Ještě není pozdě poznat a pochopit nejlepší myšlenky nejlepších z nás

Ještě není pozdě poznat a pochopit nejlepší myšlenky nejlepších z nás

Tisk

NeNahoda200Jestliže jste sběratel citátů, nemáte daleko k myšlence z těchto autoritami podepřených výroků sestavit celou knihu. Pak stačí vybrat si téma a práce může začít. Hal Urban pro svou knížku „Život není náhoda“ zvolil svoje životní poslání. Coby pedagog nám chce zprostředkovat to, co našel jako rady pro dobrý život.

 

Jeho mottem při tomto hledání bylo konstatování, že život není náhoda, ale volba. Že nijak není předurčeno, co nás čeká, že my sami si můžeme zvolit, co jak dělat. Aby nám tuto volbu usnadnil, přehledně uspořádal historií ověřené pravdy, takže tu každý, kdo hledá, může najít odpovědi na svoje otázky.

Život není náhoda, ale volba

Ne, ještě není pozdě, abychom se zastavili a zamysleli nad svým životem; Hal Urban nám k tomu dává skvělou příležitost. Ještě se může říkat pravda, ještě si můžeme vybírat a volit, jací budeme a jak se zorientujeme ve svém životě. Je totiž možné, že se ani nenadějeme a všechno bude jinak.

15 klíčových témat obohatí váš život tak, abyste ho žili vědomě a naplněně

O to je toto kompendium, tato suma moudrosti cennější a měla by být k dispozici každému z nás. Jsou v ní shromážděny nejlepší myšlenky nejlepších z nás, najdeme tu zásady, k nimž se poctivým životem propracovali naši rodiče a prarodiče. Slovo za slovem je v tomto textu tesáno do kamene a slovo za slovem bychom jej měli číst. To už nechám na vás. Co bych řekl dál, by byly jen citáty z citátů.

NeNahoda450

Život není náhoda
Autor: Hal Urban
Původní název: Choices that Change Lives (2006)
Žánr: popularizující literatura
Nakladatelství Portál
Rok vydání: 2017, brožovaná vazba
Počet stran: 224

Hodnocení: 100 %

https://obchod.portal.cz/slevy-30-70/zivot-neni-nahoda/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Je to stim, metoda uklidnění s velkou přidanou hodnotou originality a etičtější výroby

RheeMladá umělkyně a lingvistka Rhiana Horovská se věnuje ručním pracím. Ano, čtete správně. Plete svetry při přednáškách na fakultě a dokonce o svých počinech natáčí videa. Možná není na škodu představit tento způsob zdánlivě zapomenuté řemeslné výroby, k...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Staročeský perník: Jak upéct vánoční perníčky nebo marcipán?

pernik (2)Nakladatelství Dauphin vydalo historickou kuchařku s povídáním o historii perníku s více než 170 staročeskými recepty na perník, perníkovou omáčku, marcipán a další dobroty. Původní rukopis historika Čeňka Zíbrta přepracovala Alena Gajdušková. Co vše...


Literatura

Četba nejen na pondělí

cerny200Málokterý vzdělanec, proskribovaný za totalitního komunistického režimu, získal v po sametové době takového prostoru, jako profesor Václav Černý, osoba patřící mezi významné české literární historiky, kritiky, překladatele a vysokoškolské pedagogy.

...

Divadlo

Vitamín D aneb Divadla spolu!

vitaminD 200Divadelníci z nejrůznějších koutů celé republiky se spojili v unikátním, společném projektu, který všem divákům umožní být při tom. Zástupci třinácti divadel od Chebu až po Ostravu si vymysleli společnou kreativní výzvu, v rámci které každý zúč...

Film

Corpus Christi: Polské drama nominované na Oscara přináší očistný příběh hříchu

corpus-christi 200Strhující drama hříchu, který přinesl vykoupení. Corpus Christi, který režíroval Jan Komasa a v jehož hlavní roli exceluje Bartosz Bielenia, se vedle nominace na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film pyšní oceněním z MFF Benátky a ...