Toltéci a my: Láska, vztahy a přátelství

Toltéci a my: Láska, vztahy a přátelství

Tisk

laska vztahy a pratelstvi 200O mimořádné oblíbenosti toltécké tradice a moudrosti hovoří i fakt, že kniha Láska, vztahy a přátelství vyšla v lednu v češtině již potřetí. Předavatelem učení starých Toltéků je Don Miguel Ruiz.



O autorovi

Don Miguel Ruiz (* 1952, Mexiko) je mexický spisovatel, autor knih o neošamanismu, spiritualitě New Age, a také mistrem tradičního tajného učení starých Toltéků. Spisovatel pořádá přednášky na téma Čtyři dohody po celém světě, cestuje do posvátných míst. V roce 2012 navštívil Českou republiku, kde na toto téma přednášel i se svým synem.

Mezi jeho významné knihy patří dílo Čtyři dohody, ve kterém autor rozvíjí myšlenku, že osobní svobodu lze získat jen tehdy, pokud se zbavíme dohod a přesvědčení, která jsme uzavřeli se sebou a ostatními lidmi. Tím se jinak v každém vytváří omezení a nespokojenost.

Co v knize najdete?

Láska je všechno. Alespoň podle Toltéků. Kéž bychom to tak vnímali i my. Toltécká tradice též praví, že k naší pravé povaze nás povede trojlístek štěstí, svoboda a láska. Autor na základě čtyř dohod rozpracovává a ukazuje nám na nejrůznějších příkladech a příbězích podstatu lásky a podstatu vztahů.

V několika krátkých, ale výživných kapitolách a příbězích nás mimo jiné naučí, proč představa dokonalosti vede k sebeodmítání, proč snaha ovládat druhé ničí naše vztahy, připomeneme si, že láska není jen sex a poučí nás, jak odpouštět sobě i druhým. To vše a mnohem víc!

Láska je všechno

Kniha obsahuje hutné myšlenky, přesto podávané srozumitelnou formou. Co velmi obdivuju je to, že se k nim můžete vracet a třeba objevíte zase něco nového, nebo něco, co zrovna potřebujete slyšet, navnímat. Vztahy jsou pro nás nepostradatelné a neměli bychom je brát za samozřejmost, ale žít v harmonii sami se sebou. Všem, kdož hledají a bádají nad vztahy nebo i sami nad sebou, vřele doporučuji tuto knihu a pevně věřím, že jim pomůže pochopit jejich cestu.

laska vztahy a pratelstvi

Název: Láska, vztahy a přátelství
Autor: Don Miguel Ruiz
Žánr: duchovní literatura?
Originální název: The Mastery Of Love (1999)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2022, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/laska-vztahy-a-pratelstvi/kniha/14647/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kuly z Desmod by si na zábavě klidně zazpíval své písně!

desmod kuly 200Festivalová sezóna pomalu končí a my přinášíme rozhovor s Máriem „Kully“ Kollárem ze slovenských Desmod. Jaké byly letošní koncerty, jak vzpomíná na začátky kariéry a co si myslí o moderních technologiiích...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Rozhovor s mastičkářkou Evou Nechvílovou: Korfu je ráj!

Eva nechvilova perex“Na měsíček lékařský nedám dopustit!” říká sympatická průvodkyně a mastičkářka, která už spoustu let žije na malebném ostrově Korfu. Bylinky se tam dají sbírat takřka po celý rok…

 

...


Literatura

VHRSTI vydává první autobiografický komiks u nás

Vhrsti perexZeptáte-li se někoho, co je nejdůležitější věc na světě, odpoví buď bez váhání, že zdraví – jak jinak – nebo bude přemýšlet a přemýšlet a odpověď nedostanete. Alespoň já tuhle zkušenost mám. Sama neumím odpovědět, protože důležitých věcí znám spo...

Divadlo

Na podzim do divadla: Divotvorný hrnec

divotvorny hrnec 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Jedním z tipů je Divotvorný hrnec v podání Městského divadla ...

Film

Vendetu? Nebo něco ostřejšího?

200filmGiovanni Manzoni/Fred Blake (Robert De Niro) byl dříve mafiánským bossem velké rodiny. Nyní je ale už starý, chce mít klid i bezpečí, a to jak pro sebe, tak pro ostatní členy své rodiny – svou impulzivní ženu Maggie (Michelle Pfeiffer), překrásnou dce...