Rozhodni se být zdráv

Rozhodni se být zdráv

Tisk

rozhodni se byt zdravy200V říjnu u nakladatelství CPress vyšla kniha o zdravém způsobu života od lékaře Jana Vojáčka Rozhodni se být zdráv. Oblíbený funkční lékař zde mluví o zdraví obecně, jak k němu přistupovat a chovat se ke svému tělu i duši tak, jak si zaslouží.


Seznamte se, sympaťák Vojáček

Jan Vojáček (* 1981) je klasicky vystudovaný lékař, jehož životním i pracovním posláním se stalo hledání cest ke zdraví. Je průvodcem lidí na cestě k poznání zákonitostí vzniku nemocí a jejich předcházení. To vše v souladu s nejnovějšími vědeckými objevy a principy fungování lidského organismu. Jan Vojáček vytváří most mezi klasickou medicínou a medicínou personalizovanou. I proto se stal certifikovaným praktikem funkční medicíny, která mění pohled a přístup k chronickým onemocněním. Ve svém bestselleru Umění být zdráv klade otázky v dnešní době nadmíru aktuální.

Zdraví nade vše

V dnešní době jeden z nejpropíranějších termínů, tedy zdraví, rozhodně není jen fyzická pohoda, ale taky duševní a sociální - a na to se mnohdy žel zapomíná. Ještě, že máme šikovné a prozíravé lékaře, jako je pan Vojáček. Ti nás nabádají, že bychom neměli hasit příznaky, ale pochopit příčiny a mít rád sám sebe, vesmír, své bližní.
Kromě úvodních slov a stránek je kniha rozdělena na tři základní části: I. Pozvánka ke zdravému životu, II. Paleta příběhů a informací, III. Bonus aneb něco navíc. A závěrem nechybí poučné Moje desatero odolnosti na každý den, Pozvánka do klubu a informace O autorech.

„Průvodce na cestě k sobě“

Prostřednictvím autora i dalších osobností, na které nás odkazuje, se dovídáme o zdraví v nejrůznějších souvislostech a o tom, co nás ovlivňuje a že bychom se měli zaměřit na sami sebe a být přítomní. Autor nám představuje různé osobnosti a rozhovory s nimi či jejich myšlenkové pochody a nechává na nás, abychom si z nich vzali to, co sami považujeme za důležité. Ve třetí části se přesuneme ještě do hlubších vod poznání a to s rozhovory s biologem a vědcem prof. Dr. Brucem Liptonem a PhD. A prof. RNDr. JanemRakem, Ph.D.

„Nehaste příznaky, pochopte příčiny“

V roce 2020 nám pan doktor Vojáček naservíroval knihu Umění být zdráv a na ni navázal o rok později Rozhodni se být zdráv. Přináší nám spoustu věcí k zamyšlení a kniha se dobře čteč, protože je doplněna příběhy, praktickými cvičeními a celkově umí vypíchnout ty nejdůležitější myšlenky i vizuálně. Letos se doufám dočkáme závěru plánované trilogie, tedy knihy Buď zdráv a já už se nemůžu dočkat pozvání na cestu, kam nás pan doktor zavede. Doporučuji všem lidem, kteří věří v důležitost prevence, mají otevřené srdce a chtějí pro sebe něco udělat.

rozhodni se byt zdravy

Název: Rozhodni se být zdráv
Autor: Jan Vojáček
Redakce textu: Věra Keilová
Série: umění být zdráv (2. díl)
Žánr: zdraví
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2021, paperback
Počet stran: 248
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/66063691/jan-vojacek-rozhodni-se-byt-zdrav/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milan Hrabal: Autory bych si nejradši rovnou adoptoval

hrabal martin 200Dana Podracká je známá slovenská autorka poezie, které nedávno vyšla sbírka i u nás v Čechách s názvem Persona. Sbírka je to nejen pěkná, co se týče obsahu, ale zároveň ji doplňují velmi zdařilé ilust...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Upečte si doma něco svátečního

moje svatecni peceni 200Po úspěchu předchozí knihy Moderní česká kuchařina se nakladatelství Albatros Media rozhodlo vydat další kuchařku Josefa Maršálka. Ta je tentokrát zaměřená na sváteční pečení a rozhodně stojí za to.


Literatura

I Chirurg tvrdý chleba má

chirurg 200Před pár dny vyšel v nakladatelství HOST další román Petry Dvořákové. Ta nás po Dědině pozvala do lékařského prostředí, kde je hlavní hrdinou Chirurg.

 

...

Divadlo

Ježek a sněhulák aneb když zimní spánek nahradí hřejivé přátelství

jezek a snehulak 200Závěrečná sobota zlínského divadelního festivalu Setkání Stretnutie patří tradičně dětem, dětským představením a divadelnímu rodinnému pikniku. Letos počasí festivalu nepřálo a offprogram se nemohl odehrávat v š...

Film

Americký sniper: Nejúspěšnější film kariéry Clinta Eastwooda vychází na DVD

sniper 200Dožít se více než osmdesáti let je samo o sobě umění. Představte si ale, že byste v té době byli ještě aktivní a místo sezení doma a krmení ptáčků na lavičce byste pracovali a zdolávali nové výzvy. Přesně to dělá žijící hollywoodská legenda Clint Ea...