Loket pohltila hudební smršť; Kryštof Kemp 2014

Loket pohltila hudební smršť; Kryštof Kemp 2014

Tisk

Krystof 200Přírodní amfiteátr Loket nad Ohří se už od páteční noci na sobotu 26. července připravoval na hudební smršť, kterou plánovala způsobit kapela Kryštof. Již páteční večer byl vybalen stany kryštofkempských nadšenců, kteří se rozhodli využít možnost nocovat s Richardem Krajčem a jeho kapelou. Ten obdařil svým  hrdlem plným vyzpívaných textů různorodé generace fanoušků nedaleko loketského hradu, v určeném stanovacím městečku.

 

Noční atmosféra doprovázená kytarou, zpěvem všech dostupných Kryštofů i z řad předchozích pasivních posluchačů následně provoněly nad ohněm opékané buřty. Sobotní ráno se dostalo do kondice rozcvičkou, kterou měl pod palcem samotný moderátor celé akce, Richard Krajčo. O pročištění hlav se tedy postaral noční kempovací očistec, těla rozhýbala sobotní rozcvička a na třetí zastávce prvního kryštofkempského open air festivalu tohoto léta se mohlo začít zpívat a hrát.

Krystof1

Tak jako v prvních dvou přírodních amfiteátrech v Náměšti na Hané a v Hukvaldech, i zde byly účastníkům z řad fanoušků k dispozici workshopy, jejichž otevření odstartovalo také vlnu podpisů a focení známých tváří. Nechyběl ani Roman Vaněk, se kterým jste se mohli setkat při přípravách nejrůznějších jídel. V plném proudu byla i hudební náplň připravované stage, o kterou se na oficiálním startu Kryštof Kempu postarala zpěvačka Lenka Filipová, vystupující pod pseudonymem Lenny, dcera stejnojmenné umělkyně. Jakmile devatenáctiletá zpěvačka zaplnila jeviště popovými songy, účastníkům jistě neuniklo určité podobenství, a to jak v tvorbě, tak i vizuální podobnost se zpěvačkou Birdy, britskou hudební ikonou.

Po Lenny následovalo Nebe. Tito sympatičtí umělci vyznávající indie-rock doslova rozzářili pódium písněmi z jejich květnové desky „Než se rozední“. V čele se zpěvákem Petrem Harazinem dodali loketskému amfiteátru silný náboj energie; ta ani po jejich posledním songu už z kempu nevyprchala. Během probíhajícího festivalu byly účastníkům k dispozici stánky, které lákaly k zakoupení triček všech různých velikostí a barev až po klobouky, brýle a sluchátka s logem Kryštof Kempu.

Doprovodné video z Kryštof Kempu 2014:

Podle původního seznamu interpretů, kteří měli podle plánu vystoupit na festivalu kapely Kryštof, byla řada na zpěvákovi Michalu Hrůzovi. Vzhledem k jeho současnému zdravotnímu stavu však bohužel nebylo možné, aby M. H. účinkoval. Jeho místo převzal Marek Ztracený. Jméno Michala Hrůzy ovšem nebylo na Kryštof Kempu opomenuto. Ostatní účinkující během doby určené ke svému koncertu věnovali posluchačům Michala Hrůzy píseň z jeho repertoáru. Michalovy texty tak kolovaly loketským amfiteátrem a i přes fyzickou neúčast M. Hrůzy si mohli jeho fanoušci dopřát poslech těch nejznámějších songů od svého oblíbeného zpěváka.

Před chystaným dvouhodinovým koncertem skupiny Kryštof nemohli chybět ani Mňága a Žďorp, skupina spřízněnců hrajících alternativní rock od roku 1987. Ti měli i s frontmanem kapely Petrem Fialou za dobu svého působení v Lokti nad Ohří energie na rozdávání.

Krystof2


Po vykřičených hlasivkách fanoušků během očekávaného koncertu kapely Kryštof přišel na řadu zpěvák Karel Holoubek, se kterým si později Richard Krajčo sám také zanotoval. Následné déjà vu v podobě příjemné noční atmosféry, melodických písní, opékání buřtů a stanování s hudebníky na sebe nenechalo dlouho čekat.

Foto: www.krystofkemp.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Pavel Krásenský: „Pokud mám možnost mít v lednici své malé místo, kde si uchovávám usmrcený hmyz, tak je rodina opravdu velmi tolerantní“

200rozV rámci Listopadu, měsíce fotografie na našem webu jsme se rozhodli vyzpovídat i některé české fotografy. Prvním z nich je Pavel Krásenský, jehož ilustrace jste už určitě viděli v nějaké učebnici biologie. Jeho parketou je totiž makrofotografie hmyzu a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Žár Kalifornie a podivný zločin: Pověz mi

povez mi200V prosinci vydalo nakladatelství Kalibr mrazivý thriller Pověz mi od bestsellerové autorky New York Times Anne Frasierové. Druhý díl knižní série Kalifornské zločiny přináší svěží a rychle odsýpavý příběh s moderním podtématem závislosti na mobilu a...

Divadlo

Osmý ročník Pernštejnlove startuje předprodej a láká na Robina Ferra nebo Válku Roseových v podání Divadla Tramtarie

pernstejnlove-200Na pět červencových dnů od 25. do 29. července se Zámek Pardubice a jeho nádvoří, parkán i valy stanou dějištěm 8. ročníku divadelního festivalu pod širým nebem Pernštejnlove. I letos láká na řadu kvalitních divadelních představení, kte...

Film

Luxusní obrázky z Barrandova

kniha barrandov popelka perexNa trhu jsou velké obrázkové knihy věnované filmovému studiu Barrandov, filmům, které tam vznikaly, i jejich tvůrcům.  Sepsal je Pavel Jiras. Vesměs se nazývají BARRANDOV, opatřeny doprovodným...