Topolovým hájkem se opět rozezní hudební tóny: Festival Beseda u Bigbítu po 24té

Topolovým hájkem se opět rozezní hudební tóny: Festival Beseda u Bigbítu po 24té

Tisk

bub 200Už čtyřiadvacátým rokem se první srpnový víkend do Tasova na Slovácku sjedou fanoušci festivalu Beseda u Bigbítu. V termínu 5. 8. - 6. 8. se mohou těšit na multižánrový zážitek a nejrozličnější doprovodný program na třech scénách.

 

 

Návštěvníkům festivalu se představí nejen interpreti české a slovenské hudební scény, ale pořadatelům se již po osmé podařilo získat grant od Mezinárodního visegrádského fondu, což nám ručí za to nejlepší i z této hudební oblasti.

Na třech scénách se nám tedy během dvou dnů představí bezmála 40 kapel, včetně takových pecek jako Jaga Jazzist z Norska, nebo výběru z Francie, Maďarska, Dánska, Belgie, Slovenska, Polska a Spojených států.

Norští Jaga Jazzist jsou bezpochyby největším esem celého festivalového programu. Toto osmičlenné hudební uskupení vzniklo v roce 1994 a poprvé na sebe upozornili v roce 2001 svým albem Livingroom Hush. Ale představí se i další mezinárodní velikáni jako Blondage z Dánska, belgičtí Go March, americká Shilpa Ray nebo polští Kroki.

bub jazzist

Nicméně česká, slovenská i maďarská scéna se bude pyšnit neméně známými jmény a můžu potvrdit, že letošní program je opravdu nabitý. V pátek hned jako první kapela posluchače rozehřejí Jamchestra, dále se můžeme těšit na Květy, Longital, Neřvi mi do ucha, DJ Myslivec, Musica Folklorica nebo Vrbovskí Víťazi, kteří nejsou na festivalu nováčky.

Kompletní seznam kapel a playlist obou dní naleznete zde: http://www.besedaubigbitu.cz/program

bub mamka

Významnými partnery celého festivalu je také Ministerstvo Kultury ČR a Startér Rádia Wave. Kulturní program dovrší již tradiční Apollónova návštěva a Soutěž písničkářů.

Mimo jiné festival nabízí veškeré dostupné festivalové služby, jako úschovnu, sprchy, hygienické a zdravotní zázemí. Festival je spíše rodinného typu a proto své potomstvo nemusíte nechávat doma, je zde zajištěn dětský koutek a mnoho aktivit.

Zdroj foto: www.besedaubigbitu.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejchytřejší Čech Jiří Šafka: „Svoji paměť netrénuji a jsem si jist, že moje přítelkyně by vám řekla, jak špatnou ji mám.“

nejchytrejsi cech200Nejchytřejší Čech, student Jiří Šafka z Hradce Králové, si 29. května odnesl z České mincovny svou zaslouženou výhru. Stal se totiž vítězem zábavné show České televize Nejchytřejší Čech. Pět čty...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Encyklopedie Jamese Bonda detailně nahlíží do světa agenta 007

encyklopedie200Čtyřiadvacátá bondovka s názvem Spectre se od listopadu objevuje i v tuzemských kinech, při té příležitosti také u nakladatelství Mladá Fronta vyšlo aktualizované (již podruhé) vydání Encyklopedie Jamese Bonda, jejímiž autory jsou spisovat...

Divadlo

Úspěšně lze cestovat do pravěku nejen na filmovém plátně, ale i na divadelních prknech

cesta-do-praveku 200Říká se, že pachatel se vrací na místo činu. Občas je těch pachatelů víc, třeba čtyři. A vracejí se na míst více. Třeba do Zlína a třeba do pravěku. Přesně tak tomu bylo v neděli 2. listopadu, kdy se ve zlínském Městs...

Film

Film Zrození na Kamera OKO 2019 dostal druhou šanci

birthMéně známý a nedoceněný snímek režiséra Jonathana Glazera Zrození s Nicole Kidman v hlavní roli, byl dalším z mnoha zajímavých filmů, které diváci mohli vidět na 11. ročníku mezinárodního filmového festivalu Kamera OKO. Ten se let...