Filmový sirotek 2015 se zlatem v hrdle

Filmový sirotek 2015 se zlatem v hrdle

Tisk

boychoir perexJaké dialogy se scénáristovi jménem Francois Girard honí hlavou? Jak bude vypadat režie Bena Ripleyeho? Přinese oscarový Dustin Hoffman filmu připravujícímu premiéru v roce 2015 štěstí? Kdo vi…  

 

 

Chlapecké hlasy – to se tu točí!  
Místo: škola, náplň: hudba. To jsou základní středobody, ze kterých se film roku 2015 skládá. BoyChoir je pěvecký sbor, a ne jen tak ledajaký. Jednotlivé hlásky jsou výhradně chlapeckého charakteru. Motivací pro natočení filmu se stala škola Boychoir nacházející se v Princetonu, v New Jersey. Co do jejich kvality se jedná se o jednu z nejlukrativnějších chlapeckých sborů ve světě.  

Girard a Ripley; kombinace Červených houslí a Zdrojového kódu – půjde jim to dohromady?
Francois Girard, režisér mysteriózního dramatu The Red Violin má i zde na povel režii. Scénáři se věnuje Ben Ripley; jeho jméno by se vám mohlo vybavit například ve spojitosti s filmem Zdrojový kód z roku 2011. Jedná se o thriller, v němž co do hereckého obsazení jistě stojí za připomenutí Jake Gyllenhaal.  

Sirotek Stet  
Novým příchozím studentem se stane zvláštní chlapec jménem Stet. Mladý GarrettWarreing bude muset čelit sbormistru Carvellovi v podobě Dustina Hoffmana. Eddie Izzard si zahraje Hoffmanovu pravou ruku. Stet je problematický jedenáctiletý sirotek z malého texaského městečka, odkud se dostane do chlapeckého sboru poté, co jeho svobodná matka zemře. V následujících chvílích se potýká s určitou dávkou náročnosti, která sálá z vedoucího sbormistra. Ten si všimne Stetova talentu, snaží se v něm najít způsob, jak v něm poodkrýt jeho kreativní srdce a recept, jak chlapcovu duši zasvětit hudbě.  

boychoir

Ilustrační foto, zdroj www.privateschoolreview.com

Pečlivé přípravy a hlavní hrdina je na světě!  
Porota casting co casting vybírala opravdu pečlivě; vhodného kandidáta hledala mezi mnoha nadějnými mladými herci z celého světa. Nároky na hlavního hrdinu se rozdělily do dvou primárních nezbytných atributů, které musel splňovat. Dramatický talent by nemohl fungovat bez hudebního smyslu. Tím v očích poroty nejvíce disponoval mladý Garrett Wareing, kterého nakonec do role Steta obsadili.

O hercích, které ve filmu uvidíte:  

Garrett Wareing  
garretwareing

Hledačka talentů Nikki Pederson dopomohla mladému Wareingovi stát se součástí IMTA 2013. Pro realizaci svého snu zapsat se do očí diváků jako nadějný herec se odstěhoval ze svého rodného města College Station v Texasu do Los Angeles. V LA nad ním drží kritické oko Max Decker CM Acting Studio. Tak uvidíme, jestli jeho disciplína něco zmůže v novém kinematografickém zrodu a posune ho správným směrem… Uvidíme.  

Kathy Bates  

kathy bates

Stále dobře vypadající Kathy Bates, herečka s nadčasovým úsměvem a jiskrou
(Foto; zdroj:
www.biography.com )

Kathy je nergická herečka pocházející z Tennessee. Podílela se na vzniku Taking Off za režisérské vedoucí persóny legendárního Miloše Formana, i když jen nepatrně, zahrála si také v romantickém dramatu Chéri. Kathy zazářila v psychologickém hororu Misery pocházející z pera Stephena Kinga, díky kterému se může pyšnit Oscarem a Zlatým Globem. Co se týče komedií, spolehlivě zastává úlohu milující matky ve filmu Lemra Líná nebo PS: Miluji Tě.

Josh Lucas  

joshlucas
Foto; zdroj: www.zimbio.com  

Jestli vám uvízl v paměti Poseidon z roku 2006, zajisté si na tuto tvář ve spojitosti se zmíněným hollywoodským filmem snadno vzpomenete. Pochází z Arkansasu, během doby svého zrání vystřídal třicet různorodých míst, jeho srdce si však nakonec získalo město vyskytující se poblíž Washingtonu; Gig Harbor. Z jeho kinematografických zkušeností je uváděna například Čistá duše. Rok 2003 pro něj přichystal roli Glenna Talbota ve filmu Hulk. Stealth, ve kterém Lucas hrál, se stal filmem, který v domovině příliš finančně neuspěl. Snad BoyChoir neprojde podobným „očistcem“.  

Eddie Izzard
eddieizzard
Zdroj; foto: www.telegraph.co.uk  

V dětství přišel o matku kvůli rakovině. Jeho optimistický pohled na svět, který si v sobě vypěstoval, využívá coby bavič. Jeho prvotní natočená spojitost s divadlem odkazuje na rok 1996, během něhož došlo ke zfilmování dramatu Bomba pro Greenwich. Zůstává ceněný jako kvalitní imitátor, naplno se vyžívá v improvizaci, možná jako šalamounský protiútok na dyslexii, kterou trpí. Izzardovi není cizí ani transvestismus. Jeho závist pro vlastnění ženských ňader otevřeně přiznává. Také si občas sem tam „zaběhá“, například v roce 2009 se mu podařilo dohromady naběhat 1 100 mil.

Dustin Hoffman  
dustinhoffman
Zdroj; foto: www.topherci.cz  

Herec, který se z mysli diváka jen tak nevytratí  Dustinovi je z hudebního spektra nejblíže jazz a klasika. Těmto dvěma oborům se věnoval během doby svých studijních let. Nominace na Oscara přišla roku 1967 s komedií Absolvent, další v Půlnočním kovboji z roku 1970 i životopisném filmu Lenny. Dokázal, že je schopen se ztotožnit nejen s ženským myšlením, ale i tělem, a to prostřednictvím komedie Tootsie.  Rok 1980 obohatil Hoffmana o Oscara díky Kramerová versus Kramer. Skalní Hoffmanovi přívrženci jistě ocení „zmínku“ o oscarovém filmu Rain Man z roku 1989. Dustin se svým skvostným výkonem dokázal do očí diváka zapsat jako autistický Raymond Babbitt více, než přesvědčivě.  
Dustin je důkazem, že vše nemusí vyjít hned napoprvé; jemu samotnému se dveře Actors Studia otevřely až napopáté, musel zkrátka vzít trochu víc za kliku. Jakmile se podíváme na jeho hereckou kinematografii, je jasné, že mu ta „klika“ nikdy nezůstala v ruce.  

Zdroj k základním informacím: http://www.theguardian.com , http://www.deadline.com , http://www.csfd.cz , http://www.imdb.com


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Začala jsem svým snům rozumět a vykládat je i druhým

Taťána KročkováNejdříve psala básničky, které, jak sama přiznává, byly spíše jakési přetlaky emocí a jejího silného vnímání. Pak přišly novelky ze života, v nichž mohla uplatnit svoji fantazii, která pracovala na plné obrátky. Později si jen t...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Perly na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary

mffkv 200Novou znělku k 48. MFF KV natočil režisér Martin Krejčí a kameraman Štěpán Kučera spolu s loňskou návštěvnicí festivalu britskou herečkou Helen Mirrenovou v Londýně na začátku června...


Literatura

Vzorný syn nebo úkladný vrah?

vzorny syn perexKomu můžete důvěřovat, když ne sami sobě? Jednoho dne se brzy ráno vzbudí šestadvacetiletý Judžin. Cítí podivný kovový zápach a na klidu mu nepřidává ani telefonát od jeho bratra, který chce vědět, zda je doma všechn...

Divadlo

Dům jako živá bytost?
ImageCo je to “domov”? Nelehká otázka, viďte? Pro každého z nás tento pojem může představovat něco naprosto odlišného, ale vždy velice osobního. Je to hnízdo, ze kterého jsme, sotva plnoletí, vyletěli vstříc nástrahám života? Nebo možná malá garsonka, ve k...

Film

Rok konopí hrozí novou vlnou nespokojenosti s naší legislativou
ImageRok konopí je vyčerpávající český dokumentární film, který se snaží dobrat odpovědi, zda je marihuana skutečně tak zázračným lékem, jak mnozí tvrdí, a proč je tak těžké její využití legalizovat. Tvůrci filmu sbírali víc n...