FIVE FINGER DEATH PUNCH dali dohromady desku roku!

FIVE FINGER DEATH PUNCH dali dohromady desku roku!

Tisk

five finger death punch 200Už dlouho jsem nic do hudební rubriky nepřidal, protože jsem čekal, až k tomu bude opravdu pádný důvod. Ten důvod nyní konečně přišel s novou peckou od americké bandy jménem FIVE FINGER DEATH PUNCH, kteří se po dvou letech a po veleúspěšném díle American Capitalist vrací na scénu s dvojalbem s dlouhým názvem The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell Vol. 1, v němž vás kromě nových pecek čeká i bonusový živák. Nová věc vznikla opět pod hlavičkou Prospect Park.

5FDP patří dnes k nejlepším metalovým kapelám s hutným zvukem, vynikající produkcí, neskutečným talentem a jejich texty posadí na zadek nejednu popovou máničku. Umí spolehlivě plavat jak v rychlejších, tak pomalejších rockových vodách. Pokud je zapotřebí agrese, je to znát. Ivanovi totiž nedělá problém zazpívat něco čistě, ale tahle brutální hudba si vyžaduje hlavně drsný řev, v němž bezesporu vyniká. Co je však skoro vždy stoprocentní jistotou, jsou melodické a čistě zazpívané chorusy, stejně tak jako pomalejší balady, kde Ivan musí uplatnit čistý zpěv.

Nová placka není žádnou výjimkou a 5FDP pokračují ve své válečné misi otevírat lidem oči pomocí jejich skvělé muziky vesele dál, ostatně jakožto dělali odjakživa a dokazují to nejen jejich předchozí alba, ale taky koncertní projevy frontmana kapely Ivana Moodyho. Ale zpět k albu. Do rukou se vám dostane čtrnáct zbrusu nových songů, na nichž spolupracovali největší kapacity kvalitní metalové muziky jako jsou Rob Halford (zpěvák JUDAS PRIEST) uplatňuje svůj hlasový projev v úvodním otvíráku Lift Me Up, Maria Brink (frontwoman IN THIS MOMENT) si to rozdává s Ivanem v Anywhere But Here, Max Cavalera (jedna polovina kapely THE CAVALERA CONSPIRACY a leader SOULFLY) na sebe upozorňuje v I.M.Sin, Jamey Jasta (nezapomenutelný hlas HATEBREED) vám roztrhá ušní bubínky v poslední Dot Your Eyes. Za zmínku určitě stojí i cover skladby Mama Said Knock You Out, jež konečně dostala v podání 5FDP pořádný koule a LL J Cool se musel asi pěkně divit, když slyšel výsledek.

five finger death punch

Spolu se zmíněným live CD vás tedy čeká devětadvacet metalových masakrů, což už je pořádná dávka, navíc kvalitní, muziky. A to není všem dnům konce, protože 5FDP byli natolik plodní, že nevěděli co s novým materiálem dělat, protože ho měli tolik, že se zkrátka na jedno album nevešlo, a proto nás hned na podzim čeká pokračování The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell s dvojkou na konci.

Zdroj foto: oficiální web skupiny


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Exkluzivní rozhovor s Káčou Černou, talentovanou stvořitelkou Feny Art!

bodypaint perexTato sympatická třiadvacetiletá Plzeňačka se dosud věnovala především kresbám a malbám portrétů. Ovšem to nebylo zdaleka to jediné, čemu se tato umělkyně upsala. Její značka se otiskla i do látky. Kus Feny Artu si tedy člověk nemusí jen pov...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Nekonečný Zimní příběh

zim 200Nakladatelství Jota vydalo pořádnou bichli ve formě The New York Times bestseller Zimní příběh od Marka Helprina. Dokáže však tato oceněná knížka zaujmout i českého čtenáře?

 

...

Divadlo

Smějte se! Přichází jeho urozenost Leonard z Prasečkova

pan-z-praseckova 200Více jak po půl století se vrací na české jeviště Molièrova komedie-balet Pán z Prasečkova. Hra, která sloužila pro pobavení šlechty po náročném lovu, se teď snaží získat diváky, pod režijním vedením Han...

Film

Začne další ročník FEBIOFESTU

FebiofestUž po šestadvacáté si diváci v Praze (a následně v dalších čtrnácti městech naší republiky) mohou vychutnat olbřímí přehlídku filmů nazvanou FEBIOFEST, spíše jen z prestižních důvodů opatřenou soutěží prvotin, aby se mohla honosněji zvát festivalem....