Festival Brutal Assault se nezadržitelně blíží a těšit se můžeme na nově oznámené kapely

Festival Brutal Assault se nezadržitelně blíží a těšit se můžeme na nově oznámené kapely

Tisk

ba 200Zlevněná edice vstupenek na letošní svátek přehlídky metalové hudby u nás je za námi, zaprášilo se po ní. Čas kvapí, festival se pomalu ale jistě blíží a organizátoři nás lákají na další porci výborné hudby. Jaké konkrétní kapely si pro nás připravili?

 

 

Jedním z největších lákadel bezesporu bude norská black metalová legenda MAYHEM. Tito průkopníci temného žánru na scéně působí již 30 let a více než kvůli hudbě, svou známi svou násilnou minulostí a excesy. Nicméně, jejich hudbě to na znamenitosti neubírá. Přesvědčit vás může třeba fošna z minulého roku s názvem Esoteric Warfare.

ba mayhem

Z Itálie přifrčí čtyřčlenné death metalové seskupení AD NAUSEAM, které se prezentuje technicky zdatnou hudbou. Vydali teprve debutové album Nihil Quam Vacuitas Ordinatum Est, ale věřím, že si své příznivce najdou.

Norsko bude zastoupeno i avantgardní kapelou ARCTURUS, kteří tento rok vypustili comebackové album Arcturian.

Naše německé sousedy bude mimojiné reprezentovat hardcoreová banda ATARI TEENAGE RIOT.

Mám pocit, že v Josefově to ovládnou Norové. Další oznámenou kapelou jsou death metaloví bubáci BLOOD RED THRONE, kteří do nás perou co dva roky studiovky.

A to není všechno, mocný sever k nám zavane i extrémní kapelu Dødheimsgard, která letos vydala pátou studiovku s názvem A Umbra Omega.

Z této várky kapel se já osobně nejvíce těším na kalifornské Hed PE, což je svěží a netradiční mix řízného punku, naštvaného rapu a dunícího metalu. Kapela poměrně malá a ne tak známá, ale pro mě jedno z velkých lákadel festivalu! Jen doufám, že nebudou odsunuti na scénu do stanu…

Pod názvem PERTURBATOR si představte unikátní syntetizátorovou muziku, která vám vypláchne uši.

Posledními na soupisce jsou experimentální šílení Frantíci SEBKHA-CHOTT, kteří míchají nejrůznější žánry dohromady a dělají z toho show.

ba

Zdroj foto: Brutal Assault


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Vondráček: Nad myšlenkou hudebního festivalu v Poděbradech jsem uvažoval už před několika lety

podebradske hudebni leto 200Pavel Vondráček je mladý klavírista a skladatel, který v roce 2021 založil a spolupořádá nový poděbradský hudební festival. Jako prezident Poděbradského hudebního jara tak sestavoval nejen program letošního ročník...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...


Literatura

Unesené děti se jí vrátily. Ale už to nejsou její děti

zlaticka perexLauren Tranterová porodila vytoužená dvojčata, Morgana a Rileyho. Krátce po porodu se v jejím nemocničním pokoji zjevila podivná žena, která chtěla vyměnit její děti za své příšerné tvory. Nepodařilo se jí to. Lauren své děti ubránila...

Divadlo

Dracula znovu ožil

dracula perexNepodléhejme šalebnému vábení nadpřirozených sil, mezi které reklama a propagace zajisté patří. Nechal jsem se zviklat sugestivní nabídkou, že divadelní představení Dracula Reloaded, čas od času divadlem Aqualung pořádané v Ž...

Film

Heidi, děvčátko z hor

heidi 200Asi nejslavnější švýcarský románek pro děti – a děvčátka zvláště - sepsala před bezmála půldruhým stoletím Johanna Spyriová. V české podobě jej známe díky převyprávění Bohumila Říhy jako Heidi, děvčátko z hor. Příběh líčí strastiplné osudy osiřelé dív...