Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem

Autorka bestsellerové Kuchařky pro teenagery přichází s dalším titulem

Tisk

Kucharka pro me a moje telo obalka200Tato knižní novinka právě vychází v nakladatelství Smart Press: Kuchařka pro mě a moje tělo od Julie Kučerovské.

 

 

Julie Kučerovská si ve třinácti letech založila blog o vaření, v patnácti napsala a v šestnácti vydala první kuchařku pro své vrstevníky. Kuchařka pro teenagery se brzy stala bestsellerem. Ve svých sedmnácti se proto Julie vydala do Macaa, aby převzala cenu za nejlepší kuchařku na světě v kategorii Rodina v rámci Gourmand World Book Awards. Julie dnes studuje fotografii na vysoké škole a dále tvoří a fotí recepty pro své vrstevníky, které sdílí na svém instagramovém účtu.

 

  • Jak se sám o sebe postarat v kuchyni?
  • Co si nakoupit, aby to nezruinovalo moji peněženku?
  • Co z toho uvařit, aby to bylo rychlé, jednoduché a výživné? A především chutné?
  • Co jíst, abychom se já i moje tělo cítili dobře?

Stejně jako mnoho dospívajících i Julie Kučerovská, odpovědi na tyto otázky hledala. A našla jich mnoho, na výživu má totiž názor prakticky každý, jen málokdo tomuto komplexnímu tématu ale skutečně rozumí. Při přípravě této kuchařky se proto autorka spojila s renomovanými odborníky a s platformou Moje tělo je moje, kteří jí důležité otázky o výživě pomohli zodpovědět objektivní a citlivou formou. Kniha je ale především kuchařkou. Obsahuje 90 snadných, chutných a mnohokrát ozkoušených vegetariánských receptů. Jak ale sama autorka říká, u většiny receptů si čtenář může doplnit maso podle vlastních preferencí.

Kuchařka pro mě a moje tělo je určena všem, kteří začínají přebírat zodpovědnost za vlastní stravování a zjišťují, co všechno to obnáší. Vaření, nakupování, plánování, ale také zamýšlení se nad vlastním vztahem ke svému tělu a jídlu. Kapitoly jsou rozdělené podle ingrediencí, které je dobré mít doma, nechybí ani základní seznam na nákup. Všech devadesát receptů je dopodrobna popsaných, aby je každý pochopil a zvládl sám uvařit. Použité suroviny jsou levné a dostupné. Uvařit si sám totiž stojí jen trochu vůle a snahy učit se novým věcem!

kucharka pro me 1

Julie Kučerovská se narodila v roce 2001 a do kuchyně se hrnula už odmalička. Ve třinácti letech si založila blog o vaření www.lahudkabolg.cz, v patnácti napsala a v šestnácti vydala první kuchařku pro své vrstevníky. Kuchařka pro teenagery se brzy stala bestsellerem a v roce 2019 obdržela v Macau cenu za nejlepší kuchařku na světě v kategorii Rodina v rámci Gourmand World Book Awards. Julie dnes studuje fotografii na vysoké škole a dále tvoří a fotí recepty pro své vrstevníky. Ty nejlepší z nich představuje v nové knize Kuchařka pro mě a moje tělo.

Kucharka pro me a moje telo obalka

Kuchařka pro mě a moje tělo
Autorka: Julie Kučerovská
Nakladatelství: Smart Press
Formát a vazba: 172 x 240 mm, pevná,
Počet stran: 208

Více informací: https://www.smartpress.cz/kucharka-pro-me-a-moje-telo


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Festivalové otázky pro Jugiho z UDG

jugi udg 200Přinášíme vám první rozhovor ze série festivalového ‚popovídání‘. V chládku backstage na Benátské noci před koncertem kapely UDG jsme vyzpovídali bubeníka Tomáše Staňka neboli Jugiho

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jedinečná kniha, která dovede vaši paměť k dokonalosti

Dokonala pamet perexJestli patříte mezi ty, kteří zapomenou jméno nového kolegy hned poté, co se jim představí, anebo při nákupu marně vzpomínáte, co stojí napsáno v seznamu, který jste ráno ve spěchu nechali ležet doma na stole, nechte se vtáhnout...


Literatura

Město nad městem

Město nad městemVynikající román Lucie Brejšové Město nad městem je přímo nabitý dějem, postavami, emocemi, myšlenkami, místy i prolínající se minulostí s přítomností. Je to příběh o naplněném životě, mladého muže, který nebudete c...

Divadlo

Rychlé šípy aneb Kam se poděli gentlemani? … o zábavu a humor není nouze

rychle sipy divadlo radostKdyž jsem šel na představení Rychlé šípy, nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Pětici kamarádů zná snad každý. Všichni vědí, kdo to byl Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Čer...

Film

Fichtelberg vypráví příběh mladého rytíře

Fichtelberg nataceni 00Do konce října natáčí režisér Šimon Koudela podle vlastního námětu a scénáře film Fichtelberg. Vypráví příběh mladého rytíře – sirotka, který se hnán touhou po lásce a uznání vydává na cestu, odkryje kriminální k...