Kapela Vlny nahrála veselou píseň o smrti, singl vzešel ze spolupráce s Markem Rakovickým a Borisem Carloffem

Kapela Vlny nahrála veselou píseň o smrti, singl vzešel ze spolupráce s Markem Rakovickým a Borisem Carloffem

Tisk

vlny 200Skladba Země vznikla z česko-slovenské producentské spolupráce. Svůj díl na ni má vedle samotné kapely také Boris Carloff i Marek Rakovický z Lvgnc studios.

 

 

Píseň má smutný kontext, kapela ji totiž složila poté, co jí zemřel jeden velmi blízký člověk. „Dlouho jsme se s tím rvali a nakonec jsme se z té bolesti vyhráli a vyzpívali. Písnička je sice o smrti, ale má v sobě naději," vysvětluje k tématu skladby zpěvák kapely Vlny Karel Kolčava. „Když vám odejde blízký člověk, je to těžké a smutné, ale nakonec zjistíte, že je důležitý odkaz toho dotyčného člověka. Musíte ale najít cestu, jakou se s tím vypořádat," dodává.

Singl nahrávali členové kapely na Slovensku, a to v bratislavských Lvgnc studios s Markem Rakovickým. V jeho studiu vzniklo mnoho skvělé hudby od interpretů jako Billy Barman, Katarzia, Korben Dallas, Jana Kirschner nebo Lake Malawi. S aranžemi pomáhal Boris Carloff.

Klip vznikl ze spolupráce s týmem No Stress Production, jehož hlavními osobnostmi jsou Martin Müller a David Laňka. „S Davidem jsme dávali dohromady téma a scénář, oslovili jsme nadějné herce z Olomouce a herečku Janu Kotrbatou z Vinohradského divadla. David má výbornou schopnost šířit kolem sebe velmi pozitivní energii a na výsledku se to určitě promítlo. Jinak bysme natáčení v mrazu zvládali o dost hůř," vzpomíná na natáčení Karel Kolčava.

V původních plánech kapely bylo vydání nového alba ke sklonku letošního roku. „Bohužel se zavřeli hranice a my nemůžeme jezdit natáčet do Bratislavy. Takže termín vydání se bude odvíjet od toho, kdy zas budeme moci cestovat. Zatím tvoříme a odpočíváme. Určitě nás to nezlomilo a zůstáváme dál věrni našemu mottu – na světě je krásně!," uzavírá optimisticky Karel Kolčava za celou kapelu.

vlny1


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Peter Nagy: „Mám sám so sebou taliansky vzťah: nenávidím sa a milujem sa zároveň.“

peter nagyJeden z nejpopulárnějších zpěváků Slovenska, Peter Nagy, si s námi popovídal o škole, fotografování i písničkách.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Máme právo na předsudek?

altUž vyšla řada knížek, které se věnují vzájemným (imperiálním, mezirasovým, národnostním, náboženským atd.) nevraživostem, ať již je zrodilo odedávné potýkání provázené neblahými zkušenostmi, mnohdy toliko v podobě zobecněných jednotlivin, nebo opovržení dané ...

Divadlo

Katovský příběh přivezlo na zlínské Setkání Stretnutie Bábkové divadlo Žilina

kata dcera kata 200Zlínský divadelní festival Setkání Stretnutie se letos konal již poosmnácté. V dobách svých začátků byl zaměřen především na tvorbu zemí Visegrádu, postupem času vykrystalizoval do přehlídky české a slovenské diva...

Film

RETRO: Rozhovor Francise Forda Coppoly
ImageSedmdesátá léta  se stala zlatým obdobím amerického režiséra Francise Forda Coppoly, který proslul zejména filmovou adaptací Kmotra, jehož první díl byl oceněn třemi oscarovými soškami. Mezi prvním a druhým dílem této mafiánsk...