Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

Čvachtající labutě? Baletní parodie v Severočeském divadle již tento pátek!

Tisk

baletparodie perexMám moc ráda balet. A tak se těším do Severočeského divadla v Ústí nad Labem, kde je v pátek 22.5.2015 na programu představení na motivy Labutího jezera. Má být plné komických prvků a komediálního ztvárnění. 



Vystoupí sólisté ústeckého baletu ve svých oblíbených rolích, avšak tentokrát prý tak trochu jinak. Labutě se z jezera možná přenesou do bažiny, členové souboru si s úsměvem a ironií udělají legraci sami ze sebe a ze zaběhnutých stereotypů. Nachystáno je i něco navíc, ale to je prozatím zahaleno rouškou tajemství. Jsem tedy opravdu napnutá, čím nás hodlají rozesmát a překvapit! :)

baletparodie

BALETNÍ PARODIE
pořadatel Various Arts
22.5.2015, začátek v 19:00 hodin 
Severočeské divadlo v Ústí nad Labem 
choreografie: Vladimír Gončarov 

www.operabalet.cz


VARIOUS ARTS
je umělecká skupina, sdružující úspěšné umělce se zkušenostmi z mezinárodních angažmá. Tito umělci nabízejí své soukromé umělecké projekty.

Repertoár je velmi široký a nabízí celou řadu vystoupení a divadelních forem, od klasiky po modernu. Můžete si tak vychutnat jak dramatický projev v kombinaci tance a operního zpěvu, či skladbu světově známých ale i méně známých operních árií za klavírního doprovodu, přes klasická baletní vystoupení až po taneční variace na populární moderní hudbu. Velmi oblíbené jsou také baletní miniatury, ve kterých je namíchán koktejl všech možných stylů a hudby, a tak si na své přijdou milovníci všech věkových kategorií. V neposlední řadě pak sklízí úspěch také úsměvná taneční vystoupení.

www.variousarts.eu
 

Vladimír Gončarov
Je úspěšný choreograf, sólista baletu, ale také klavírista a vítěz ankety "Osobnost roku Ústeckého kraje 2011" v kategorii kultura.

Vystudoval konzervatoř v Alma-Atě v Kazachstánu, a následně úspěšně absolvoval Permskou státní baletní konzervatoř v Permu. První angažmá získal v Akademickém divadle P. I Čajkovského v Permu (Permskij akademičeskij teatr opery i baleta imeni P. I. Čajkovskij). Jako sólista později působil ve Velkém divadle v polské Poznani (Teatr wielki Stanislawa Moniuszki w Poznaniu).

V současnosti je sólistou baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem. V jeho repertoáru nalezneme celou řadu klasickcýh i moderních rolí: Albert (Giselle), Princ, Rudovous(Labutí jezero), Matka Simona (Marná opatrnost), Romeo (Romeo a Julie), Händel (Farinelli), Girej(Bachčisarajská fontána), Čaroděj (Aladin), Princ Desirée (Spící krasavice), Escamillo (Carmen), Lucifer (Z pohádky do pohádky), Peer Gynt (Peer Gynt), Coppélius (Coppélia), mladý Casanova(Casanova), Catullus (Catulli Carmina), Princ Louskáček (Louskáček), Raymond Asso (Edith – vrabčák z předměstí), Čoban (Cikánské kořeny/í), Princ (Popelka), Partajník (Café Aussig), Espada (Don Quijote).

Kromě vlastního vystupování v baletních či jiných tanečních číslech se věnuje choreografii, které jsou diváky velmi uznávány a sklizejí nadšení i obdiv - Libertango, Solaris, Ave Maria a další. Své všestranné nadání dále uplatňuje i při tvorbě choreografií v operních inscenacích Lakmé, Othello, La nozze di Figaro, Komedianti.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Lihač: K21 je pro mě nástrojem, kterým bych rád zúročil své zkušenosti a využil je pro dobrou věc

Lihac perexV redakci internetového magazínu Kultura21, který si klade za cíl přinášet co největší objem kvalitních informací z kulturní sféry, se za dobu jeho trvání vystřídalo již mnoho redaktorů. Ti skalní zůstávají věrni kme...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Přímý přenos derniéry inscenace Korespondence V+W z Divadla Na zábradlí uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

Korespondence200Divadlo Na zábradlí se po deseti letech loučí s úspěšnou inscenací Korespondence V+W v režii Jana Mikuláška. Ve spolupráci s filmovou distribuční společností Aerofilms bude vyprodanou derniéru 27. června zároveň živě přenášet do kinosálů ...


Literatura

Expanze na Mars aneb výprava do hlubin duše Marťanů
ImageAlex a Eva, dvě vysokoškolské studentky a kamarádky (nebo mladé intelektuálky?) usoudily, že jejich zážitky s bytostmi z Marsu – nebo-li s muži – jsou natolik nevšední a pozoruhodné, že by z nich měla ...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Šarlatán - boj dobra se zlem

sarlatan 200V pondělí 17. srpna proběhla v pražském kině Světozor novinářská projekce dlouho očekávaného dramatu Šarlatán. Kvůli nastalé epidemii si film na svou českou premiéru plánovanou v březnu musel počkat až do srpna. Co na diváky v kinech čeká?

...