Aborted: i neplnohodnotná alba mají něco do sebe

Aborted: i neplnohodnotná alba mají něco do sebe

Tisk

aborted 200Belgická death metalová banda Aborted vydala začátkem roku nové EP, snad aby oslavila už dvacet let své existence. Jestli udělali dobře, nebo měli počkat na větší várku materiálu a vydat klasické album, i to se dozvíte v následující recenzi.

 


Aborted nejsou žádní nováčci; jedná se o belgickou kapelu, která byla založena už v roce 1995. Ačkoliv jde o kapelu, která působí v Belgii, její členové pocházejí nejen z Belgie, ale i Nizozemí a Ameriky. Původním členem je dnes již pouze zpěvák Sven de Caluwé; dále tu máme bubeníka Kena Bedenea, basáka J. B. Van Der Wala a kytaristy Mendela bij de Leij a Iana Jekelise.
Dvacet let v metalovém průmyslu, to už je nějaké číslo – dokazuje to i početná diskografie: The Purity of Pervesion (1999), Engineering the Dead (2001), Goremageddon: The Saw and the Carnage Done (2003), The Archaic Abattoir (2005), Slaughter And Apparatus: A Methodical Overture (2007), Strychnine 213, Global Flatline (2012) a The Necrotic Manifesto (2014). K tomu několik EP a dokonce i DVD, živák s názvem The Auricular Chronicles z roku 2006.
Styl kapely se celkem těžko škatulkuje – jedni v ní slyší moderní technický death metal, další gore death. Prostě taková unikátní příjemná směska kvalitní extrémní hudby. EP nabízí pět písní a se stopáží 15:20 je relativně kratičké; přesto přináší dávku poctivého hutného metalu. Eponymní pecka nabídla mocný zvuk kvalitní produkce a přesně ta tempa, která od Aborted čekáte. Nejkratší Bound In Acrimony (2:13) bych ráda viděla naživo, jelikož jde o parádní vypalovačku. Naopak nejdelší (5:22) skladba album uzavírá a mě překvapilo, že tu délku dokázali s přehledem utáhnout a ještě z ní vytěžit maximum.

aborted band


Těžko hodnotit, která ze čtyř plnohodnotných písní – intro neuvažuji – mě oslovila nejvíce. Každá byla krapet odlišná, společným jmenovatelem je však kvalita a nesmlouvavost. Pro náročnější posluchače tvrdší hudby jako dělané!


Název nosiče: Termination Redux
Interpret: Aborted
Žánr: moderní death metal
Skladby:  01. Liberate Me Ex Infernis, 02. Termination Redux, 03. Vestal Disfigurement Upon the Sacred Chantry, 04. Bound In Acrimony, 05. The Holocaust Re-Incarnate
Stopáž: 15:20
Vydavatelství: Century Media
Hodnocení:   88 %


Zdroj foto: internet


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fleret je lék, říká autor knihy Umělci na šňůře Jakub Malovaný

200rozInspicient Městského divadla Zlín Jakub Malovaný je autorem knihy Fleret - Umělci na šňůře. Podařilo se mu nashromáždit obdivuhodné množství informací o kapele a muzikantech, kteří jí prošli (a není jich málo), které pak šikovně prošpikoval historkami ze z...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Další napínavé setkání s Joonou Linnou

lazarLars Kepler se znovu po roce vrací s novým případem Joony Linny. Ten by se měl za pár dní vrátit na své původní pracoviště. Jak asi tušíte, cesta nebude jen tak bez problémů. Kniha vyšla ve stejný den ve Švédsku, Norsku a v Česku.

Divadlo

Pražské Divadlo Kolowrat uvádí komedii Bez zábran

kolowrat200Další reprízu inscenace Bez zábran proběhne v Divadle Kolowrat v pátek 12. května v 19.30 hodin. Představení připravilo s hereckým kvartetem nedávno založené Staromódní divadlo, režisérem je Robert Russell. Hru napsal britský prozaik, dramatik, sat...

Film

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

hunger games200Záverečná časť úspešnej filmovej ságy, ktorá sa zaraďuje do žánru dystopických filmov. V druhej časti vrcholí vzbura jednotlivých krajov Panemu proti moci Kapitolu, ktorý ich dlhé roky utláčal a nútil sa zúčastniť krutých hier, v ktorých sa...