Rodinné taneční divadlo Letem světem se uskuteční 20. března v 17:00 v Divadle na Vinohradech

Rodinné taneční divadlo Letem světem se uskuteční 20. března v 17:00 v Divadle na Vinohradech

Tisk

letem svetem 200Již třetí celovečerní titul uměleckého souboru Baby Balet Praha s názvem „Letem světem“ přinese v Divadle na Vinohradech (nejen) dětskému divákovi cestovatelský zážitek.

 

 

Dílo tří zkušených choreografek (Vlasta Schneiderová, Pavla Königsmarková, Tereza Hloušková) a dramaturga Štěpána Benyovszkého, kteří studovali tradice a zvyky ze všech koutů světa, zprostředkuje návštěvu několika světadílů během jednoho večera. Jednotlivé taneční etudy provedou diváka Evropou, Asií, Oceánií, Afrikou, Jižní a Severní Amerikou... putování skončí doma, v Česku, choreografií na píseň Teče, voda teče.

letem svetem1

V jednotlivých tancích večera tvůrci zachytili detaily z rozmanitého kulturního dědictví a stylizovali je do současného tance. Multikulturní návštěvu kontinentů svým obrazem umocňuje zadní projekce.

letem svetem 2

Celým představením diváky provází hlas známé herečky Nely Boudové. Spolu s ní procestujeme svět napříč tím nejkrásnějším, co kulturní rozmanitost přináší. Zároveň se dozvíme zajímavosti a specifika jednotlivých zemí. Překonáme rozdíly mezi nimi a ukážeme, že nakonec jsme všichni stejní a toužíme po vzájemném porozumění a lásce.

„Kdo miluje doopravdy, ve své lásce k určité osobě miluje celý svět.“ (Erich Fromm)

letem svetem 3

Realizační tým: tvůrci, pedagogové a pracovníci TCP konzervatoře
Tančí: členové Baby Balet Praha, studenti 3. – 6. ročníku TCP konzervatoře - gymnázia
Námět, scénář a režie: Vlasta Schneiderová
Choreografie: Tereza Hloušková, Pavla Königsmarková, Vlasta Schneiderová
Asistent choreografie: Eliška Vodičková
Autor textů – průvodní slovo: Štěpán Benyovszký
Mluvené slovo: Nela Boudová
Autor počítačové projekce: Michal Mocňák
Kostýmy: Markéta Kubíčková, choreografové
Realizace kostýmů: firma FAMOOD
Scénografie a světelná režie: choreografové
Zvuková režie: Ondřej Urban, Vladimír Sojka
Producent: Taneční centrum Praha, konzervatoř – gymnázium
Produkce: Mezinárodní centrum tance

letem svetem plakat

Vstupenky k zakoupení na stránkách divadla: https://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/Letem-svetem


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Můj repertoár je široký a rád odbočuji i do jiných stylů, říká houslista Pavel Šporcl

sporcl 200Fůru zajímavé a krásné práce má před sebou špičkový houslista Pavel Šporcl. Výjimkou není ani tato sezóna stejně jako ta příští. A pracovat bude, jak tvrdí v následujícím rozhovoru, i přes léto. Ještě před prázdninami - 11. června od 19 hodin - bude mít v nádherných prostorách...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Inscenace Leviatan a Everyman uvede Ensemble Opera Diversa v brněnské Staré radnici

barton perex divadloRenomované hudební těleso Ensemble Opera Diversa uvede v pondělí 17. prosince v 19. 30 hodin ve freskovém sále brněnské Staré radnice inscenace Leviatan a Everyman. V obou vytvořil hlavní role dnes už pražs...


Literatura

Sestry – minulost a přítomnost se propojují

 

sestryPříběh začíná roku 1993 v květnu, kdy jsou na břehu jezera nalezeny dvě zavražděné mladé dívky. Jsou přivázány ke stromu silnými provazy, oblečené do šatů k prvnímu svatému přijímání a jedné z nich visí na krku dřevěný křížek. Obě plavovlasé a stejné...

Divadlo

Blackbird

200divNárodné divadlo uviedlo 18. októbra v divadle Kolowrat v Prahe hru Blackbird podľa námetu Davida Harrowera. Hlavné postavy si zahrali Jiří Štěpnička ako Raymond a Jana Pidrmanová ako Una a vedľajšiu postavu dievčaťa stvárnila Matylda Blattná.

...

Film

Děti moje – jednoduchost, která neupoutá!
ImageFilm oceněný Zlatým glóbem vstupuje 19. ledna do kin, ale nepřináší s sebou příliš zajímavou podívanou. Film je natočen podle románu Kaui Hart Hemmings a vypráví o muži, jehož žena umírá a on musí urovnat svůj vztah s dote...