Letní scéna Divadla Ungelt

Letní scéna Divadla Ungelt

Tisk

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiérovou a diváky milovaný hudební recitál jedné z nejváženějších českých hudebních ikon. Na co přesně se můžete vypravit?

Program letošní letní scény otevřela premiéra. Inscenace klasické hry Sklenice vody od Eugèna Scribea se tak stala historicky první premiérou odehranou právě na letní scéně a bude uváděna pouze v jejím programu. Zlata Adamovská, Chantal Poullain či Petr Štěpánek tak ztvárňují postavy, které bude navždy obestírat kouzlo prvenství. O režii se postaral Petr Novotný. Z kamenné scény se pak přenesou pod širé nebe představení dvě. Divácky velmi úspěšné Vzpomínky zůstanou, jež napsal Bernard Slade a pro divadlo zrežíroval Viktor Polesný. Hra je šitá na míru především Zlatě Adamovské, která zde ztvárňuje Prunellu Sommerset. Jedná se o milostný příběh v kombinaci s rodinným dramatem. Českou premiéru představení zažilo v listopadu loňského roku a od té doby patří mezi nejnavštěvovanější.

alt

Druhou hrou, která bude k vychutnání na letní scéně, je Šest tanečních hodin v šesti týdnech od amerického dramatika Richarda Alfieriho. Představení plné muziky, tance a emocí s Chantal Poullain a Pavlem Křížem. Ten před dvěma lety vyhrál taneční soutěž Star Dance a jistě zde zkušenosti z ní řádně zúročí. O choreografii se postarala Alice Stodůlková, která na sebe choreograficky upozornila hrou Moucha na zdi. Šest tanečních hodin v šesti týdnech zrežíroval pro divadlo Zdeněk Dušek a na repertoáru je toto představení takřka rok a půl.

alt

Návštěvnicky jsou pak naprosto milovány hudební recitály Marty Kubišové, která si vždy přizve zajímavé hosty. Její letošní koncerty ovšem budou ještě o něco významnější, než ty předchozí. V listopadu zpěvačka oslaví životní jubileum a u příležitosti oslav jejích 70. narozenin hosté pojmou vystoupení jako gratulaci. Aneta Langerová, Karel Gott, Věra Špinarová, Petra Janů, Petr Janda a Václav Neckář, ti všichni se vedle paní Kubišové postaví. Už teď se takřka s jistotou dá říci, že půjde o ojedinělý hudební zážitek v kterémkoliv spojení. Hudebně pak dua budou doprovázena skupinou Petra Maláska a skupinou Karla Štolby. Pozor! Pokud se na recitály chystáte zajít, rozhodně neváhejte s koupí lístků. Už teď je takřka vyprodáno!

alt

Za celou dobu provozu letní scény se příběhy odehrají celkem padesátkrát. Scéna pojme 227 diváků, kteří si mohou na zálohu zapůjčit deky. Divadlo má v provozu i facebookové fanouškovské stránky, kde lze o vstupenky na představení soutěžit. Pokud byste opravdu rádi na jednu z her zavítali, pořiďte si vstupenky včas. O kvalitní divadla je zájem, o představení z Ungeltu obzvlášť!

Letní scéna Divadla Ungelt
Datum a místo konání akce: 24. 6. – 1.9. 2012, na hradčanském Novém světě
Přesný program: www.letniscena.cz

Zdroj foto: http://www.facebook.com/pages/Divadlo-Ungelt/148026708578836, fotograf: Marie Krbová


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor - Henrich Šiška

heno 200Rozhovor - Henrich Šiška alias Heňo
„Nejsou všechny věci jenom tak, jak vypadají.“

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Pilsen Busking Fest 2022 oznamuje hlavní hvězdy svého programu

busking fest200Mezinárodní festival Pilsen Busking Fest, který už devátým rokem láká na vyvážený a velice pestrý program se po roce znovu hlásí o slovo. Tato přehlídka plná muzikantů, cirkusáků, akrobatů a dalších uměleckých profesí se uskuteční na konc...


Literatura

Tajemné Jumaroro

jumaroro lauerovaKombinace napětí, exotiky a mystiky vás bude provázet na cestě do amazonského pralesa, kam se vydáte společně s Karolínou, pátrající po příteli Lukášovi. Ten se nevrátil z dovolené v Brazílii a ačkoliv se rodina utěšuje myšlenkou, ...

Divadlo

Malostranský hřbitov jevištěm site-specific představení

kyt 200Veřejnosti jinak nepřístupný pražský hřbitov otevře v polovině září své brány a poskytne kulisy jedinečnému hudebně-tanečnímu projektu Kytice – Mezigenerační dialog. Výsledek díla, které vzniklo v rámci Roku české hudby, můžete na již zmín...

Film

Olga – objekt, který si dělal, co chtěl

Olga perexPoté, co MagicBox vydal na DVD dokument Století Miroslava Zikmunda, postaral se i o distribuci dokumentu o další významné české osobnosti, ke kterým Olga Havlová bezesporu patří. Jak Olga ovlivňovala život prvního českého prezident, jak prožívala dl...