Jak na veganství v kostce

Jak na veganství v kostce

Tisk

vegan1Nakladatelství Smart Press vydalo novou příručku pro začínající vegany, ale i chytrou knihu plnou užitečných rad a tipů pro vegany stávající, ať už více či méně zkušené. Autorem je dlouholetý vegan Pavel Houdek. Co všechno můžete v publikaci najít?

Přehledná publikace přibližuje hlavní zásady veganského stravování a upozorňuje na možné deficity ve výživě i možnosti, jak získat přirozeným způsobem plnohodnotné alternativy ve stravě. Autor praktickým a srozumitelným způsobem rozebírá prvky, vitamíny a živiny a uvádí tipy, kde je lze přirozeně najít. Po přečtení této knihy se dozvíte, jak se stát veganem a jak přejít na rostlinnou stravu snadno, rychle, plynule a bez potíží. Nechybí ani praktické tipy, krabičkování, jak zvládnout přípravu veganské stravy na cestách a co vlastně jíst. Samozřejmostí je uvedení všech zdravotních předností veganství a také upozornění na všechny nemoci, které si na rostlinné stravě vyléčíte.

Kniha není veganskou agitkou, ale pouhým průvodcem na jedné z cest, po které se můžete zcela dobrovolně vydat. Pokud máte chronické zdravotní problémy nebo vás trápí dlouhodobé trávicí potíže, vždy existuje cesta, jak přejít na jiný způsob stravování a dočasně jej vyzkoušet - anebo už u něj zůstat.

Pokud vás zajímají i konkrétní veganské recepty, sáhněte po knihách Petra Klímy, nakladatelství Smart Press vydalo také knihy - Zeleninová kuchařka a Luštěninová kuchařka.

Ukázky z knihy:

vegan

Kdo je Pavel Houdek?

Praktický, čtivý a velmi důkladný průvodce veganským stravováním, čerpající jak z kvalitních vědeckých studií, tak z bohaté praxe dlouholetého vegana – autor je veganem již přes dvacet let, veganství se věnuje také na největším tematickém webu veganka.cz, na svých přednáškách pro veřejnost a v dalších aktivitách (spojených se zdravým životním stylem, sportem a v neposlední řadě s tématy etickými a ekologickými).

Knihu recenzovali MUDr. Michaela Šimková a MUDr. Jan Gojda, Ph. D.

vegan1

Název: Jak na veganství
Autor: Pavel Houdek
Žánr: naučná literatura
Vydáno: 2020
Stran: 192
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 90 %

www.smartpress.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Soňa Špačková: Mé mandaly asi nikdy nebudou viset jako velká umělecká díla někde v galeriích. Ale mé poslání je jinde

Spackova 1Kreslení a obtahování mandal, domácí vzdělávání, relaxační online programy. To jsou témata, ke kterým má Soňa Špačková rozhodně co říct. Jak vám může pomoct obtahování? A má samotná umělecká tvorba nějaký vliv na život? To – a mnohem více – se dozvít...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Děti nového věku

deti-noveho-veku-perexPřitahují vás záhadná až duchařská témata nebo cokoliv z psychologie dětí, rodičovství či tématiky indigových dětí? Vypadá to všechno jen zdánlivě jako nesourodá směs. Vše spolu souvisí. Překvapivá tajemství odhalila autorce jej...


Literatura

Opět výborný Michael Connelly a jeho Obhájce

obhajce200V lednu vyšla u nakladatelství Slovart kniha Obhájce od předního amerického autora Michaela Connellyho. Přinesla osobitého protagonistu – právníka, zamotaný případ a pěknou porci napětí.

 

...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Intelektuální masakr
ImageFilmová adaptace divadelní hry Yasminy Rezy je uváděna jako drama/komedie, což si vlastně naprosto protiřečí. Je to ale nejvýstižnější určení žánru a zároveň hlavní zápletky filmu.
...