Beseda u Bigbítu 2014: Topolovým Hájkem se rozezní hudba už po dvaadvacáté

Beseda u Bigbítu 2014: Topolovým Hájkem se rozezní hudba už po dvaadvacáté

Tisk

bigbit 200Na první srpnový víkend 1.8. – 2.8. 2014 se již tradičně chystá domovský alternativní festival Beseda u Bigbítu s podtextem „Kultura z jiného světa“. Festival zasazený do jihomoravského prostředí Tasova nedaleko Veselí nad Moravou, nabízí žánry posluchačům všech věkových skupin. Letos se můžou návštěvníci těšit na opravdu zajímavou směsici hudebníků, skupin, písničkářů a zábavy.

 

Hlavními taháky pátečního večera Stage A jsou například Jiří Schmitzer, který umí posluchače pod pódiem stmelovat a působí dojmem fantastického poplety. Na jeho vystoupení se můžeme těšit hned v pátek v podvečer. Dalším esem v rukávu je vídeňské trio Elektro Guzzi, kteří představí na Besedě svoji novou desku Observatory. Deska vyšla v květnu letošního roku. Chlapci se pyšní jako představitelé žánru minimal techno.
Stage B mimo jiné v pátek rozezvučí ostravský crust – rock and roll Malignant Tumour, kteří nejsou na Besedě žádnými nováčky.

bigbit 1


Sobotními taháky budou například už od rána Musica Folklorica, která neodmyslitelně k tomuto kraji patří. Visegrád Found nám nabídne divoké arménské duo Wattican Punk Ballet a hvězdu večera  - britské Tall Ship, kteří patří k nejvýraznějším osobnostem ostrovní scény. Na druhém pódiu se můžeme zaposlouchat do rytmů maďarského kvintetu Blahalouisiana nebo třeba českých hochů z U-Prag.
Celý program v pátek i v sobotu bude opět doprovázet Apollónova návštěva. Můžeme se těšit na autorské čtení, divadla, přednášky nebo výstavu fotografií.
K Besedě u Bigbítu také již neodmyslitelně patří soutěž písničkářů. Letos se nám představí Carlo Massiani, Dan Vertígo, Romeek Brhel, Kájoš Polévka a něžné pohlaví bude reprezentovat Karolína Kubicová.
Je zřejmé, že program, který je pro návštěvníky připraven, není ani zdaleka tuctový a může se řadit jako jeden z mála festivalů, které potěší i nekonvenční posluchače a návštěvníky.

Kompletní program s přesným harmonogram, informacemi o vstupenkách a předprodejích naleznete v odkazu Beseda u bigbítu


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Svoboda: „Myslím si, že kulturně zdaleka nezaostávám“

200rozOlympijský vítěz v moderním pětiboji z Londýna David Svoboda se věnuje sportu maximálně a volného času si proto moc neužije. Když se však i přes velkou zaneprázdněnost naskytne nějaká volná chvilka, rád si zajde třeba na zajímavý koncert či divadelní př...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Letem Kotletovým světem: Poslední tango v Havaně

posledni tango v havane 200V srpnu vydalo nakladatelství Epocha další kousek bruntálského řezníka a jednoho z nejopěvovanějších moderních autorů fantasy – Františka Kotlety. Servíruje nám příběhy Tomášek Koska ze svérázné detektivní kanceláře...

Divadlo

Slam poetry: Básníci do ringu!

slam poetry plakatek200Již ve čtvrtek 7. února se po osmé v pražském klubu Rock Café uskuteční exhibice českého slamu. První letošní velká akce přivítá mistra loňského roku i zahraničního hosta. Startuje se úderem...

Film

SLADKÝ ŽIVOT: Nová komedie od tvůrců hitu Ženy v běhu

sladky zivot200Dne 14. března bude mít v kinech premiéru komedie SLADKÝ ŽIVOT, která vznikla pod vedením producenta a režiséra Tomáše Hoffmana. Nyní se představuje prostřednictvím traileru a filmového plakátu.

...