AŤ SE SNAŽÍ ONA slaví deset let koncerty a vinylem

AŤ SE SNAŽÍ ONA slaví deset let koncerty a vinylem

Tisk

At se snazi ona 200Kapelu Ať se snaží ona tvoří křehká blondýnka s pětičlenným širokoramenným doprovodem a nezaměnitelným vizuálem. Přímočarý rock říznutý elektronikou a undergroundem je postaven na ironických textech, které shazují stereotypní chování a myšlení. Kapela slaví desetileté výročí vydáním vinylu a zároveň vyráží na koncerty.


“Když jsme si na prvních zkouškách slibovali vydání alba, netušili jsme, že to bude trvat jen deset let, vypadalo to na delší období!”, přiznává zpěvák a autor textů Tomáš Kolář. “Naštěstí věčná inspirace spoluzakladatelem Jakubem Kohákem byla silnější než jeho nepřítomnost na zkouškách a koncertech. Takže Jakub s námi určitě bude na křtech v brněnské Staré Pekárně a pražském Kaštanu. Ať fyzicky nebo metafyzicky!”

Vinyl Ať se snaží ona nabízí průřez tvorbou, jedenáct písní od roku 2016 po současnost a kapela do nich absorbovala vlivy prakticky všech žánrů od kytarovek přes elektronickou hudbu až po metal. Co do stylu, kapela rozhodně není vybíravá. Na albu je tak ke slyšení pomalejší oddechovka s “téměř” folkovými pasážemi příhodně nazvaná Trampský sen stejně jako těžší Dovolená s hutnými kytarami. V nejnovější skladbě, Párové terapii, pro změnu zazní i náznak dubstepu. Spojnicí většiny písniček jsou ironické texty o partnerských vztazích. Kapela si nebere servítky, dělá si legraci ze svého okolí, ale i sama ze sebe.

At se snazi ona cover

Koncerty 2023:
20.4. Praha – Kaštan (+ Dřevěné pytlí v jutových uhlích) -https://fb.me/e/2mZbpsD6Z
21.4. Příbram (+ Radosta) -https://fb.me/e/MQzyOaNr
22.4. Nepomuk (+ Radosta) -https://fb.me/e/Zhwt5KpY
19.5. Ponava Fest -https://fb.me/e/4rGrKo2xF
9.7. Boskovice 2023 - https://fb.me/e/Fl4cpFPi

Bio Ať se snaží Ona

V roce 2012 založili kapelu Ať se snaží ona (dále jen ASSO) Vladimír Podhorský (kytara), Tomáš Kolář (zpěv), Přemysl Štěpánek (elektronika) a Václav Pohl (bicí) nikdy nedorazivší Jakub Kohák. Rocková kytara, které doprovází elektronické ruchy a zvuky provázané v netradičních harmoniích a postupech, kapela hned od počátku přiznává inspiraci v brněnské alternativě Dunajem počínaje a Midi Lidi konče. Po dvou letech se ke kapele přidává bubeník Petr Zajíček a po čtyřech letech kapela vydává pěti písňové EP 2016. V roce 2018 vychází první ze série singlů natočených ve studiu 3Bees a to již v šesti členné sestavě, kde původní trojici doplnil na basu Vojta Koval a zpěvačka Lucie Vonásková. Zároveň dochází ke změně a na post bubeníka přichází Václav Pohl, který s ASSO odehrál první tři koncerty, protože se mu stýskalo.

Když Král Újezda a ten hezčí z PAVAROTTI REVIVAL Jakub Kohák prohlásil, že založit kapelu je nutnost, asi netušil, co vznikne. V každém případě je Jakub zakládajícím členem, vytrvalým motorem a věčnou chimérou kapely Ať se snaží ona. Zda se někdy zjeví na zkoušce nebo na koncertě není nikdy jisté.

At se snazi ona1

Umělec: Ať se snaží ona
Album: Ať se snaží ona
Datum vydání: 17. 3. 2023

Link na nové album: https://orcd.co/asso23

Zdroj foto: David Peltán, Dušan_Sviba


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matěj Homola: „S fanynkami jsme měli vždy krásné a kolikrát nadstandardní vztahy. Nerad bych zabíhal do detailů, toto tajemství si střeží každá kapela.“

wohnout homola200Kdo by neznal kapelu Wohnout. Energičtí kluci s výraznými texty a rychlou rytmickou muzikou. Když je slyšíte hrát live, tak vaše nohy zkrátka nezůstanou v klidu a než se nadějete, skáčete jak střelení. Vy si teď můžet...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Nechte se pohltit romantickým útěkem do země ledu a ohně

hotylek na islandu 200Hotýlek na Islandu je název páté knihy ze série Romantické útěky od autorky Julie Caplinové. Romantickou oddechovku vydalo nakladatelství Cosmopolis v říjnu roku 2020 a nebojte, poznáme svéráznou zemi a její obyvatele, do...

Divadlo

Láska je láska – ale řízek je řízek

vzpoura nevest 200Tento podtitul nese nová hra autorské dvojice Michaely Doleželové a Janky Ryšánek Schmiedtové s názvem Vzpoura nevěst. Ty se komediálním způsobem podívaly na zoubek jak dnešní době,...

Film

PLANETA PRAHA se hlásí trailerem

planeta praha 200Kolik „obyvatel“ má Praha? Tvůrci oceňovaného filmu Planeta Česko se tentokrát vydali na výpravu do betonové džungle hlavního města.

...