Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Seznamte se s Áhárou – Ájurvédskou výživou pro zdraví

Tisk

Ahara200Kniha je určena jak pro začátečníky, kteří nemají zatím s ájurvédou žádnou zkušenost, tak pro odborníky – lékaře, výživové poradce, cvičitele a studenty jógy a dalších východních učení.

 

 

 

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde také vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti tohoto prastarého medicínského systému prohloubila studiem v Indii. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze.

Toto je přepracované vydání původní knihy Áhára: Praktický průvodce světem ájurvédy. Od prvního vydání uplynulo už 12 let a kniha se mezitím mezi studenty a zájemci o ájurvédu stala „klasikou“.

Kniha shrnuje a srozumitelně ukazuje:

  • celkový systém výživy podle zásad ájurvédy
  • jak probíhá trávicí proces v těle a jaký má vliv na celkové zdraví
  • jaké existují mezi lidmi konstituční typy a které potraviny jsou pro ně vhodné
  • kdy a jak jíst a proč jsou při stravování tak důležité emoce a stres
  • co je dobré vědět o trávení ovoce, zeleniny, obilovin a luštěnin
  • proč věnovat zaslouženou pozornost koření
  • jak začít s detoxikací a co je ideální hmotnost
  • vhodné i nevhodné kombinace jednotlivých potravin
  • základní recepty na konkrétní potíže i harmonizaci trávení


Výživa podle ájurvédské nauky přispívá k sebepoznání a pochopení své jedinečnosti. To, co jíme, prozrazuje mnoho i o našem přístupu k životu, a právě ájurvéda se může stát nástrojem, kterým podpoříme své zdraví a proměníme případnou nerovnováhu ve vytouženou harmonii.

MUDr. Martina Ziska zasvětila ájurvédě celou svoji profesní dráhu. Seznámila se s touto naukou během života v USA, kde vedla ájurvédskou praxi. Své znalosti prohloubila studiem v Indii a stala se profesorkou teoretické a klinické ájurvédy na Akademii Ájurvédských studií v Amsterdamu. V Čechách založila centrum ájurvédského žití a bytí, místo zvané Ájurvéda Terra a školu Ájurvédská Gurukula. Od roku 2009 se Martina Ziska věnuje klinické praxi v Praze, seminářům a přednáškám i dalším aktivitám po celém světě. Je autorkou mnoha odborných článků, publikace Áhára a kuchařky V ájurvédské kuchyni.

Ahara

Áhára – Ájurvédská výživa pro zdraví
Autorka: MUDr. Martina Ziska
Nakladatelství: Smart Press
Formát a vazba: 168 x 240 mm, měkká šitá vazba s klopami
Počet stran: 232

Více informací: https://www.smartpress.cz/ahara


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotbal je magie, je to souboj umění, techniky a síly se soupeřem, který chce taky vyhrát

Pavel Karoch - archiv Pavel KarochNa svém kontě má 130 fotbalových zápasů v nejvyšší československé soutěži, během nichž vystřelil 11 gólů. Kromě toho je dvakrát mistr Kostariky a jednou mistr stř...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

V bludišti jménem Alzheimer se můžete ztratit navždy

AlzheimerI když je Alzheimerova nemoc zlehčována vtipem o Němci, který pořád někam schovává “ty věci”, jedná se o skutečně kruté onemocnění, které bývá srovnáváno s rakovinou. Někteří odborníci uvádějí, že Alzheimer může být daleko větším strašákem než vážné nemo...


Literatura

Kruh – francouzská krimi s příchutí severu

kruh200Vedle mnoha severských či amerických autorů zaujal v letošním roce českou literární komunitu i jeden francouzský tvůrce kriminálek. Jeho jméno je Bernard Minier a nedávno mu vyšla novinka Kruh.

...

Divadlo

...Až přestaneš Krakatit

krakatit200V prosinci letošního roku měl v divadle Inspirace premiéru poměrně netradiční projekt. V zahraničí velmi úspěšné Pantomimické duo MIMeGRAM (Tomsa Legierski a Radim Vizváry) přizvalo ke spolupráci studenta DAMU, režiséra Ja...

Film

Arvéd. Čemu všemu lze zaprodat duši?

Arved perexJiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí. Aby dosáhl svého cíle, byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.

 

...