EXIT doplňuje program o Robina Schultze a nabízí očkování zahraničním návštěvníkům

EXIT doplňuje program o Robina Schultze a nabízí očkování zahraničním návštěvníkům

Tisk

exit festival 200Srbská premiérka Ana Brnabič oznámila, že díky velmi úspěšnému průběhu očkování a významnému snížení počtu nových případů onemocnění Covid-19, plánuje Srbsko do 21. června úplné znovuotevření a návrat k normálu. Pro EXIT festival je to další výrazný signál, aby pokračoval podle plánu a stal se prvním významným evropským festivalem letošního roku. „EXIT festival, na který je naše země celosvětově hrdá a který se uskuteční letos v červenci, bude jedním z důležitých symbolů vítězství Srbska nad pandemií,“ uvedla.

 

 Ve spolupráci se srbským ministerstvem zdravotnictví poskytne EXIT několik tisíc dávek vakcín pro zahraniční umělce a návštěvníky jako výraz pomoci zemím, které jich mají v současné době nedostatek. Spolu s těmito optimistickými zprávami oznamují organizátoři další headlinery. Hitmaker Robin Schultz a vysoce uznávaný holandský umělec srbského původu Satori doplní již tak prestižní sestavu, do které patří David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Solomon, Paul Van Dyk, Boris Brejcha, Metronomy nebo Sabaton.

exit SCHULZ

Bezpečností postupy srbských festivalů

Společnost EXIT s předními srbskými hudebními festivaly nedávno představila postup vytvořený v souladu s nejnovějšími vědeckými výzkumy v celé Evropě, který potvrzuje, že s určitými omezeními vstupu je riziko šíření infekce téměř zanedbatelné. Na festivaly budou mít přístup očkovaní, návštěvníci, kteří už prodělali COVID-19 v minulosti, nebo ti, kteří se prokážou negativním PCR nebo antigenním testem.

Minulý pátek zahájila společnost EXIT národní kampaň, jejímž cílem je povzbudit mladé lidi k očkování tak, aby se stali součástí návratu k normálu. Srbsko je již otevřeno pro všechny turisty. Více informací o procesu očkování pro mezinárodní návštěvníky bude brzy oznámeno.

Exit Festival

Veškeré informace o line-upu a vstupenkách najdete na oficiálních webových stránkách festivalu EXIT. Ty jednodenní budou v prodeji již od 1. června.

EXIT festival byl založen v roce 2000 v University Parku jako studentské hnutí pro boj za mír a svobodu jak v Srbsku, tak na Balkáně. Za posledních 20 let se rozrostl na jeden z nejvýznamnějších hudebních festivalů na světě a do místa svého konání, města Novi Sad, přinesl v letech 2013 a 2017 cenu za nejlepší evropský festival. EXIT se koná v jedné z největších středověkých pevností v Evropě. 

Exit festival2

Vstupenky na Exit festival 2021 - https://bit.ly/exitticketmaster

Zdroj foto: MIKE MEYER

Více informací: https://www.exitfest.org/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ozvěny ze Světa knihy/ edice ČT

CT Krysaci oceneni perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a navíc se potkali s koleg...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Dopisy Kafkovi: Tak trochu jiný román Ireny Obermannové

200litIrena Obermannová patří mezi spisovateli k ostříleným matadorům – na svém kontě má už 16 knih. Ve svém zatím posledním románu s názvem Dopisy Kafkovi nás autorka seznámí s Milenou Jesenskou. Že vám tohle jméno nic neříká? Nevadí! Na stránkách knihy se s ro...

Divadlo

Zlínské divadlo přináší další komedii od Francise Vebera

draha legrace 200Francis Veber je proslulý francouzský scenárista, producent, režisér, filmař a divadelník známý například díky filmu Drž hubu! nebo filmu a divadelní hře Blbec k večeři. Zřejmě právě díky jejímu úspěchu se v Městském divadle pustili do...

Film

Hastrman není horor, ale dojemný příběh o nesmrtelné touze

hastrman-finalni-trailerKonečně se mi podařilo zhlédnout Hastrmana Ondřeje Havelky, který byl natočen podle předlohy knihy Miloše Urbana. Snímek je to vskutku povedený. I když často naráží na nepochopení a těší se ob...