Poznejte unikátní projekt Electric Lady

Poznejte unikátní projekt Electric Lady

Tisk

trilogy200Letos, v roce 2020 přichází na svět hudební projekt Electric Lady - 17 měsíců příprav, na hudbě se podílelo 5 producentů, aranž jedné písně se předělávala 6x, natáčení klipů trvalo 9 dní, tracků v první písni bylo přes 400, jedna píseň prošla také 6 nahrávacími studii nejen v ČR.

 

 

Trilogie je hudební dílo o třech hudebních klipech, pro Electric Lady v novém rock - tanečním kabátě. Jsou to příběhy, které jsou odrazem nejen z reálného života Terezy, ale především jde o současné hudební dílo, které naráží na světovou tematiku. Je to proroctví do budoucnosti, které není extra pozitivní, dílo a jeho myšlenky poukazují na současné problémy ve společnosti, které donutí k zamyšlení

Skladby jsou vesměr rock - dance alternative žánru, takže tedy obrat o 180 stupňů od dosud současné tvorby Terezy Rays, která toto dílo tvořila přes rok pod agenturou Nemoros. Jmenují se REBELIA - POLITICA – INFLUENZA a týkají se současného dění na světě...

První píseň Rebelia naráží ve svém tématu na naše životní prostředí a vznáší zásadní otázku, zda v této rebelii můžeme vůbec spolu žít.

Druhá píseň Politica je skladbou o celkové nespokojenosti společnosti ke světové politice a vůbec k otázce, zda nás toto vůbec někam dovede.

Třetí skladba Influenza už je trošku drsnější téma, ta je o nemoci celé společnosti a jak název napovídá, je to dost aktuální. „Ačkoliv už jsme toto téma napsali minulý rok.. Je to naše vlastně "bohužel" proroctví, které jsme již minulý rok dali dohromady a dnes se to děje, ač šílené ale je to pravda,“ popisuje Tereza Rays.

Trilogy 2020 bude vydaná jako EP a tvoří i celou desku, která vyjde asi až příští rok. Připravuje se i koncertní show s českým symfonickým orchestrem, projekt má přesah do filmového i herního průmyslu, písně budou také v podobách rádio editu.

trilogy

O interpretce

Electric Lady je rock-funková kapela kytaristky a zpěvačky Terezy Rays. s Terezou dále účinkují Ondřej Kaprál (baskytara) a Pavel Bříza (bicí). Kapelu Tereza založila r. 2013 vznikem singlu "Storm", který se dostal nejen na české Óčko, ale i na MTV. Po příletu z New Orleans tentýž rok, vyhrává bluesovou soutěž Blues Aperitiv a následné roky poté účinkuje na Blues Alive v ČR a Polsku v primetime. Roku 2015 vydala debutovou desku "Electrical", kterou odjela natáčet na základě pozvání bubeníka Kirka Covingtona do USA r. 2014. V Čechách hudební materiál dotočila a vydala, následně jej ocenil výrobce hudebních nástrojů Fender za kvalitní počin a učinil Terezu firemní hráčkou této značky u nás.

Více informací: https://www.electriclady.cz/
https://www.facebook.com/electricladycz
https://www.instagram.com/the_electriclady_official/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Tesař:"Všichni aktéři Henry Lee Festu od muzikantů po barmany musí rezonovat s duchem festivalu.“

hlf perexBrněnský unikátní festival Henry Lee Fest se letos bude konat 27. září ve Zbrojovce. Hlavní hvězdou je Australan Mick Harvey a berlínš...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

O vojně s odstupem, ale věrohodně

dva-roky-v-hajzlu 200V nakladatelství Host vyšly vzpomínky Lubomíra Větříška na vojnu s názvem Dva roky v hajzlu. Věnovaná je „nám všem, kteří jsme tam ty dva dlouhé roky byli.“

...

Divadlo

Olomoucká muzikálová Dolly má kouzlo, osobitost a řadu překvapivých momentů

dolly200Hello, Dolly! je jeden z nejpopulárnějších broadwayských muzikálů, jehož děj se točí kolem šarmantní a podnikavé vdovy Leviové. Jak známo, živí se jako dohazovačka a dokáže téměř cokoliv - i podmanit si srdce nedostupného muže. A ačkoliv má muzikál plejá...

Film

Lajna 2 je plná humoru, ale nezapomíná ani na důležitá témata

 

Lajna 2Televize Seznam již za několik dní uvede druhou řadu komediálního seriálu z hokejového prostředí s názvem Lajna. Dokáže svým ostrovtipem a zajímavým tématem navázat na úspěšnou první řadu? Zúčastnil jsem se slavnostní předpremiéry, kte...