Celeste Buckingham přichází se čtvrtým albem Life a novým singlem Another Life

Celeste Buckingham přichází se čtvrtým albem Life a novým singlem Another Life

Tisk

Celeste200Zpěvačka Celeste Buckingham vydala své čtvrté album s názvem Life. Album obsahuje třináct skladeb, přičemž dvě jsou ve slovenštine, jedna v češtině, ostatní jsou v angličtině. Součástí alba jsou i tři již vydané skladby - Feel, Make Me a aktuální singl Another Life.

 

Skladba Another Life nejenže ohlásila nové album Life, které je už nyní k dispozici ale zároveň připomíná, že před deseti lety vyšla Celeste její debutová skladba Run Run Run. Track je inspirován vnitřním dialogem o tom, jak jinak by mohl vypadat náš život, pokud bychom se v daném okamžiku rozhodli jinak. „Všichni jdeme různými směry a při tom stále hledáme navzájem k sobě cestu a lidskost v každé věci. Jaký by byl náš život, pokud by tomu bylo jinak?“ ptá se zpěvačka.

Videoklip Another Life natáčel režisér Martin Miko (Illuminate Production) na heliportu v River Parku v Bratislavě. „Chtěli jsme udělat hommage k desátému výročí vydání klipu Run Run Run. Snažili jsme se zachovat atmosféru, která v něm je,“ řekla Celeste. "Záběry s kapelou by měly na diváka přenést pocit, který člověk má, když hraje koncert a když se dívá na koncert," dodala. Je to přitom její první videoklip, ve kterém účinkuje také kapela King Shaolin. Ta s ní vystupuje už devět let. V případě téhle novinky, i všech skladeb na albu Life, jde o spolupráci autorské dvojice Celeste Buckingham a Matěj Vávra. Inspirací byly dvojici rockové skladby z přelomu tisíciletí. „Je to moderní pop, ale s pocitem starého pop-rocku,“ prozradila zpěvačka.

„Poslední roky jsem udělala několik radikálních kroků, můj život se změnil úplně od základů. Nové album Life bylo příležitostí a způsobem, jak si uklidit názory, hodnoty, rozporuplné pocity. Poslední dva roky byly v mém životě průlomové. Během mnoha, ne vždy jednoduchých rozhodnutí, jsem vedla sama se sebou vnitřní dialog o tom, jak by můj život vypadal, kdybych se v daném okamžiku rozhodla jinak,“ řekla o vzniku alba Celeste Buckingham. Pracovala na něm dva roky spolu s producentem Matějem Vávrem, se kterým má na albu i duet.

Album Life je rytmické, šťastné a taneční. „Je takový ačkoli v něm reflektuji i na pocity, že je v pořádku necítit se dobře, ale ne pořád. Neneste hněv jako kabát a dejte ho dolů. Nejde to? Pak se nebojte požádat o pomoc,“ říká Celeste. Nahrávání alba začalo ještě před vypuknutím pandemie COVID-19 a následným přestěhováním Celeste na Madeiru. Matěj Vávra a Celeste Buckingham si našli efektivní způsob spolupráce prostřednictvím videorozhovorů, zpěvačka investovala také do vlastního nahrávacího zařízení.

Celeste Buckingham netvoří písničky prvoplánově, nechává v nich i skryté vzkazy. Tvrdí, že už jsi prožila různé vlny popularity a aktuálně se nachází ve fázi, kdy si písničky pokaždé najdou okruh posluchačů. Období, kdy se o vlastní hudební budoucnost obávala, je naštěstí definitivně zažehnáno. Ale bez podstatných, ba až radikálních změn v jejím životě, by to nešlo. „Hudební byznys a hudba jsou dvě rozdílné věci a takto separované je mám i ve své hlavě. Budu šťastná, když se lidé budou při poslechu alba Life usmívat. V dnešní době, kdy svět kolem nás vypadá tak, jak vypadá, bych si přála, aby lidé alespoň na moment vypustili všechno špatné, co je trápí. Aby jim album zpříjemnilo den a navodilo hezké myšlenky. Aby se alespoň na chvíli cítili šťastně a bezstarostně,“ dodává hudebnice.

Celeste

Tracklist alba Life
1. Take Your Time
2. Make Me
3. Feel
4. Still
5. Insane
6. Pretty Girls
7. Chci Tě Chvíli Mít Tu (feat. Matěj Vávra)
8. Shades
9. Chcem
10. Drive
11. Milión Hviezd (feat. Dano Kapitán)
12. Another Life
13. Goodnight


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Vlček: „Zázrak je taková účinná zkratka.“

jiri vlcek 200Před Vánoci jsme si pro vás připravili rozhovor nejen o zázracích. Mgr. Jiří Vlček, DiS. s nimi totiž pracuje cíleně a tvrdí, že se věci mohou změnit k lepšímu. A to ať už si přejeme cokoli. Jako psychoterapeut a kouč totiž lidem pomáhá p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Bláznivé básničky Miloše Kratochvíla

pes nam spadla milos kratochvilKdyž otevřeme knihu básniček Miloše Kratochvíla Pes nám spadla, jako první vás okouzlí hned předsádky – jsou plné roztomilých pejsků různých ras s veselým výrazem v očích – jen zavrtět ocáskem, olízno...

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Mamma Mia Here we go again! v kinách

mmV Eurovei sa 17. júla uskutočnila po desiatich rokoch premiéra pokračovania muzikálu Mamma Mia! A nemohlo to byť ani teraz inak a veľkolepá letná filmová párty sa dotýka sŕdc návštevníkov.

...