Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Kniha O výživě vás naučí správně jíst

Tisk

ovyziveKniha O výživě vás naučí správně jíst. Po vánočních žranicích si spousta lidí dává předsevzetí do nového roku - “jen co skončí svátky, budu jíst zdravěji a shodím pár kilo”. Pokud toto předsevzetí patří i mezi ta vaše, neváhejte a pořiďte si knihu O výživě, kterou vydalo nakladatelství Pointa. Naučí vás správně jíst a nejen to!


Knížka O výživě je uceleným návodem, jak se zdravě stravovat. Přehledně a srozumitelně vysvětluje metabolismus základních živin - cukrů, tuků a bílkovin, doporučuje zdravé potraviny a návody k nakupování a přípravě jídla, popisuje energetickou hodnotu potravin a uvádí i vzorové jídelníčky. Nechybí ani tabulky, obrázky, vysvětlení pojmů, zajímavé informace o známých či méně známých potravinách a příklady z praxe.

Autorky - nutriční terapeutky Veronika Pourová a Andrea Jakešová osvětlují aktuální mýty ve výživě a seznamují čtenáře také s některými dietami a detoxikačními kůrami. Doporučují také, kde hledat na internetu spolehlivé a pravdivé informace o výživě. Dozvíte se, jestli jsou éčka opravdu tak škodlivá, jak fungují diety a co způsobují v organismu, jestli lze nechat “vyhladovět” zhoubný nádor a co se vlastně všechno v těle po přijetí potravy děje.

Kniha je skvělá a zajímavá, a to nejen pro ženy, které chtějí zhubnout, ale třeba i pro sportovce a všechny ty, kteří se zajímají o zdravou výživu a není jim jedno, co si dávají do úst.

O autorkách:

Ing. Mgr. Veronika Pourová vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a také obor technologie potravin na VŠCHT. Pracovala v nemocnici, poradně pro sportovce, na diabetologii ve Vídni, v potravinářské firmě i výzkumném ústavu. Nyní působí v poradně Ne hladu! s kolegyní Andreou, rozšířila ji také do Brna a pořádá semináře a konference NutriGeeks.

Mgr. Andrea Jakešová ve svých 11 letech nastoupila na taneční konzervatoř, ale její tehdejší životní styl ji přivedl až k mentální anorexii, což předznamenalo její budoucí životní směřování. Později vystudovala obor nutriční terapeut na 1. lékařské fakultě UK a dva roky působila jako nutriční terapeut ve fakultní nemocnici. V současné době vede společně s Veronikou poradnu Ne hladu!, pořádá semináře a konferenci NutriGeeks.

Název: O výživě
Autor: Veronika Pourová, Andrea Jakešová
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 156
Vydalo nakladatelství: Pointa
Hodnocení: 100 %

ovyzive

https://pointa.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Eva Mlejnská: degustátorka piva pomáhá předčasně narozeným dětem!

eva 200Eva Mlejnská miluje děti. Nejen, že má sama doma čtyři ratolesti, ale ještě se aktivně věnuje charitativní činnosti ve spolupráci s nadací N. Ta se pomáhá předčasně narozeným dětem. Přinášíme nyní rozhovor s touto netradičně aktivní ženou.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Myslete mimo zajeté koleje a využijte svůj potenciál na maximum

Stadlerova-webinare perexZačátek nového roku je ideálním obdobím pro nastartování nějaké životní změny. Spousta lidí ale neví, jak na to. Proto Česká asociace Sport pro všechny připravila ve spolupráci s lektorkou, mentorkou a koučkou Jit...


Literatura

Na pomoc hormonálním potížím

Prirodni hormonalni lecba 200Kniha Přírodní hormonální léčba je určena všem čtenářům, kteří se zajímají o své zdraví a o ověřené postupy, jak je udržet nebo zlepšit. Zabývá se léčbou bioidentickými přírodními hormony, kt...

Divadlo

Kočka na rozpálené plechové střeše
ImageLáska, hádky, chtivost, závist, nemoc, alkohol – život? Nadčasovou divadelní hru si tentokrát rozebralo Divadlo Šumperk pod režijním vedením Petra Štindla.
...

Film

Marion v New Yorku

altKomedie 2 dny v Paříži, známá rovněž z televizního uvedení, zachycovala, jak americký milenec Francouzky Marion byl pro neznalost jazyka i odlišné mentality zcela ztracen v jejím rodném městě. Ve volném pokračování 2 dny v New Yorku, k...