Osobní receptář pro zdraví a pohodu

Osobní receptář pro zdraví a pohodu

Tisk

osobni receptar pro zdravi a pohodu200V listopadu vyšla další úžasná kniha české propagátorky zdravého jídla a prevence Margit Slimákové. Osobní receptář pro zdraví a pohodu vám pomůže zvládat chutě na sladkosti, nechuť k pohybu, stres v práci a povinnosti doma, poradí s prevenci nemocí a léčbu stravou a podívá se i na témata jako je kariéra, kritika a stárnutí.

Odbornice na výživu

Margit Slimáková (* 1969) je česká dietoložka, bloggerka, publicistka a propagátorka zdravé výživy. Píše články na vlastním webu, blogu, natáčí videa na Margit.TV. Účastní se řady projektů a veřejných debat. Publikuje v tisku a televizi. Zaměřuje se zejména na zdravé stravování ve školách, problematiku zdravého stravování, biopotravin, geneticky šlechtěných potravin a aktuální poznatky vědy z oblasti stravování a zdravého životního stylu.

Receptář pro všechny

Kdo se o to, co jíme, aspoň trošku zajímá, ten určitě paní Slimákovou zná. Jedná se totiž o naši přední propagátorku zdravého jídla, tedy skutečné stravy a záležitostí s tím spojených. Už v začátku knihy nám připomíná, že zdraví záleží ve velké míře na nás a na tom, co jíme a jak využíváme naše tělo.

Kniha je velmi přehledně rozdělena do osmi hlavních kapitol: Zdraví, Výživa, Pohyb, Děti, Krása, Domov, Práce, Pohoda. Plus nechybí Úvod a několik slov Na závěr. Vše je doplněno hravou a milou grafikou od Emy Pavlovské, která knihu posouvá na další úroveň a skvěle doplňuje Margitiny postřehy, rady a zkušenosti. Těší mě, že u podrobného a praktického Rejstříku najdeme i Recepty, které nám autorka nabídla.

Proč se začíst?

Prevence nemocí by měl být základ zdravotní péče a řešit, co jíme a jak žijeme, čím se obklopujeme, to s tím souvisí. Paní Slimáková žila i léta v cizině a má za sebou třicet let praxe v oblasti výživy a propaguje vše, co je zdraví prospěšné. Má dar jasně a výstižně vysvětlit základy zdravého stravování a přenést nám čtenářům pohodu.

Komu kniha prospěje?

Autorka vydala v roce 2018 Velmi osobní knihu o zdraví a Osobní receptář pro zdraví a pohodu na ni navazuje a dívá se na některá témata víc zblízka. Jelikož se netýká pouze stravování a výživy, ale taky stresu, pohybu a pěstování vztahů a pohody doma i na pracovišti, doporučuji ji vřele každému a věřím, že si zde každý něco najde, vybere a tím změní svůj život k lepšímu.

osobni receptar pro zdravi a pohodu

Název: Osobní receptář pro zdraví a pohodu
Autor: Margit Slimáková
Ilustrace: Ema Pavlovská
Žánr: zdraví, osobní rozvoj a styl
Nakladatelství: BizBooks
Rok vydání: 2021, paperback
Počet stran: 352
Hodnocení: 95 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/70336535/margit-slimakova-osobni-receptar-pro-zdravi-a-pohodu/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yvona Žertová

yvon 200V říjnu letošního roku načne režisérka Yvona Žertová jedenáctý rok s Toboganem. Zdalipak oslavili s moderátorem Alešem Cibulkou své desetiletí? I na to jsme se paní režisérky zeptali.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Videorecenze: Zhubněte jídlem a svou váhu si udržte napořád

zhubněte jídlemKuchařská kniha s vlastními fotografiemi od nutriční terapeutky Pavly Janovské radí čtenářům jak zhubnout a najíst se nejen zdravě, ale také chutně. Knihu vydalo v roce 2020 nakladatelství Dona.

<...

Literatura

Poznejte příběh osudové lásky

Cisarovna perexPíše se rok 1853. Alžběta Bavorská, přezdívaná Sisi, má jasno. Buď se dočká opojné romantické lásky, jakou zná z básní, nebo se nezamiluje nikdy. Nikdo z její rodiny však pro její ideály nemá pochopení.

Divadlo

7. ročník divadelního festivalu Pernštejnlove přivítá ansámbly z celé republiky a spouští předprodej

pernstejnlove 200Dny 26. - 30. července budou na Zámku Pardubice opět patřit divadelnímu festivalu Pernštejnlove. Pardubický divadelní open air vstupuje do 7. ročníku naplno, návštěvníci se mohou těšit na desítku divadelních produkcí, divadlo pro děti i...

Film

Moderní romance Minulé životy dojme české diváky už v červenci

Minule zivoty200Debutující americká režisérka korejského původu Celine Song ohromila se svým debutem Minulé životy diváky na festivalech Sundance i Berlinale. Její citlivá moderní romance se teď díky distribuční společnosti Aerofilms podívá i do českých ...