Multimediální umělec a hudebník JAF 34 vydává album Empty

Multimediální umělec a hudebník JAF 34 vydává album Empty

Tisk

JAF34 200Hudebník, malíř a grafik vystupující pod maskou a jménem JAF 34 vydává debutové album s názvem Empty na téma koloběhu života a jeho prázdnoty.

 

 

Projekt JAF 34 vznikl roku 2014, když umělce oslovili VR/NOBODY pro spolupráci na skladbě Gone. Následně začal JAF 34 zaznamenávat riffy, učit se samotný vznik skladeb a produkovat dema. Touha po rozšíření palety zvuku vedla k přizvání dalších hudebníků. Empty je tvořeno přesahy do post rocku, alternativního rocku i shoegaze s množstvím ambientních a synťákových ploch.

„Na počátku projektu stála smrt v mojí rodině, která celou věc hodně nakopla. Vlastně jsem chtěl album zemřelému věnovat. Emoce, kterou jsem prožíval, mi stanovila i koncept, zjistil jsem ale, že je to téma hodně široké, dá se na něj nahlížet z mnoha úhlů. Ať už je to prázdnota osobní či vyprázdněnost společenská, což odráží i jednotlivé tracky a videa,“ přibližuje název alba JAF 34.

Na desce uslyšíte vokály Vojtěcha Filipa, Jakuba Daše (Nikitin), Viktorie Marksová (Houpací koně) a Petry Hanáčkové, za bicí usedli Jirka Bendl (Manon Meurt) a Oskar Pilař (ex-Peter Pan Complex), baskytary natočili Michal Hanáček (ex-Baro Chandel) a Jakub Chaba (ex-Peter Pan Complex), dále hostovali pianista Petr Voruda (ex-Baro Chandel) a David Novotný (Himalayan Dalai Lama) na synťáky. O mix a master se postaral Martin Havlen v Re-Sound studiu. 

JAF34 cover

„Ve výsledku to tak přirozeně fluktuovalo, až se na desce podílelo deset lidí, kteří jako dílky skládačky přesně zapadli do celého konceptu. Nicméně v současné době plánuji stálejší sestavu, aby vše odsýpalo. Pracovat s tolika hudebníky byla skvělá, ale časově náročná zkušenost. Práce zabrala i kvůli coronaviru více než tři roky. V tuto chvíli chci kapelu personálně ustálit,“ dodává JAF 34 k plánům.

Sám JAF 34, vyznávající futurismus, coby progresivní nastavení mysli, skrývá svou identitu pod zrcadlovou maskou symbolizující reflexi okolního světa v tvorbě. Zároveň vyzývá posluchače, aby nevztahovali svou pozornost na povrchní záležitosti – jakou může být fyzický vzhled. 

JAF34 2

Empty vychází digitálně i jako originálně řešené a číslované fyzické CD v limitovaném nákladu.

Více informací:
Single Exhale: http://bit.ly/JAF34_Exhale
Multilink: www.jaf34.com/sound
facebook.com/jaf34
instagram.com/jaf34music
jaf34.bandcamp.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Ženská přitažlivost, aneb poezie trochu jinak

Ženská přitažlivostV aktuální tíživé době, kdy trávíme podstatně více času sami se sebou než kdykoliv předtím, je třeba využít každé příležitosti pro zklidnění duše a odreagování se od všedních starostí a strachů. K tomu může skvěle posloužit třeba i myšlenkové po...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Černobílé Hejno bez ptáků hýří barvami

hejno bez ptaku200Název románu Filipa Douška Hejno bez ptáků je odvozen od úvahy, zda celek je víc než součet částí. Je hejno víc než součet ptáků, kteří jej tvoří? A čím by bylo hejno bez ptáků? To však není jediné dilema a jediný par...

Divadlo

My a vy. Vy a my. Žijeme ve skutečném světě

Nebezpeci preteceniperexNávštěva divadla je významnou společenskou událostí. Třeba však při ní dodržovat spoustu pravidel, díky kterým si herci a diváci rozumějí. Podle etikety si ale nejsme rovni, a tak pravidla platí pro každého jinak. Když to...

Film

Televizní archiv tají netušené poklady

CT poklady perexBlížící se vánoční čas přeje pohádkám, a pokud si vybavíme nabídku televizních stanic, vytanou nám na mysli hlavně pohádky původně filmové. Jenže daleko bohatší pohádková pokladnice patří televizi - za bezmála sedm desetiletí své e...