Poznejte program Bez léků

Poznejte program Bez léků

Tisk

bez leku 200V nakladatelství Anag vyšla kniha Bez léků odhalující čtyři pilíře přirozeně dobré kondice od Madisyn Taylor.

 

 

 

Kniha začíná předmluvou doktora Davida R. Allena, který zde například píše, že každý musí přijmout odpovědnost za svůj vlastní život a nespoléhat se na zázračnou pilulku. Pokračuje autorčiným úvodem a poté představuje program bez léků. Mezi čtyři pilíře patří: Očistěte svou mysl, Hýčkejte svou duši, Posilujte tělo, Najděte svou komunitu. V závěru je program shrnut, nechybí doslov a informace o dalších zdrojích a o autorce.

Madisyn Taylor hned v úvodních větách zmiňuje, že se jedná o příběh, jak překonala nezdravou závislost na lécích, tedy především na antidepresivech a zklidňujících lécích. To je jádrem celé knihy, a hlavně omylem v mých očekáváních. Když jsem si knihu vyhlédla, myslela jsem si, že se bude zabývat léky obecně, případně se zaměří na nějaké nejčastější potíže a nabídne jejich řešení bez léků. Místo toho však poskytuje návod hlavně na psychickou pohodu, která má samozřejmě vliv i na tu fyzickou.

První pilíř se zabývá očištěním mysli a podrobně popisuje meditaci a také důležitost návštěv přírody. Další pilíř vede čtenáře k psaní deníku (slouží k vypsání ze svých strachů, nebo popisu pocitů a běžného života), dopisů sobě a dalším tvůrčím činnostem. Třetí pilíř je zaměřen na tělo: na pohyb, výživu i kvalitní spánek a poslední se zabývá komunitou a zdůrazňuje důležitost mezilidských kontaktů.

Popisované čtyři pilíře rozhodně dávají smysl a jsou logické, nicméně si myslím, že by na ně přišel každý a například pro psychology musí být takové rady denním chlebem. Autorka tak v této knize předkládá činnosti, které ji zaměstnávají a tím jí pomohly zbavit se prášků. Jedná se tedy o její přístup, ne nějaký pevně předepsaný scénář. Ten, kdo potřebuje, si tento program může vyzkoušet, nebo si z něj zkrátka „vyzobnout“ to, co se mu bude hodit a třeba najde to, co na něj bude fungovat.

Madisyn Taylor je spoluzakladatelkou a šéfredaktorkou webových stránek DailyOM. Za své dva předchozí bestsellery Daily OM: Inspirational Thoughts for a Happy, Healthy, and Fulfilling Day a DailyOM: Learning to Live získala ocenění a její knihy byly dosud přeloženy do více než patnácti jazyků. Madisyn také přispívá do Oprah.com a vytváří online kurzy a řízené meditace pro webové stránky DailyOM. Madisyn Taylor bydlí v kalifornské Santa Barbaře a ve volném čase jezdí na koni, medituje na pláži nebo pracuje ve své zahradě. Její práce najdete na webech DailyOM.com a MadisynTaylor.com.

bez leku

Bez léků
Čtyři pilíře přirozeně dobré kondice
Autor: Madisyn Taylor
Překlad: Bronislava Grygová
Žánr: životní styl, zdraví
Nakladatelství: Anag
Rok vydání: 2020
Počet stran: 176
Hodnocení: 70%

https://www.anag.cz/bez-leku-ctyri-pilire-prirozene-dobre-kondice/pA91.5973/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vždy se snažím, aby lidé odcházeli z koncertu s prožitkem, říká David Deyl

Deyl perexTři alba, několik hitů i videoklipů a řadu koncertů má na svém kontě zpěvák David Deyl. Do kolekce jeho úspěchů patří rovněž několik cen, které posbíral jednak v tuzemsku, jednak na festivalech v zahraničí. Hodně se toho naučil od Heleny Vondráčkov...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Po dlouhé době kuchařka, co se mi trefila do chutí

varime beze zbytku200V nakladatelství Grada vyšla kuchařka Kateřiny Bičíkové s názvem Vaříme beze zbytku: Recepty od kořínku až po květ. Už po letmém prolistování jsem věděla, že z ní budu vařit!

 

...

Literatura

„Jmenuji se Maryte a jsem katolička“ – slova, která mohou zachránit život

jmenujisemaryte perexNa začátku roku 1946 ve Východním Prusku vládnou tvrdou rukou vítězní Rusové. Berou si, co chtějí, a tyranizují původní německé obyvatelstvo. Malá Renata, její maminka, teta a sourozenci museli opustit hezký dům, kteří zabral...

Divadlo

Švandovo divadlo natáčí povzbudivá videa, divákům je nabídne na sociálních sítích

Svandovo divadlo200Povzbudit, zlepšit náladu, zaměřit pozornost k dobrým věcem v životě a také neztratit kontakt s diváky. To je smyslem videí, která začali natáčet tvůrci a herci z pražského Švandova divadla.

...

Film

Dny evropského filmu začínají



DEF perexJiž po osmadvacáté si můžeme vychutnat DNY EVROPSKÉHO FILMU, pořádané od středy 16. června 2021 nejen v Praze, ale i v dalších velkých městech – v Ostravě (od 17.6.) a v Brně (od 18.6). Přehlídka pak se pak shodně uzavírá v tentýž den,...