Horký letní den s aktéry filmu Tajemství a smysl života

Horký letní den s aktéry filmu Tajemství a smysl života

Tisk

tajemstvi zivota a smysl 200Píše se sobota 3. srpna roku 2013. Budím se v časných hodinách, celý natěšený, že dnes strávím příjemné dopoledne/odpoledne s herci áčkového formátu na place natáčení filmu Tajemství a smysl života.

 

 

Na plac dorážím krátce po desáté hodině v doprovodu svých kamarádů, fotografa Daniela Horníka a asistentky Barbory Machové. Po chvíli se střetávám i se svojí kolegyní z naší K21 Terezou Blažkovou. Tým je tedy kompletní a můžeme jít na věc.

Filmoví technici lítají ze strany na stranu, prostě tam, kde je jich potřeba. Jeden zkouší kameru, druhý připravuje automobily na scénu, třetí se stará o zvukovou stránku filmu. V dáli vidím Jana Budaře, hlavního herce, hrajícího si s notebookem, Josef Polášek obhlíží dav přihlížečů a nádherná Aneta Krejčíková sedí ve žlutém automobilu, kde si popěvuje skladbu Michaela Jacksona v rádiu a čeká na signál AKCE.

tajemstvi zivota a smysl 1

Ten v jedné chvíli skutečně zazní a celá paráda začíná. Točí se záběr, kdy Anetina postava přijíždí k venkovní restauraci a zdraví ostatní aktéry. Tento záběr se opakuje několikrát. Někdy dokonce zavazí i kolemjdoucí lidé, kteří pendlují z místa na místo, protože chtějí sledovat celé dění okolo, ale nevědí pořádně, kde stát, a z tohoto důvodu jsou přítomni i hlídači, kteří bloudící spoluobčany usměrňují tam, kde stát můžou.

Poté zazní slova z úst režiséra Petra Vachlera: „Stop! Berem! Jdem na další záběr,“ a tak celý cirkus začíná znovu. Přistaví se dodávka, herci si odpočinou s chlazenými nápoji a já mám možnost i dobrou chvíli na to, si popovídat s velice příjemnou herečkou Anetou Krejčíkovou (viz. níže).

tajemstvi zivota a smysl 2

Prodlevy mezi záběry se stupňují, ale to nám ani zdaleka nevadí, protože je to pro nás opravdu vzrušující den, a jde to i poznat na nás samých, protože si ho dokonale užíváme.

Po několika hodinách dochází k hlavní automobilové scéně s figurínami, po které se odebíráme všichni domů, kde jsme sesbíraný materiál začali připravovat a vy jste nyní přečetli jeho finální podobu.

tajemstvi zivota a smysl 3

Rozhovor s Anetou Krejčíkovou

Povězte mi něco o své postavě.

Hraji vedlejší postavu Helenu, což je vlastně druhá manželka nejlepšího kamaráda (hraje Josef Polášek - pozn. aut.) hlavního hrdiny Maxe, kterého hraje Honza Budař. A ona je taková nepozorná, roztržitá, takže se jí vůbec nedivím, že se jí přihodí věci, které se jí ve filmu stanou. Je ale také celkem pozitivní a usměvavá. Doufám, že mi to teda Petr nezmění.

Jak se Vám s Petrem Vachlerem spolupracuje?

Je to taková improvizačka. Dá se říct, že sice jedeme podle nějakého pevného scénáře, ale dost často se změní časová posloupnost věcí, které jsou ve scénáři napsaný. Máme točit rok 2000 a na place se dozvíme, že to je nesmysl, že to musí být rok 2010. Tak se jdeme převléknout do roku 2010. Je to takové dobrodružné.

Natáčíte v létě nějaké další filmové projekty?

Já za léto točím vlastně tři filmy. Tohle je jeden z nich. Druhý je debut Evy Toulové. Třetí projekt se jmenuje Modelky a tento scénář mě velmi zaujal, protože to odráží společnost dnešních rádoby celebrit, což jsou vlastně fotbalisti a modelky. Je to opravdu hodně vtipně napsané a na tento projekt se opravdu moc těším.

Kde byste se chtěla vidět za pět let?

Asi bych chtěla dosáhnout spokojenosti. I když ne, protože to bych mohla za pět let skončit, kdybych byla spokojená. Nevím, asi abych měla hodně práce, hodně pozitivních lidí kolem sebe, protože díky tomu bych mohla být i já sama pozitivní.

tajemstvi zivota a smysl 4

Na natáčení byli a článek zpracovali: Tereza Blažková a Martin Žatecký

Autor foto: Daniel Horník


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zahnízdila jsem se na chalupě a více méně odjíždím jen za prací, říká Petra Janů

petra janu200I když v minulém roce slavila kulatiny a padesát let na scéně, také jí vyšlo retrospektivní dvojalbum a v televizi měl premiéru dokument, pořád má co dělat. Ale taková je už Petra Janů a ani letos se nic zásadního nezměnilo. Pořád ji to baví ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nicolas Cage se vrací na plátna kin jako Ghost Rider. A návrat je to zbytečný.
ImageNicolas Cage je zvláštní patron. Za svou kariéru prošel neuvěřitelnými zvraty a z držitele Oscara (dnes se to zdá neuvěřitelné) se stal dost možná tím nejvysmívanějším mužem celého Hollywoodu. Pomalu, ale jistě, může přebrat...

Literatura

Věčný polštář z trávy Antonína Límana

vecny polstar z travy limanKdyby můj otec i matka
byli lučními kvítky,
mohli by se mnou sdílet
polštář z trávy,
až budu na cestách.
(Manjóšú 4325, XX)

 

 

...

Divadlo

Zveme vás na komedii Na Zlatém jezeře

na zlatem jezere200V loňském roce měla premiéru divadelní hra, Na Zlatém jezeře se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem v hlavních rolích.

...

Film

Všichni to vědí!

vsichni-to-vedi perex
Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Moc se jí tam ale nechce. Ona a ostatní hosté mají mezi sebou hned několik nevyřízených záležitostí a svatba není zrovna ideální příležitostí na vyrovnávání...