později odvážně pustil do árie z Rusalky. Sice to halil do komična i svými grimasami, ale klobouk dolů, že něco takového dokázal vyzpívat. Před několika lety touto skladbou ozvláštnila svůj set na festivalu Masters of Rock finská metalová zpěvačka Tarja Turunen a musím říct, že Tomášovo provedení mě zaujalo o dost více. Při Tomášově písni o tom, jak je sám, se na pódiu objevil dětský sbor, který se přidal také u české verze veselé skladby Always Look on the Bright Side of Life.

vanek tomes 2

Silným momentem byla píseň I dreamed a dream z Les Miserables. Poté se v rámci divadelní vložky, do kterého byla zapojena pianistka Kristina Brachtlová, Roman Tomeš chopil kytary a zazpíval dvě své písně Muž v domácnosti a Melancholik. Bylo zajímavé sledovat, jak měl úplně jinak položený hlas a šlo o příjemné zpestření. Tomáš Vaněk zazpíval skladbu z muzikálu Kráska a zvíře Dál si nalhávám a svůj talent ukázal také v Montiho čardáši, kde se k němu Roman posléze přidal.

Velké překvapení nastalo při vsuvce Kristiny Brachtlové. Když začala hrát tóny nesmrtelných Queen, konkrétně Don´t stop me know, ze čtvrté nebo páté řady se sálem rozléhal nádherný zpěv jednoho z diváků. Původně jsem si myslela, že si Tomáš rychle přesedl, ale ten společně s Romanem zvědavě nakukoval ze zákulisí. Od třetího zpěváka toho večera si Brno tak vyslechlo ještě Who wants to live forever, We are the champions a I want it all si pak zazpívali všichni – Tomáš s Romanem i naplněný sál. Zřejmě to nebylo naplánované, ale stálo to za to.

vanek tomes3

Roman Tomeš poté dal nádhernou píseň Havrani na sněhu z muzikálu Kudykam Hapky a Horáčka, společně zapěli Stín katedrál z Rebelů a jako přídavek zazněla veselá skladba Řídím já z muzikálu Bonnie a Clyde.

Mezi Tomášem a Romanem panovala po celou dobu skvělá chemie – líbilo se mi, jak se spolu bavili a jak se k sobě chovali. Různě se do sebe naváželi, ale vše bylo v mezích a bylo vidět, že jsou vedle sebe na pódiu opravdu rádi. Zaujalo mě také, jak měli vše promyšlené a naplánované a jak dokázali udržet v rovnováze povídání a hudbu. Celkově se jednalo o moc příjemný večer a jsem moc ráda, že jsem tento koncert mohla navštívit. Když budu mít další možnost jednoho z aktérů vidět, rozhodně nebudu váhat. V úterý 25. dubna se tento koncert koná v Praze, tak vám je opravdu doporučuji.

vanek tomes5

Koncertní show Tomáš Vaněk a Roman Tomeš, klavír Kristina Brachtlová
Kdy: 13. dubna 2023
Kde: Společenské centrum Bystrc, Brno
Pořadatel: Tomáš Vaněk, management
Hodnocení: 95 %

Zdroj foto: Jan Pochylý

https://www.tomas-vanek.com/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jonathan Srpen: „Zpočátku jsem si říkal, že jsem se nejspíš minul profesí.“

jonathan srpen200Jonathan Srpen vydal loni knihu Dvě tváře policisty a my jsme ho u té příležitosti vyzpovídali a zjistili jsme, jak se mu kniha psala, co bylo jeho cílem a jak se mu nyní daří. Jonathan Srpen je mladý kluk, který vede dvojí život. Je in...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Alchymistova šifra je zpět!

znameni moru 200Po necelém roce vydali v nakladatelství Fragment pokračování dobrodružné knihy pro děti s názvem Alchymistova šifra od Kanaďana Kevina Sandse.

 

...

Divadlo

I nadšencům patří prkna

zenitba tyjatr200Divadlo Tyjátr vzniklo v pěti lidech v roce 2002 pod Otrokovickou besedou. Nyní početnější parta nadšenců do divadla a hraní je zaměřena především na pohádky a komedie a nebrání se ani různým akcím města Otrokovice. Ve ...

Film

Adam Mišík prodává kokain a chce udělat BANGER. První záběry ze stejnojmenného filmu

banger 200„Každej bude znát moje jméno, každej bude znát můj ksicht,“ hlásá Adam Mišík ve filmu režiséra Adama Sedláka BANGER. Příběh jedné divoké páteční noci bude plný drog a rapu. Do českých kin vstoupí na podzim 2022. Svou atmosféru, styl a proměnu Adama M...