Je tady nový hudební projekt Uniqat

Je tady nový hudební projekt Uniqat

Tisk

uniquat 200Na strahovském stadionu vznikl nový projekt Vladka Mikláše a Jakuba Šindlera (kytarista a bubeník od Berta Romanutti a Vladko hraje a sestavil Katarzii a skládá už dlouho vlastní hudbu. 


 

Projekt nese název UNIQAT a jejich debutové album se jmenuje SILENCE. Jedná se o Vladkovy skladby, ve kterých i zpívá.

"Je to vlastne taký covidový projekt, ktorý bude pokračovať a vznikol vďaka tomu, že "na to bol čas". Podľa mňa sa ale podarilo niečo, čo prekvapilo aj samich chalanov,“ říká Katarína Kubošiová z KATARZIE.

uniquat 1

Zajímavostí je, že Vladko na albu často používá naefektovaný cimbál, a to způsobem, jakým ho ještě nikdo nikdy nepoužil.

Silence
Umělec: Uniqat
Tvůrci: Vladko Mikláš (compositions, vocals, guitars, dulcimer, synthesizers, piano, production, lyrics (1, 5, 6)), Jakub Šindler (drums, recording, editing, mixing, percussions, trumpet, production)
Hosté: Iva Korgerová lyrics (1, 2, 3, 4, 5, 7, 8)
Jakub Vejnar bass guitars, stick
Jakub Doležal tenor sax (5)
Mastering: Nate Wood
Fotografie a grafický design: Marcel Korec
Speciální poděkování: Silvia Kančevová, Monika Pustková, Iva Korgerová, Jakub Vejnar, Marcel Korec, Jakub Doležal, Katarína Kubošiová, Miloš Klápště, Miroslav Chyška, Nate Wood, OSA a Státní fond kultury ČR

Zdroj foto: Nephro Studio


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Smutná-Braunová – dva rozhovory v jednom

altKdyž spisovatelka Petra Braunová připravovala křest své knihy Kalvárie, požádala Jitku Smutnou o kmotrovství. Společně zdramatizovaly pasáže tohoto kontroverzního románu o vztazích mezi ženami a Jitka Smutná...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Neviditelné řemeslo aneb Tajemství redakční práce vám rozšíří obzory

Neviditelné řemesloJste milovníkem knih a chcete znát i pozadí vzniku samotné knihy? Co všechno stojí za vydáváním knih než se vám dostane pod čtenářské oko? Přesně tímto se zabývá Neviditelné řemeslo s podtitulem Tajemství redakční práce.

...

Divadlo

Městské divadlo Zlín představuje retrokomedii k popukání – Charleyho tetu

cht200Zlínské divadlo uvedlo koncem listopadu premiéru anglické konverzační komedie Brandona Thomase Charleyho teta a konečně tu máme něco svěžího, neokoukaného a hlavně šíleně vtipného!

...

Film

Všechno, úplně všechno
vsechno perMadeline ráda čte. Nic jiné ani dělat nemůže, protože její imunita nedokáže bojovat s venkovním světem. A tak je stále zavřená doma, ve svém sterilním pokoji. Všechno se ale změní, když se do sousedního domu nastěhuje nová rodina a s ní i klu...