Valerian a město tisíce planet

Valerian a město tisíce planet

Tisk

valerianValerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou zvláštní vládní agenti, kteří mají na starost udržovat pořádek v lidských vesmírních teritoriích. Valerian má se svou kolegzní víc než jen profesionální záměry a neustále jí dává milostní návrhy. Konzervativně založená Laureline, která ví, jakou povest Valerian má, co se žen týká, však jeho návrhy odmítá.

 


Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerian a Laureline vydávají na společnou misi do velkého mezigalaktického města Alfa. Alfu obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro, no, jak už to bývá, ne každý má stejné cíle. Uprostřed Alfy se objeví radioaktivní zóna a neustále se zvětšuje. Kdo stojí za jejím vznikem? A může mít něco společné s planetou, která byla před mnoha lety zničena a n které udájně existovaly jen přimitivní formy života?


Film má vše, co co od podobních snímků divák očekává – akci, zradu, napětí, humor, hezkou hlavní hrdinku i milostný příběh. Vizuální stránka je úchvatná a propracovaná do nejmenšího detailu. Dalším kladem filmu je Cara Delevingne, která exceluje v roli agentky Laureline.


Děj je však předvidatelný a divák se nedočká žádného překvapení. Navíc by filmu prospěl výraznější záporák – ten, který je zde, je nenápadný a nezáživný a v příběhu hraje jen malou roli. Navíc je hned jasné, že za všechno může onen záporák, takže ani v tomto případě se žádné překvapení nekoná.
To ale nevadí. Film je skrátka skvělá oddechovka a za návštěvu kina určitě stojí – když už pro nic jiné, tak alespoň kvůli vizuálním efektům.  

valerian

Celkové hodnocení: 75%

Valerian a město tisíce planet
Originální název: Valerian and the City of Thousand Planets
Produkce: USA, 2016
Režie a scenář: Luc Besson
Kamera: Thierry Arbogast
Střih: Julien Rey
Hudba: Alexandre Desplat
Hrají: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Rutger Hauer, John Goodman, Ethan Hawke a další
Stopáž: 137 minut
Přístupnost: přístupný bez omezení


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Inspiraci nacházím všude kolem mě, říká zpěvák a textař Vlady Gryc

Gryc foto perexLoni mu vyšlo nejen debutové album Já svý sny mám, ale povedla se mu i letní hitovka Te Quiero, která zaznamenala sérii úspěchů v rozhlasové hitparádě Česká dvanáctka. To jsou poměrně nedávné umělecké úspěchy zpívajícího textaře Vladyh...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ta, která odešla

TKO CSFDV roce 1997, poté, co strávila třicet let ve vězení, se Horácia vrací do normálního světa, který je pro ni ale cizí. Její manžel je mrtvý, syn nezvěstný. Jediný, kdo jí zůstal, je její dcera. Horácia ví, že za její uvěznění může její bývalý bohatý m...


Literatura

Anders de la Motte výrazně ubral

smrt prichazi na prohlidku 200Smrt přichází na prohlídku je název nové knihy oblíbeného švédského spisovatele Anderse de la Motta, který spojil síly s komikem Månsem Nilssonem.

 

...

Divadlo

Zlínské divadlo nabízí v inscenaci Kytice sugestivní adaptaci nejčtenější české klasiky

kytice200

I když je režisér Dodo Gombár originálně svůj, jeho divadelní dramatizace Erbenovy ikonické Kytice mě zaujala. Viděl jsem ji minulý týden z osmé řady, a jsem tomu rád. Samozřejmě, před časem jsem viděl i televizn...

Film

Putování Středozemí pokračuje

200filmPeter Jackson, režisér všech dílů Pána prstenu a prvního Hobita, po roce přináší do kin druhé pokračování s podtitulem Šmakova dračí pouť. Studio si dalo velice záležet na tom, aby byl film propagován už dlouho před samotným vpuštěním do kinosálů. Tol...