STALO SE: může se to stát i ve skutečnosti?

STALO SE: může se to stát i ve skutečnosti?

Tisk

altStalo se je celkem nový a dost zajímavý film. I když na něco podobného by šel třeba s holkou do kina asi jenom úchyl nebo někdo, kdo si nepřečetl pořádně o čem to bude.

 

 

V jednom americkém regionu se dějí zvláštní věci. V parku si ženská sama zapíchne jehlici do krku, z vysokého lešení jdou volným krokem dělníci a padají hlavou přímo na zem. Zafouká vítr a lidé hned hledají způsob jak spáchat sebevraždu.

Do problému se dostává i Eliot, Alma a její osmiletá dcera, kteří se společně s ostatními snaží ze “zamořené” oblasti dostat. Když naráží na hustší skupinu lidí a jeden z nich si úplně sám lehá do dráhy obrovské sekačky na trávu, dochází jim, že se tímhle způsobem brání rostliny proti blížící se ekologické katastrofě.

alt

Sebevraždy totiž páchají hlavně lidé na hustě osídlených místech a tam, kde už skoro nikdo není, jsou napadány menší skupinky. Takže když rostliny svou telepatickou schopností vycítí přítomnost většího množství potních žláz, vyšlou tím směrem nějaký signál, aby je jaksi omezily.

Přitom příběh je laděný dost romanticky a dobrosrdečně. O Almě se dozvídáme, že je to velmi bystré, hezké a poctivé děvče. Má své problémy, s nimiž se naučila nějakým způsobem vypořádat. Ale nikdy nezanevře na určité dobrodiní všeho kolem. A tak si oblíbila zvláštní věci, jako třeba poznávání stromů.

alt

Podobně jako Eliot, který je velmi starostlivý a zodpovědný. Ke konci filmu si dokonce povídá s jedním fíkusem. A tak se možná ve druhém díle podíváme na to, jak kolem stromů lidé tančí a malé děti na ně připínají veselé obrázky.

Říká se, že to, co člověk neuctívá a čeho si neváží, to brzy zničí a jednou se mu to může i vymstít. Na druhou stranu se vztah k některým věcem poněkud přehání, a tak o ně už jen nepečujeme, ale necháváme si jimi řídit celý život.

alt

Stalo se / The Happening

Drama / Sci-Fi / Thriller / Mysteriózní
USA, Indie / 2008 / 87 minut
Režie: M. Night Shyamalan
Hrají: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo, Ashlyn Sanchez, Betty Buckley, Spencer Breslin, a další
Zvukové formáty: česky (Dolby Digital 5.1), anglicky (Dolby Digital 5.1)
Titulky: české, anglické
Distributor: Bontonfilm
Hodnocení: 75 %

Zdroj foto: Bontonfilm


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Cíl veškerých mých psavých snah je jediný – dělat dětem radost,“ říká s úsměvem spisovatelka Daniela Krolupperová


altDaniela Krolupperová je velmi pilná spisovatelka. V loňském roce vydala šest knížek ve čtyřech nakladatelstvích, letos k nim přidala další – dobrodružný příběh Společenstvo klíčníků. Protože její nová knížka m...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

38. Letní filmová škola: Na jihovýchod do ráje

letni filmova skola 38. Letní filmová škola v Uherském Hradišti ( LFŠ), která se každoročně koná na přelomu července a srpna, je minulostí. Na Slovácko přilákala přes pět tisíc návštěvníků a řadu významných hostů. Pro výroční cenu Aso...


Literatura

Přečtěte si detektivku V temnotě

v temnote 200V březnu vydalo nakladatelství Cosmopolis druhý díl detektivní série Mikea Omera s forenzní psycholožkou Zoey Bentleyovou v hlavní roli. Detektivka V temnotě lehce navazuje na první díl, přesto se ale dá číst samostatně a jedná se o pohodové n...

Divadlo

Půjdeš mi za svědka? To je nová komedie o mnohdy neuvěřitelných vztazích mezi lidmi

Pujdes mi za svedka200Mam pozve na svoji svatbu s Lili, se kterou již 12 let chodí, za svědka svého nejlepšího přítele Toma, kterého několik let neviděl, protože mu Lili zakázala se s ním stýkat, a to proto, že kdysi opustil jejich kamarádku. Tom p...

Film

Comic-Con Prague 2022 odtajnil další hvězdné hosty: Hatie Hayridge, Tony Amendola a Cary-Hiroyuki Tagawa

comiccon 200Pořadatelé Comic-Con Prague 2022 prozradili další hvězdná jména, účast jim potvrdili herci Hatie Hayridge, Cary-Hiroyuki Tagawa nebo Tony Amendola, komiksový tvůrce James O'Barr a spisovatel Kevin J. Anderson. Třetí ročník festivalu popkultury pr...