Přední koncertní fotografka Barka Fabiánová bude vystavovat v Hradci Králové

Přední koncertní fotografka Barka Fabiánová bude vystavovat v Hradci Králové

Tisk

Silence of Sound 200Zahájení výstavy koncertních fotografií s názvem Silence of Sound přední české koncertní fotografky Barky Fabiánové doprovodí 18. června v Galerii Artičok koncert skupiny Madera.



Barka Fabiánová je holka z pražských Nuslí se Slezskem v srdci. Miluje výtvarné umění, dělá knihovničinu a ráda fotí. V oboru fotografie je ryzí samouk, přesto se propracovala mezi špičku české hudební fotografie. Její snímky můžete pravidelně vídat na stránkách magazínů Full Moon, Jazzport a v řadě dalších domácích i zahraničních médií, v knihách či na obalech hudebních alb.

„Dávám přednost menším klubům a festivalům, protože právě tam má člověk šanci být hudbě opravdu blízko,“ říká Barka Fabiánová. „Nejde mi o fotografování velkých hvězd, ale spíše o emoce, které v nás hudba vyvolává, ať už na straně hudebníků nebo publika. Snažím se o zachycení atmosféry i hudebního poselství a jsem ráda, když se mi to do jisté míry podaří, “ říká sama fotografka. 

Silence of sound1

Výstavu v královéhradecké Kavárně a galerii Artičok organizuje festival Na jednom břehu, který letos slaví devatenáct let své existence. Dvě desítky černobílých portrétů osobností z oblasti jazzu a world music představí na páteční vernisáži přední hudební publicista Jiří Moravčík.

K výstavě je vytvořen i speciální playlist na Spotify https://open.spotify.com/playlist/1U4zH1K8DH3nswtKwNSSal 

Silence of Sound plakat

Více informací:
www.barkafabianova.com
www.najednombrehu.cz

FB událost: www.facebook.com/events/538489586761897


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tanečník Štěpán Pechar: „Nežli sen tančit určité role, je mým větším snem je vymýšlet.“

pechar stepan 200Čas na odpovědi pro náš web magazín si v denním shonu našel mladý Štěpan Pechar, stálý člen souboru Laterny Magiky. Momentálně tancuje hlavně v nastudování Havlových kreslených básní Antikódy<...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Fotky jen tak – tváře, ovečky i pampeliška

alt“jen tak…” Takový název nese výstava fotografií tří kamarádů, kteří fotí pro radost. Asi do půlky května ji lze vidět v kavárně U Krbu v pražských Holešovicích, poté se přestěhuje o kousek dál, do kavárny Kafi.


Literatura

Zmrzlinové sedmé nebe zaujme i navnadí

Zmrzlinove nebe 200Působivé a nenáročné letní čtení v podobě knihy Zmrzlinové sedmé nebe od Abby Clementsové nám na český trh přineslo nakladatelství Argo. Co skrývá tato růžovoučká kniha? Nejjednodušší odpovědí je m...

Divadlo

O zakázané lásce kocoura Moura a slečinky Vlaštovičky


kocour vlastovicka 200To není pravda,“ zvolal polotichým hláskem asi sedmiletý chlapec, když v divadelním ztvárnění brazilské bajky Jorge Amada Kocour Mour a slečinka Vlaštovička důrazně zaznělo, že vlaštovka si nesmí vzít kocoura,...

Film

Podívejte se na fotky z natáčení nového filmu Láska na zakázku

laska na zakazku200Po dotočení celovečerního filmu Superžena začala režisérka Eva Toulová natáčet novou romantickou komedii s názvem LÁSKA NA ZAKÁZKU. Snímek nám představí příběhy několika hlavních hrdinů, kterým se hned v úvodu splní sen a získa...