Mig 21 vydá po 7 letech nové studiové album a chystá se na své "Podzim 2021" turné!

Mig 21 vydá po 7 letech nové studiové album a chystá se na své "Podzim 2021" turné!

Tisk

mig 21 200Skupina Mig 21, která sama sebe nazývá jako "chlapecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5-Smíchova", chystá po sedmi letech nové studiové album Džus noci. V pořadí již pátá řadová deska bude obsahovat 12 skladeb.

 

 

Objeví se zde nové i starší písně, které kapela hraje na svých koncertech a fanoušci je můžou znát i z různých médií, kde se těšily velké oblibě, jako jsou Svoboda není levná věc, Hyjé! nebo Těsně vedle sebe!

Novinku Džus noci uvede na trh singlovka Hádej, co žena žádá, ke které vzniká animované lyric video pod taktovkou talentovaného Matyáše Vordy, kterého budou hudební fanoušci znát především z kapely Mandrage.

"Čtyři písně jsme měli hotové už před tím pandemickým časem, ale těch zbylých osm věcí vznikalo v atmosféře, kdy nešlo koncertovat, kdy jsme si nemohli být jisti, jestli se nám ten team kolem kapely nerozutíká někam za jistějším výdělkem, kdy se člověk probudil a věděl, že jediné, co ho drží nad vodou je, že má rozdělanou písničku a kdyby neměl, tak by se nejspíš uchlastal k smrti," popisuje vznik desky Jiří Macháček.

mig 21 kapela

To, že Džus noci je pestrobarevné album, potvrzuje i řada hostů, které zde můžete slyšet, v čele s Erikou Stárkovou, Marthou Issovou, Matějem Ruppertem a Radkem Škarohlídem, ale zároveň se nahrávek chopila i řada různých hudebních producentů jako jsou Tomáš Konůpka, Lukáš Chromek či Roman Holý.

Autorem textů je herec, zpěvák a frontman skupiny Jiří Macháček, hudbu složil Tomáš Polák, který k chystané novince dodává: “Chtělo to proniknout do hloubky a přitom zůstat na povrchu a pak potvrdit a přetvořit mělkost hudebního díla v působivý diadem kaskády not. Takové to tušení opravdovosti, které ve skutečnosti mělo jediný cíl, nezbláznit se z volného času, který se v lednu 2020 objevil."

Album Džus noci vyjde 24. září a předznamená turné, které začlo koncertem 8. října ve Svitavách a skončí tradičním pražským trojkoncertem v Lucerna music Baru 25. listopadu.

mig 21 2
Termíny koncertů PODZIM 2021:
8.10. SVITAVY
9.10. TŘEBÍČ
15.10. VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ
16.10. KRNOV
22.10. PLZEŇ
23.10. HOŘOVICE
29.10. OLOMOUC
6.11. KARLOVY VARY
10.11. BRNO
11.11. BRNO
12.11. LIBEREC
19.11. PARDUBICE
20.11. OSTRAVA
23.11. PRAHA
24.11. PRAHA
25.11. PRAHA

Více informací: www.mig21.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tomáš Krejčí: Projekt Kruanova dobrodružství je nyní v rukou fanoušků

Krejci perexV souvislosti s propagací projektu chystané adaptace legendárního českého komiksu z časopisu ABC Kruanova dobrodružství jsem měla možnost hovořit také s jedním z jeho autorů, nadšencem a režisérem Tomášem Krejčím. Právě on je jedním z hlavních in...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Frost aneb Červená knihovna pro muže

frost  200Česká fantasy, to je škatulka sama o sobě a nakladatelství Epocha to moc dobře ví a nabízí nám právě toto v druhém vydání prvotiny Oskara Fuchse s názvem Frost. V březnu vyšlo upravené vydání šíleného příběhu - nebo šíleně vyhláškovaného vypravov...

Divadlo

Posté a naposledy. Divadlo RePublika uvede poslední reprízu úspěšného satirického divadelního představení Boss Babiš

boss babis200Přežilo politické zákazy, přežilo pandemii Covidu, kdy nejen divadla nemohla hrát. Nyní satirické divadelní představení Boss Babiš, se kterým Divadlo RePublika projelo celou Českou republiku, uvede 18. května od 19:30 hodin v divadelním sále kl...

Film

Ledové Království je o dvou princeznách

Frozen perexLedové Království (2013) je zvláštní směs nejoblíbenějších a nejpozitivnějších žánrů. Animovaná pohádka je zároveň muzikál, komedie i dobrodružná akce, plná nebezpečí a nečekaných zvratů. Předlohu pro pohádku napsal Hans Christ...