Metalové okénko prosinec

Metalové okénko prosinec

Tisk

mo 200Poslední měsíc roku přináší novinek jen pomálu, ale většina tedy stojí za to! Jedná se jen a pouze o klipy, které jsou velmi rozdílné jako hudba sama a třeba i vy si zde najdete něco neokoukaného, co vás pohltí…

 

 

Projekt Love And Death, za kterým stojí kytarista Brian Head Welch z kapely KoRn, nám 12. února předloží své nové album s názvem Perfectly Preserved. Těšit se můžeme na deset skladeb a už teď můžete hodnotit video k písničce Down:

Pohodová americká partička (HED)P.E, vydala nové video k písni Overdue z jejich dvanácté studiovky Class Of 2020:

Švédští melodici Soilwork vydali 4. prosince čtyř písňové EP A Whisp Of The Atlantic a z něj přináší videoklip k (šíleně dlouhé) titulní písni:

Portugalští metláci Moonspell vydají své 13. album 26. února, a to pod názvem Hermitage. Jako první vlaštovku vypustili do světa povedený klip Common Prayers:

Personálnímu zemětřesení u kapely Ill Nino je snad konec! Kapelu nyní tvoří staré jádro bubeník Dave Chavarri a basák Laz Pina, spolu s nováčky zpěvákem Marcosem Lealem a kytaristy Jesem DeHoyosem a Salem Dominguezem. Kapela v roce 2021 vydá desku IllMortals a už teď vystrkuje růžky s klipem k novému singlu Máscara:

Superkapela Stillwell vydala v září novinkovou desku Supernatural Miracle a z ní přináší pohodový klípek k Change The Channel:

Ukrajinští fajnšmekři Jinjer si pro nás připravili parádní videoklip k písni Home Back z jejich desky Macro. Garantuju vám, že budete čučet!

A na závěr něco netradičního, ale pokud máte rádi třeba takové Depeche Mode, tak si asi pošmáknete. Kapela Crosses, projekt frontmana Deftones China Morena a kytaristy Far Shauna Lopeze, vydala cover písně The Beginning Of The End od kapely Case And Effect. Po šesti letech od vydání debutového eponymního alba se třeba brzy dočkáme plnohodnotné nahrávky…

Zdroj: https://www.blabbermouth.net/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Průvodce kulturním děním přináší početná překvapení
ImageNakladatelství Academia připravilo mohutnou dvojsvazkovou encyklopedii Průvodce kulturním děním a životním stylem v českých zemích 1948-1967, kde čtenář nalezne kdejaký údaj o tom, v jakých podmínkách ...

Divadlo

Zlín kráčí Za kulturou krok za krokem

krok 200Za kulturou krok za krokem je název unikátní losovací akce, která sdružuje podnikatele s podobným zájmem a hlavně dělá radost. Firmy si navzájem přeposílají své klienty a dělají radost těm stávajícím. My vám v tomto článku představíme, co nabízí Městsk...

Film

Filmový ráj otevře své brány již po třicáté osmé

altO tom, že občas se může vyskytnout peklo na zemi, netřeba pochybovat. Zda je však na zemi ráj, nad tím by se musel nejeden zamyslet. Skalní filmový fanoušek to však rozhodně nebude, neboť ten o jednom filmovém ráji ví. Pravda, otvírá své brány jen na pár dní...