Koncert Věry Martinové 8.8.2014 Borovany. Jsem na sluneční pohon…

Koncert Věry Martinové 8.8.2014 Borovany. Jsem na sluneční pohon…

Tisk

Borovany perexTo prohlásila Věra Martinová při svém koncertu, který se konal v pátek 8.8.2014 v překrásném amfiteátru Borovanského kláštera, jenž byl založen v 15. století. Jde o významnou dominantu jihočeského města, kde svoji tradici našlo hlavně známé Borůvkobraní… takže jestli někam na knedlíky s borůvkovou omáčkou, tak do Jižních Čech. Borůvkobraní se koná každým rokem a nabídne Vám řemeslné trhy, koncerty a hlavně různé výrobky z borůvek. Více informací pak naleznete na www.boruvkobrani.cz.

 

 

Borovany 1

Ale vraťme se zpět ke koncertu. Společně se svou sestrou Lenkou Slavíkovou, kdy podobu obě sestry nezapřou, manželem Jardou Petráskem za bicími, basistou Radkem Hlávkou a stálým hostem z Anglie Jamie Marshallem, nám nadělila pohodovou muziku plnou známých hitů, jako jsou třeba Toulavý džíny, Malý dům nad skálou, Až na vrcholky hor či Nebe, peklo, ráj. 

Borovany 2

Zpěvačka dále představila písně nejen z posledního CD 17 podob lásky (2013), které, jak už název napovídá, obsahuje celkem 17 písní. Dále jsme mohli slyšet např. Modrý sarafán z CD Foukneme do svící (2011) a mnoho dalších.
Zazněla také písnička Pod sluneční bránou z CD Věřím svým snům (2006), na kterém se právě hudebně podílel již zmíněný anglický zpěvák a kytarista Jamie. Autor sám také zahrál pár songů za doprovodu celé kapely.

Celý koncert byl umocněn prostředím, v němž se konal. První dáma country music je stále plná energie a optimismu, což zaplněný amfiteátr ocenil dlouhým potleskem. A jak se stalo již zpěvaččinou tradicí, celý koncert zakončila jen sama s kytarou písní Batalion.

Borovany 3

Borovany, 8.8.2014

Foto: Rudolf Hojdar


 

Zobrazit další články autora >>>

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Moje profesní dráha? To je velice pestrý způsob života se všemi pro a proti, říká Tomáš Netopil

tomas netopil 200Šest hudebních večerů slibuje letošní ročník hudebního festivalu Hudba v zahradách a zámku Kroměříž 2015. Zahajovacím koncertem bude 21. června uvedení slavné kantáty Carla Orffa Carmina Burana v provedení Filharmonie Bohuslava Martin...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...


Literatura

Peklo v podání Romana Bureše: Inferium

inferium 200V březnu obohatila Edici Fantastická Epocha nová kniha Romana Bureše Inferium a jak název napovídá, můžeme se těšit na autorův osobitý a velmi barvitě líčený pohled do útrob pekla a na netradiční souboj dvou zel. Česká fantastika má zkrátka stá...

Divadlo

Na podzim do divadla: O pejskovi a kočičce

200divZlínské Městské divadlo si dětského diváka předchází, jak může. První premiéra sezóny 2013/2014 bude patřit dětem. Oblíbená dvojka pejsek a kočička opět budou řádit na jevišti. A děti budou znovu se zatajeným dechem sledovat, jak tito dva nerozluční kamarád...

Film

Začíná nová filmová přehlídka

3 kino 200V říjnu se obrazně řečeno roztrhnul pytel s nejrůznějšími filmovými přehlídkami pořádanými v Praze. Skončila přehlídka věnovaná střední Evropě, seznamující s (některými) novými filmy z Česka, Slovenska, Maďarska  a Polska, přičemž ...