Absolut Deafers mají pokřtěno a pokračují v turné

Absolut Deafers mají pokřtěno a pokračují v turné

Tisk

absolut deafers 200Ostravští Absolut Deafers mají za sebou první část Zrození tour s kapelou Citron, během které stihli dva křty jejich nového alba Zrození. Kromě toho, že se vrhají do druhé části turné, chystají i něco navíc.

 

 

 

Album Zrození vyšlo 18. října 2013 a obsahuje devět autorských písní s českými a anglickými texty. Absolut Deafers jej pokřtili na zastávce v Plzni a také v jejich domovské Ostravě. Úlohu kmotrů přijali členové skupiny Citron. A co kapele popřáli? Na to se podívejte v exkluzivním videu z plzeňské Šeříkovky.

Zpěvák Jan Joker Jašek ke křtům říká: „Křty jsou úžasná věc. Je to dávání naděje do něčeho, co jsme vytvořili. Jsem rád, že kluci z Citronu nám dělali kmotry v rámci našeho společného tour, moc si toho cením a děkuju jim za to.“ „Křtilo se před koncertem, na koncertu i po koncertu. V podstatě celé turné s Citronem byl jeden velký karneval,“ dodává s úsměvem kytarista Radek Rado Sněhota.

Absolut Deafers chystají pro své fanoušky ještě jednu lahůdku - křest, který se uskuteční v průběhu roku 2014 v Praze a bude se jej účastnit významná osobnost české hudební scény. Podrobnosti budou včas odtajněny.

Skupinu v následujících měsících čeká pokračování Zrození tour, tentokrát se skupinou Kreyson. První koncert se uskuteční 25. ledna v Karlových Varech a poslední 4. dubna v Plzni. Na celkem deseti zastávkách bude mít kapela opět možnost ukázat, co v nich je. Na turné se všichni z Absolut Deafers moc těší, protože je koncerty nabíjejí energií a se skupinou Kreyson se na pódiu setkají po více než dvou letech. „Hodně se na sebe těšíme. Jsme mezi sebou pořád v kontaktu a vzájemně si fandíme, ale turné je turné. Noci budou krátké,“ dodává Radek Rado Sněhota.

absolut deafers 1

Absolut Deafers přináší na českou rockovou scénu mix syrové tvrdosti, melodiky a skvěle znějících metal-rockových riffů. Velkou zásluhu na celkovém dojmu má zpěvák Jan „Joker“ Jašek, kterému sekundují kytaristé Jiří „Cremil“ Czyž, Radek „ Rado“ Sněhota, baskytarista Aleš „Lemy“ Venglář a bubeník Martin „Macek“ Zeman. Absolut Deafers na rockové scéně v Česku působí tři roky a vybrali si ji pro svá turné takové legendy jako Arakain, Kreyson, Citron, Vitacit, Horkýže Slíže a další.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Žen bez domova je hodně, ale schovávají se,“ říká Alexandra Doleželová z Občanského sdružení Jako doma

bez domova perexVyhazov z práce, dluhy, úmrtí partnera. Pokud nemáte nikoho, kdo by vám v těžké situaci pomohl, od života na ulici vás dělí jen krůček. Přečtěte si rozhovor s Alexandrou Doleželovou. Založila Občanské sdružení Ja...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Mýty s pořadovým číslem 12 jsou pořádně temné!


myty12 perexŘíjen se v nakladatelství Crew nesl mimo jiné i ve vydání již dvanáctého dílu pohádkové série Mýty, tentokráte s podtitulem Doba temna. A název napovídá víc, než dost. Naši hrdinové budou muset čelit následkům války, ale slídivý pocit neb...

Divadlo

Vzhůru do šapitó! To nejlepší z nového cirkusu a pantomimy na Dramoxu

Walls & HandbagsDivadlo, akrobacie a tanec. Novému cirkusu propadá stále více diváků. Na Dramoxu si užijete hned několik fascinujících představení z Česka i zahraničí, v nichž můžete sledovat neuvěřitelné výkony akrobatů.

...

Film

Jak se utvářejí naše české minulosti?

Konstrukce minulostiKamil Činátl se již v knize Dějiny a vyprávění (recenzováno zde - http://www.kultura21.cz/literatura/3092-palack...